FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 8. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

BUENOS AIRES - Domaćin Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine bit će Tokio, odlučeno je na kongresu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji se održava u Buenos Airesu. Tokio je u završnom krugu dobio više glasova članova MOO-a od Istanbula, te će po drugi puta ugostiti najbolje sportaše svijeta. Glavni japanski grad prvi je put bio domaćin Igara 1964. godine. Istanbulu je, pak, ovo bila peta neuspješna kandidatura. U završnom krugu glasovanja Tokio je dobio 60 glasova članova MOO-a, dok je Istanbul dobio 36. Treći grad kandidat Madrid ispao je u prvom krugu glasovanja. Sljedeće ljetne OI održat će se u Rio de Janeiru od 5. do 21. kolovoza 2016.

DRESDEN - Hrvatske odbojkašice u 2. su kolu skupine C Europskog prvenstva u Njemačkoj i Švicarskoj izgubile od Rusije sa 1-3 (21-25, 24-26, 25-23, 22-25). Protiv favoriziranih Ruskinja naše su igračice pružile odličan otpor, imale su čak i u završnici četvrtog seta prednost od tri poena 817-14), ali nisu uspjele odvesti susret u peti set. U drugom dvoboju u skupini Bjelorusija je svladala Azerbejdžan sa 3-1 (25-23, 25-20, 17-25, 25-22), a taj je rezultat praktički povukao Hrvatsku u osminu finala.

Rusija je kao pobjednik skupine izborila izravan plasman u četvrtfinale, dok drugo i treće mjesto u skupini vode u razigravanje za plasman među osam najboljih. Hrvatska i Bjelorusija trenutačno imaju po pobjedu i poraz, te će u izravnom dvoboju u nedjelju od 15 sati odlučivati koja će ekipa u razigravanje s druge pozicije, a koja s treće.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Južnu Koreju gdje će u utorak od 13 sati po hrvatskom vremenu u Jeongjuu odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina sa samo 16 igrača. U Južnu Koreju su od igrača koji su započeli kvalifikacijski susret za odlazak na SP protiv Srbije u petak u Beogradu otišli samo kapetan Darijo Srna, te Dejan Lovren, Ivan Rakitić i Eduardo. S druge strane, u reprezentaciju su naknadno pozvani vratar Antonio Ježina, branič Josip Pivarić, veznjak Marin Tomasov i napadač Leon Benko.

Izbornik Igor Štimac na put je poveo sljedeće igrače:

Vratari: Dario Krešić (Lokomotiv Moskva), Antonio Ježina (Istra 1961)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo Zagreb), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo Zagreb), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Marin Tomasov (Muenchen 1860)

Napadači: Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Leon Benko (Rijeka)

NEW YORK - Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale juniorskog turnira na posljednjem "Grand Slamu" sezone, US Openu u New Yorku, on je u polufinalu svladao prvog nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva sa 4-6, 6-3, 6-0. Ćoriću će ovo biti prvi finale na "Grand Slamu", nakon što je na Australian Openu i Roland Garrosu gubio u polufinalu, dok je u Wimbledonu stigao do četvrtfinala. Ćorićev suparnik u nedjeljnom finalu bit će Australac Thanasi Kokkinakis.

Ranije u subotu se u finale turnira juniorki plasirala Ana Konjuh koja je u polufinalu svladala Japanku Mayo Hibi sa 6-3, 6-3. Za naslov u New Yorku Konjuh će igrati protiv Amerikanke Tornado Alicije Black. Konjuh je ove godine već osvojila juniorski Australian Open, dok je u Roland Garrosu i Wimbledonu igrala polufinale.

NEW YORK - U finalu teniskog Grand Slam turnira US Opena u New Yorku igrat će prvi i drugi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal. Đoković je noćas u polufinalu svladao Švicarca Stanislasa Wawrinku sa 2-6, 7-6 (4), 3-6, 6-3, 6-4, dok je Nadal pobijedio Francuza Richarda Gasqueta sa 6-4, 7-6 (1), 6-2. Bit će to njihov treći dvoboj u finalu US Opena u posljednje četiri godine, a obojica imaju po jedan naslov. Godine 2010. slavio je Rafael Nadal, a 2011. Novak Đoković. Prošle godine Andy Murray je u finalu bio bolji od Đokovića.

NEW YORK - Češke tenisačice Andrea Hlavačkova i Lucie Hradecka pobjednice su turnira ženskih parova na US Openu, one su do svog drugog "grand slam" naslova stigle svladavši u finalu Australke Ashleigh Barty i Casey Dellacquau sa 6-7 (4), 6-1, 6-4. Hlavačkova i Hradecka u svojoj kolekciji imaju naslov pobjednica Roland Garrosa iz 2011. godine, dok su lani gubile finala u Wimbledonu i New Yorku. Usto su prošle godine osvojile i srebrnu olimpijsku medalju.

BERGAMO - Njemački biciklist Patrik Sinkewitz, član hrvatske momčadi Meridiana Kamen, pobjednik je trodnevne utrke "Settimana Ciclista Lombarda, Memorial Adriano Rodoni", katergorije 2.1 po rangu Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), dok je hrvatski reprezentativac Radoslav Rogina, koji vozi za slovensku momčad Adria Mobil zauzeo drugo mjesto sa 1:12 minuta zaostatka. Značajnu ulogu u Sinkewitzovoj pobjedi imali su i hrvatski vozač u momčadi Meridiane Kamen Emanuel Kišerlovski i Massimo Demarin, koji su kontrolirali utrku od trenutka kada je Nijemac preuzeo ukupno vodstvo. Ovim rezultatima, Sinkewitz i Rogina su osvojili vrijedne bodove kako za sebe tako i za svoje momčadi u UCI poretku za Europu.

CELJE - Rezultati susreta 3. kola prvog kruga natjecanja po skupinama Eurobasketa košarkaša koji se igra u Sloveniji igranih u subotu:

SKUPINA C (Celje):

Španjolska - Češka 60-39

HRVATSKA - Poljska 74-70

Slovenija - Gruzija 72-68

TABLICA:

1. Slovenija 3 3 0 +15 6

2. Španjolska 3 2 1 +40 5

3. HRVATSKA 3 2 1 -23 5

4. Gruzija 3 1 2 +12 4

5. Češka 3 1 2 -22 4

6. Poljska 3 0 3 -22 3

SKUPINA D (Koper):

Rusija - Švedska 62-81

Italija - Finska 62-44

Turska - Grčka 61-84

TABLICA:

1. Grčka 3 3 0 +60 6

2. Italija 3 3 0 +40 6

3. Finska 3 2 1 + 9 5

4. Švedska 3 1 2 -30 4

5. Rusija 3 0 3 -35 3

6. Turska 3 0 3 -44 3

MARRAKECH - Nogometne reprezentacije Senegala, Etiopije, Zelenortskih Otoka, Obale Bjelokosti, Burkine Faso, Nigerije, Gane, Egipta i Alžira osigurale su u završni krug kvalifikacija afričke zone za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., dok će o posljednjem, 10. sudioniku dodatnih kvalifikacija odlučivati nedjeljni dvoboj Kameruna i Libije. Deset pobjednika skupina afričkih kvalifikacija ždrijebom će tvoriti pet parova dodatnih kvalifikacija, te će pobjednici tih dvoboja izboriti plasman u Brazil. Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se od 11. do 15. listopada, a uzvrati od 15. do 19. studenoga.

SAN FRANCISCO - Posada Emirates Team New Zealanda, koja je u statusu izazivača, povela je sa 2-0 protiv branitelja naslova America's Cupa, američkog Oracle Teama u ovogodišnjoj regati za najstariji jedriličarski trofej na svijetu koja se održava u zaljevu San Francisca. Novozelandska jedrilica sa "skipperom" Deanom Barkerom u prvoj je subotnjoj utrci bila brža za 36 sekundi, a u drugoj za 52 sekunde od američke posade koju predvodi Australac Jimmy Spithill. Emiratesu je za naslov pobjednika ovogodišnjeg America's Cupa potrebno devet pobjeda, dok Oracle mora slaviti u 11 ogleda jer je međunarodni žiri kaznio branitelje naslova oduzimanjem dva boda zbog nepravilnosti na brodu.

BRASILIA - Domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine Brazil u prijateljskoj je utakmici igranoj u Brasiliji svladao jednog od sudionika tog SP-a Australiju s visokih 6-0 (3-0). Dvostruki strijelac bio je Jo (8, 33), a po jedan su pogodak dodali Neymar (35), Ramires (58), Pato (72) i Luiz Gustavo (83).

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙