FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Ivano Balić (34) karijeru će nastaviti u redovima njemačkog prvoligaša HSG Wetzlara. Nakon što je prošao liječnički pregled Balić je sinoć potpisao ugovor na jednog sezonu. Službeno predstavljanje održat će se danas u Rittal Areni, a Balić će u 'zelenom dresu' debitirati 25. kolovoza u domaćoj utakmici protiv Lemga. Wetzlar će biti šesti klub rukometnog 'Mozarta'. Karijeru je započeo u Splitu, potom je preselio u Metković, a igrao je i za Portland San Antonio, CO Zagreb i Atletico Madrid.

"Drago mi je da sam u Wetzlaru. Imam još jako puno snova. Nadam se da ovdje idućih godinu dana mogu igrati na visokoj razini," kazao je bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik za TV-postaju Sport1. Nakon što je Atletico Madrid završio u stečaju, a Balić postao slobodan za njegove usluge zainteresiralo se niz klubova. Najglasnije su se spominjali skopski Vardar, bjeloruski Meškov, te Berlin. Na koncu je odabrao Wetzlar, klub iz istoimenog grada udaljenog oko 50 kilometara sjevernije od Frankfurta na Majni. "Vjerujem kako će Balić biti vođa naše mlade momčadi. On će sigurno donijeti dodatnu kvalitetu našoj igri. Sada je važno da se što prije uklopi u našu momčad," kazao je izvršni direktor direktor Bjorn Seipp. Osim Balića kao moguća pojačanja kluba spominjali su se Rus Vasilij Filipov iz Čehovskih Medveda, Kentin Mahe (HSV), Španjolac Alvaro Ferrera i Francuz Pierre-Yves Ragota.

MADRID - Aktualni svjetski i europski nogometni prvaci Španjolci nisu postigli pogodak već 212 minuta i u prijateljskom susretu protiv Ekvadora 'Furiji' prijeti opasnost da treći put u povijesti spoji tri utakmice bez gola. Španjolska je posljednji pogodak postigla protiv Nigerije na Kupu konfederacija, potom je u polufinalu pobijedila Italiju boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon 120 minuta igre bez golova, da bi u finalu izgubila od Brazila 0-3. Ukupno crni niz traje 212 minuta. U svojoj 93 godine dugoj povijesti ili preciznije u 625 odigranih utakmica 'La Roji' se samo dva puta dogodilo da u tri uzastopne utakmice nije zabila gol. Prvi put 1985. godine pod vodstvom Miguela Munoza protiv Sjeverne Irske (0-0), Walesa (0-3) i Irske (0-3), a potom i 1992. pod vodstvom Javiera Clemente kada je Španjolska odigrala tri utakmice 0:0 (Latvija, Sjeverna Irska, Irska). Clemente se može 'pohvaliti' i kako je 'Furija' pod njegovim vodstvom zabilježila niz od ukupno 397 minuta bez gola. Serija je započela u utakmicu protiv Engleske koju je Španjolska dobila (1:0), potom su uslijedile nule protiv Latvije, Sjeverne Irske i Irske, te pobjeda protiv Latvije (5:0).

MOSKVA - Irac Robert Heffernan (35) osvojio je zlatnu medalju u brzom hodanju na 50 kilometara na svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi ostvarivši najveći uspjeh u karijeri. Heffernan je na OI u Londonu bio četvrti na 50 km, dok je europskom prvenstvu u Barceloni 2010. osvojio četvrta mjesta i na 20 i na 50 km. Ovoga puta izdržao je sve napade suparnika i osvojio zlato s rezultatom 3:37:56. Heffernan je tako svojoj domovini donio prvo svjetsko atletsko zlato nakon 18 godina i trijumfa Sonie O'Sullivan u Gotheborgu na 5000 metara.

Drugo mjesto osvojio je Rus Mihail Rizov (3:38:58), dok je treći bio Australac Jared Tallent (3:40:03). Australac je bio treći i na posljednjem SP-u u Daegu 2011. godine, dok je na OI u Pekingu (2008) i Londonu (2012) bio srebrni.

MONTEVIDEO - Nakon što je tjednima najavljivao odlazak iz Liverpoola urugvajski napadač Luis Suarez promijenio je priču.

"Zbog podrške i ljubavi navijača Liverpoola ostajem na Anfieldu," kazao je Suarez u razgovoru za urugvajski list El Observador. Saga oko njega odlaska iz redova Liverpoola razljutila je menadžera 'Redsa' Brendana Rodgersa koji je Urugvajca kaznio treniranjem odvojeno od prve momčadi zbog nepoštovanja trofejnog kluba. Najuporniji u pokušajima da angažira urugvajskog napadača je Arsenal koji je spreman platiti oko 45 milijuna eura odštete. Suarez je prošle sezone odigrao 44 utakmice za Liverpool postigavši 30 golova.

MADRID - Španjolski nogometni vratar Daniel Aranzubia (33) napustio je redove Deportiva i iduću sezonu provest će u redovima Atletico Madrida. Iskusni Aranzubia je stigao na Vicente Calderon kao pričuva za belgijskog reprezentativca Thibauta Courtoisa. "Znam da je Courtois prvi vratar, stigao sam kako bi pomogao," kazao je bivši vratar mladih španjolskih reprezentacija koji je na vratima 'A' vrste upisao samo jedan nastup. Tijekom karijere branio je i za Athletic Bilbao, a tijekom karijere sakupio je više od 300 nastupa u Primeri.

CINCINNATI - Bivši najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer plasirao se u treće kolo jakog ATP teniskog turnira u Cincinnatiju nakon što je u dva seta pobijedio Nijemca Phillipa Kohlschreibera 6-3, 7-6 (7). Bio je to prvi Federerov nastup u Sjevernoj Americi nakon nastupa u Indian Wellsu u ožujku gdje je izgubio u četvrtfinalu od Rafaela Nadala. Federer je u SAD stigao nakon neuspjeha u Wimbledonu, Hamburgu i Gstaadu nakon čega je propustio turnir u Montrealu. "Za mene je ovo bila vrlo važna pobjeda uoči nastavka sezone na tvrdim podlogama. Iza mene je nekoliko teških mjeseci i napokon sam odigrao kvalitetan meč," kazao je Švicarac koji je u Cincinnatiju slavio pet puta (2012, 2010, 2009, 2007, 2005).

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙