FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 7. rujna 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - Najbolja hrvatska sportašica, olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nije skrivala oduševljenje nakon pobjede u Bruxellesu kojom je potvrdila svoju dominaciju u "Dijamantnoj ligi". Sandra je do sedme pobjede u isto toliko natjecanja bacačica diska u "Dijamantnoj ligi" stigla s odličnim hicem od 67,04 metara kojega je izvela odmah u prvoj seriji, te tako uzvratila Amerikanki Giji Lewis-Smallwood za jedini poraz u sezoni, onaj na "Hanžeku" u Zagrebu u utorak. Lewis-Smallwood je zauzela drugo mjesto sa 64,82m, dok je treća bila Francuskinja Melanie Robert-Michon sa 63,45m. "Odlično sam i super se osjećam. Presretna sam jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi. Danas sam napisala novu stranicu u povijesti. Od 32 moguća boda osvojila sam 32, može li bolje ? Ove godine sam osvojila sve što se može osvojiti - Svjetsko prvenstvo, Dijamantnu ligu, Mediteranske igre. Ova 2013. je bila i više nego uspješna za mene uz sve probleme koji su me mučili," kazala je Sandra.

Ovo je druga ukupna pobjeda za Perković u "Dijamantnoj ligi", prošle godine je slavila sa šest pobjeda i jednim drugim mjestom, a ove je godine bila još uvjerljivija. Ukupna pobjeda u "Dijamantnoj ligi" našoj je atletičarki donijela i novčanu nagradu od 40.000 dolara. Perković je odličnu sezonu u kojoj je osvojila posljednji veliki naslov koji joj je još nedostajao, onaj svjetske prvakinje u Moskvi, završiti nastupom na mitingu u Rietiju u nedjelju.

NEW YORK - U finalu posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena igrat će prve dvije tenisačice svijeta Amerikanka Serena Williams i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala, a lani je pobjeda pripala američkoj tenisačici. Azarenka je u prvom polufinalnom ogledu svladala Talijanku Flaviju Pennettu sa 6-4, 6-2, dok je Williams potom bez većih problema porazila Kineskinju Li Na 6-0, 6-3. "Bit će to zanimljivo finale. U dobroj sam formi i nadam se trijumfu," kazala je 31-godišnja Serena koja lovi peti US Open i 17. Grand Slam. Ukoliko pobijedi postat će najstarija pobjednica na Flushing Meadowsu nakon Margaret Court koja je pobijedila 1973. kao 31-godišnjakinja. Williams i Azarenka igrale su međusobno 15 puta, a Amerikanka ima 13 pobjeda. Međutim, Azarenka je dobila dva od zadnja tri susreta pri čemu i nedavno finale Cincinnatija. "Protiv Serene nema opuštanja. Protiv nje moraš odigrati bez greške i svaki poen maksimalno," kazala je Azarenka koja je u New Yorku lovi prvi naslov. Do sada je osvojila dva Grand Slam naslova, oba na Australian Openu.

ZAGREB - Nogometna reprezentacija Kostarike pobijedila je SAD 3-1 i tri kola prije kraja CONCACAF kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. preuzela vodstvo u skupini. Golove za Kostariku, koja je sada korak do plasmana na World Cup, postigli su Johnny Acosta (3), Celso Borges (10) i Joel Campbell (75), dok je strijelac za Amerikance, kojima je to bio prvi poraz u posljednjih 13 utakmica, bio Clint Dempsey (43-11m). Veliki uspjeh ostvario je i Honduras koji je na gostovanju iznenadio Meksiko 2-1 nanijevši domaćinu tek drugi poraz na stadionu Azteca u 78 kvalifikacijskih utakmica. Domaćin je poveo golom Oribea Peralta u 6. minuti i činilo se kako će 'El Tri' rutinski do bodova. No preokret se dogodio u nastavku kada su gosti u razmaku od dvije minute zabili dva gola. Prvo je Jerry Bengtson izjednačio u 64. minuti, 120 sekundi kasnije Carlos Costly je doveo goste u vodstvo. Do konca utakmice Meksiko je dominirao, no nije uspio izjednačiti. Meksikanci su do sada nastupili na 14 svjetskih prvenstava, pri čemu na šest zadnjih, a sada se nalaze na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije

Na vrhu ljestvice nalazi se Kostarika sa 14 bodova, Amerikanci su drugi s bodom manje, dok je na trećem mjestu Honduras sa 10 bodova. Meksiko je četvrti s osam bodova, a plasmanu na SP još se može nadati Jamajka na petoj poziciji sa sedam bodova. Prve tri reprezentacije izborit će direktan plasman na SP 2014. dok četvrtoplasirani ide u dodatne kvalifikacije protiv pobjednika Oceanije Novog Zelanda.

ZAGREB - Aktualni nogometni prvak Južne Amerike Urugvaj pobijedio je na gostovanju Peru 2-1 i vratio se u igru za plasman na svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Brazilu. Junak utakmice bio je napadač Liverpoola Luis Suarez koji je zabio oba gola za gostujući sastav. Prvo je zabio gol iz jedanaesterca u 47. minuti, a potom je Raula Fernandeza svladao i u 67. minuti. Pogodak nade za Peru je postigao Jefferson Farfan u 84. minuti. Ovom pobjedom Urugvaj se popeo na peto mjesto koje osigurava mjesto u dodatnim kvalifikacijama i susret protiv boljeg iz ogleda Jordana i Uzbekistana. Važnu pobjedu ostvarila je i Kolumbija koja je u Barranquilli pobijedila Ekbador 1-0. Pogodak odluke zabio je krilni igrač Monaca James Rodríguez u 31. minuti.

Do važnih bodova stigao je i Čile koji je u Santiagu deklasirao Venezuelu 3-0. Strijelci su bili Eduardo Vargas (11), Marcos Gonzalez (30) i Arturo Vidal (85). Na ljestvici vode Argentina i Kolumbija sa po 26 bodova, Čile ima 24, a Ekvador 21. Urugvaj je peti sa 19 bodova, a šesta je Venezuela sa 16 bodova. Prve četiri reprezentacije izborit će direktan plasman na SP 2014. u Brazilu, dok petoplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije u kojima je očekuje bolji iz susreta Jordan - Uzbekistan.

BEOGRAD - Mediji u Srbiji nakon neodlučenog ishoda utakmice između srpske i hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za SP pišu da su gosti u Zagreb odnijeli slađi dio kolača, dok je boljoj Srbiji ostao samo bod i konačna istina da neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Uz naslov "Mitrović sačuvao obraz Srbije", "Večernje novosti" ocjenjuju da 'sudar godine' nije donio ništa novo, "kao da Srbija pod indigom igra utakmice u cijelim kvalifikacijama". "Hrvatska je iz jedne prilike postigla gol, a 'orlovi' su pogađali vratnicu i golmana na crti i spašavali bar taj jedan bod", pišu "Večernje novosti". "Pred 35.000 navijača na Marakani susjedi su još jednom odnijeli bod, onaj slađi dio podijeljenog kolača. Šteta, baš ni po čemu dobrom neće se pamtiti ova trka za SP u Brazilu”, pišu "Večernje novosti". List podsjeća da 'Vatreni' do isteka prvog poluvremena 'nisu pokazali gotovo ništa', ali hvali Luku Modrića da je 'ravnao igrom Hrvatske kao pravi mađioničar'.

List "Politika" naslovom "Boljoj Srbiji samo bod" sa sjetom komentira igru srpskih nogometaša, uz ocjenu da bi ovakvom igrom od početka kvalifikacija Srbija mogla izboriti put u Brazil.

"Ako nam je za utjehu sada igramo daleko bolje, mnogo bolje nego na početku. Ova reprezentacija ima nadu", ocjenjuje “Politika”.

"Blic" piše da su "Orlovima" ostali uzdasi, a Hrvatima put u baraž" i prenosi pohvale izbornika Siniše Mihajlovića svom hrvatskom kolegi i želje da "Vatreni" preko baraža stignu u Brazil.

"Kurir" konstatira "Ništa od Brazila: Srbija dominirala, ali nije uspjela svladati Hrvatsku u Beogradu", dok "Informer" ironičnim naslovom: "Ratni zločin na Marakani - Šimunića u Haag" čitaoce nastoji privući da pročitaji tekst o remiju Srbije i Hrvatske.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙