FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

STUTTGART - Nogometaši Rijeke zborili su plasman u natjecanje po skupinama Europske lige nakon što su u uzvratnom dvoboju 4. pretkola na gostovanju protiv Stuttgarta odigrala 2-2 (1-1) i tako obranila prednost od 2-1 iz prvog susreta s Kantride otprije tjedan dana. Junak rječkog sastava postao je Goran Mujanović koji je postigao pogodak za prolazak dalje u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Rijeka je povela u uzvratu golom Leona Benka (30), na 1-1 izjednačio je Christian Gentner (34), domaće je u vodstvo autogolom doveo Luka Marić (75-ag), a potom je Mujanović u samoj završnici postigao pogodak za prolazak. Pred 30.000 gledatelja sudio je Hansson iz Švedske.

NEW YORK - Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije se uspjela plasirati u 3. kolo posljednjeg ovogodišnjeg "Grand Slam" turnira, US Opena u New Yorku, bolja od nje bila je 26. nositeljica, Francuskinja Alize Cornet sa 6-2, 6-2 za sat i 34 minute igre. Naša je igračica napravila preveliki broj pogrešaka u susretu protiv kvalitetne suparnice, što je za neumitnu posljedicu imalo poraz. Tomljanović je napravila 39 pogrešaka, a Cornet samo 19. S druge strane, Cornet je imala 19 "winnera", a Tomljanović 14.

MONTE CARLO - Ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka:

SKUPINA A: Manchester United (Eng), Šahtar (Ukr), Bayer (Njem), Real Sociedad (Špa)

SKUPINA B: Real Madrid (Špa), Juventus (Ita), Galatasaray (Tur), Kopenhagen (Dan)

SKUPINA C: Benfica (Por), Paris SG (Fra), Olympiakos (Grč), Anderlecht (Bel)

SKUPINA D: Bayern (Njem), CSKA Moskva (Rus), Manchester City (Eng), Viktoria Plzen (Češ)

SKUPINA E: Chelsea (Eng), Schalke 04 (Njem), Basel (Švi), Steaua (Rum)

SKUPINA F: Arsenal (Eng), Marseille (Fra), Borussia Dortmund (Njem), Napoli (Ita)

SKUPINA G: Porto (Por), Atletico Madrid (Špa), Zenit (Rus), Austria Beč (Aut)

SKUPINA H: Barcelona (Špa), Milan (Ita), Ajax (Niz), Celtic (Ško)

MONTE CARLO - Ofenzivni veznjak Bayerna iz Muenchena i francuske nogometne reprezentacije Franck Ribery (30) proglašen je najboljim igračem u Europi u sezoni 2012/13. u izboru Europskog nogometnog saveza (UEFA). Ribery je bio najzaslužniji igrač za povijesni uspjeh Bayerna u prošloj sezoni kada je bavarski div osvojio Ligu prvaka, njemačko prvenstvo i Kup. Ovo je treća sezona u kojoj UEFA dijeli nagradu za najboljeg igrača, prethodni dobitnici su igrači Barcelone Messi (2011) i Iniesta (2012).

LONDON - Aktualni pobjednik Europske lige, engleski nogometni prvoligaš Chelsea ojačao je svoj napad kamerunskim reprezentativcem Samuelom Eto'om (32), koji je u London stigao iz ruskog Anžija iz Mahačkale. Eto'o je s Chelseajem potpisao ugovor na jednu godinu. Mourinho je bio trener Eto'ou u milanskom Interu kada je taj klub u sezoni 2009/10. osvojio naslove prvaka Europe, prvaka Italije i talijanski Kup. Osim s Interom, Eto'o je osvajao Ligu prvaka i s Barcelonom i to 2006., te 2009. godine.

SPLIT - Bivši veznjak mlade austrijske nogometne reprezentacije Haris Bukva (25) novi je igrač Hajduka. Bukva je rođen u Foči, no austrijski je državljanin. Ponikao je u Paschingu, a igrao je i za Sturm, te LASK iz Linza.

CACERES - Danski prvak Michael Morkov (Saxo-Tinkoff) pobjednik je šeste etape ovogodišnje "Vuelta a Espane" vožene od Guijuela do Caceresa u dužini od 175 kilometara, dok je najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) ciljem prošao kao 30. u vremenu pobjednika, te je azdržao šesto mjesto u ukupnom redoslijedu. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Talijan Vincenzo Nibali (Astana) s tri sekunde prednosti ispred drugog Amerikanca Chrisa Hornera (RadioShack) i osam sekundi ispred trećeg Irca Nicolasa Rochea (Saxo-Tinkoff), dok šesti Kišerlovski za Nibalijem zaostaje 26 sekundi.

TALLINN - Drugi dan zaredom na Svjetskom prvenstvu u jedrenju za klasu Finn u Estoniji nije se jedrilo zbog preslabog vjetra. Još su dva dana natjecanja preostala, a samo su četiri plova zasad održana. Prema pravilima, četiri plova su dovoljna da prvenstvo bude valjano i da se podijele medalje, međutim to je svakako vrlo malo, pogotovo na flotu od 86 kormilara. Podsjećamo, Milan Vujasinović je četvrti nakon četiri plova. Vodi Britanac Andrew Mills.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙