FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 12,30 sati:

MOSKVA - Olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković izborila je nastup u finalu Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi. Ona je danas prebacila kvalifikacijsku normu od 63 metra već u prvom hicu, sa rezultatom od 63.62 metra. To je ujedno bio treći rezultat kvalifikacija, bolje su bacile samo Litvanka Zinaida Sendriute (64.16 m) i Kubanka Yarelys Barrios (63.63 m). Sandra Perković je uoči SP u Moskvi izjavila da se nada da će u finalu oboriti državni rekord koji iznosi 69.11 metara. Također, najbolja svjetska diskašica u zadnje tri sezone ove godine ima četiri najbolja rezultata u svijetu, a najbolji je ostvarila 4. srpnja u Lausanneei (68.96 m). Finale je na rasporedu u nedjelju u 18.15 sati.

MOSKVA - Hrvatski rekorder u skoku s motkom 19-godišnji Ivan Horvat nije izborio nastup u finalu Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi. On je u današnjim kvalifikacijama tri puta rušio letvicu na početnoj visini od 5.25 metara. U kvalifikacijama je nastupilo čak 40 atletičara, a nitko nije uspio preskočiti kvalifikacijsku normu od 5.70 metara, pa je u finale ušlo 12 najboljih po rezultatu. Da je Ivan Horvat bio na razini svog i državnog rekorda od 5.62 metra, kojeg je ostvario 29. lipnja u Kopru, ušao bi u finale, jer je bilo dovoljno preskočiti 5.55 metara. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarili su Čeh Jan Kudlicka i vodeći motkaš svijeta Francuz Renaud Lavillenie (5.65 m). Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 17.00 sati.

SPLIT - U utakmici 5. kola Prve HNL u petak je Zadar kao gost na stadionu Park mladeži svladao Split sa 3-1. Strijelci za Zadar bili su Šimurina (9), Ivančić (67) i Heister (90+5), a pogodak za Split zabio je Bilić (42). Ovom pobjedom Zadar je stigao na peto mjesto sa šest bodova, dok je Split tek sedmi sa četiri. Vodi Lokomotiva sa maksimalnih 12 bodova, dva više od Hajduka i Dinama. U subotu igraju Slaven Belupo - Istra 1961, te Hrvatski dragovoljac - Dinamo, u ponedjeljak se sastaju Rijeka - Osijek, utakmica Lokomotiva - Hajduk odgođena je za 28. kolovoza.

BEOGRAD - Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom boravila je u dvodnevnom posjetu Beogradu tijekom kojega je održala niz sastanaka uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Srbije u Beogradu 6. rujna. Utvrđeni su svi detalji organizacije utakmice tijekom kojih su se obje strane složile kako je utakmica u Zagrebu organizacijski standard kojem će se i ovom prigodom težiti. Sukladno sporazumu koji su dva saveza potpisala, ni ovom prigodom neće biti mogućnosti kupovanja ulaznica za gostujuće, u ovom slučaju hrvatske navijače. "Suradnja između dva saveza uistinu je na najvišoj razini. Tako je bilo u Zagrebu, očekujem da će tako biti i u Beogradu. Uvijek je moguće pronaći pojedince koji nekom gestom žele sebe promovirati, no sveukupno vjerujem u trijumf nogometa. Znamo da nas UEFA i FIFA pomno prate", rekao je Šuker.

MUENCHEN - Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić bio je strijelac za Bayern koji je u obranu naslova njemačkog prvaka krenuo 3-1 domaćom pobjedom protiv Borussije iz Moenchengladbacha u prvom susretu nove sezone Bundeslige.

Mandžukić je postigao pogodak za 2-0 u 16. minuti najbrže reagiravši na jedan odbijanac u kaznenom prostoru gostiju. Mandžukić je odigrao čitav susret za Bayern.

KORTRIJK - Hrvatski nogometaš Ivan Santini postigao je sva tri pogotka za Kortrijk koji je u susretu 3. kola belgijskog nogometnog prvenstva na svom terenu odigrao 3-3 protiv Lokerena. Santini je pogađao suparničku mrežu u 54., 83. i 93. minuti, posljednji put iz 11-erca, te tako spasio bod svojoj momčadi protiv trenutačno vodećeg sastava lige.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙