FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB/NYON

Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo će u 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Austrije Beč, a prva utakmica se igra u Maksimiru 20. ili 21. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Beču.

Trener prvaka Austrije je bivši hrvatski reprezentativac Nenad Bjelica. Momčad vrijedi 21,6 milijuna eura, a nemaju izrazitih zvijezda. Najskuplji igrač je dva milijuna eura vrijedan Philipp Hosiner, dok je odmah iza njega bivši stoper Slaven Belupa Kaja Rogulj. Austrijanci su loše počeli sezonu u domaćem prvenstvu, a u dvije utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka zabili su samo jedan gol islandskom Hafnafjordoru (1-0, 0-0).

Dinamo je u drugom pretkolu ove sezone izbacio Folu Esch iz Luksemburga, a u trećem moldavski Šherif i tako najmanje osigurao nastup u Europskoj ligi.

Ostali parovi su Steaua - Legia Varšava, Ludogorec - Basel, Šahtar (Karagandi) - Celtic i Maribor - Viktoria Plzen.

MOSKVA

Ruski ministar sporta pozvao je u petak, uoči svjetskog atletskog prvenstva koje počinje u subotu u Moskvi, na mir sve one koji se brinu zbog posljedica ruskog zakona protiv "propagande" homoseksualnosti, ističući kako će njihova prava biti poštivana.

"Htio bih pozvati na mir", izjavio je ruski ministar sporta Vitalij Mutko. "Svi sportaši i sportske organizacije trebali bi sačuvati svoj mir. Njihova će prava biti poštivana", kazao je Mutko, misleći na sporni zakon kojeg je u lipnju donio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prema tom zakonu, svaka propaganda homoseksualnosti pred maloljetnicima bit će kažnjena ili novčanom kaznom za manje prekršaje ili kaznom zatvora do 15 dana.

"Taj zakon neće napadati prava pojedinaca bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru ili seksualnu orijentaciju", istaknuo je Mutko.

"Taj zakon ima za cilj spriječavanje propagande pred maloljetnicima. Nitko neće napadati prava čovjeka", dodao je.

Predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Diack je podržao ruskog ministra izjavivši kako "ne vidi nikakav problem u vezi s tim zakonom i kako treba poštivati rusko zakonodavstvo".

MONTREAL

Latvijac Ernests Gulbis napravio je veliko iznenađenje u 3. kolu velikog ATP turnira u Montrealu, on je sa 6-4, 6-3 svladao drugog igrača svijeta Britanca Andyja Murraya.

U četvrtfinalu će Gulbis igrati protiv boljeg iz susreta između Argentinca Juana Martina Del Potra i Kanađanina Miloša Raonića.

LA ROCHELLE

Dva dana prije završetka Svjetskog prvenstva u jedrenju za klasu 470 u francuskom La Rochelleu Šime Fantela i Igor Marenić su 16. u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan na 15. mjestu, te će u dva plova u petak pokušati izboriti nastup u subotnjem plovu za odličja.

Tri plova su održana u četvrtak u kojima su Fantela i Marenić bili osmi, 17. i peti, što im je donijelo napredak od devet mjesta, 15 bodova ih dijeli od osmog mjesta i finala. U dva plova u petak ta se razlika može nadoknaditi, međutim i dosta drugih posada ima svoju računicu, tako je situacija kranje neizvjesna.

"Još uvijek imamo problema s brzinom. U sva tri plova smo imali dosta bolje pozicije, ali ne ide. Sutra ćemo se probati izboriti za plov za odličja", prenio je Marenić.

U ženskoj konkurenciji Ninčević i Župan su bile osme, 17. i 11., ukupno zauzimaju 15. mjesto.

"Do osmog mjesta nas dijeli 17 bodova što je nadoknadivo, ali i s plasmanom u prvih 15 ne bismo bile nezadovoljne, jer bi to bio naš najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima dosad. Voljele bismo naravno završiti u najboljih deset, stremimo uvijek boljem i mislim da možemo napraviti taj korak", razmišlja Ninčević.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙