FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ŽILINA - Nogometaši Rijeke izborili su nastup u 4. pretkolu Europske lige zahvaljujući 1-1 (0-0) remiju protiv slovačke Žiline u uzvratnom susretu 3. pretkola. Kako je prvi dvoboj prije tjedan dana na Kantridi okončan 2-1 pobjedom Riječana, hrvatski se predstavnik plasirao dalje s ukupnih 3-2. Rijeka je povela golom Nikole Pokrivača u 50. minuti, a na konačnih 1-1 izjednačio je Jaroslav Mihalik u 89. Rijeka će se tako naći u ždrijebu parova 4. pretkola koji će se održati u petak u 13 sati u Nyonu kada će saznati ime suparnika kojega će morati svladati za ulazak u jednu od skupina Europske lige.

TBILISI - Nogometaši splitskog Hajduka nisu se uspjeli plasirati u 4. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom dvoboju 3. pretkola izgubili sa 0-1 (0-0) od gruzijskog predstavnika Dile iz Gorija u susretu igranom na stadionu Miheil Meški u Tbilisiju. Kako je i prvi dvoboj prije tjedan dana na Poljudu završio pobjedom Dile od 1-0, gruzijski je sastav prošao dalje s ukupnih 2-0. Strijelac jedinog gola u Tbilisiju bio je Grigol Dolidze u 82. minuti.

LONDON - Engleska nogometna Premier liga postat će prvo nacionalno natjecanje na svijetu u kojemu će se koristiti tehnologija za određivanje je li lopte prešla gol-liniju ili ne, a glavni sudac utakmice bit će obavještavan o tome je li lopta prešla liniju tako da će dobijati tekstualnu poruku na svom ručnom satu. Tehnologiju nazvanu "Goal Decision System" (GDS) razvila je britanska tvrtka Hawk-eye koja jamči kako će suci biti obavještavani o tome je li lopta prešla gol-liniju čitavim obujmom u roku od jedne sekunde. Za to će se koristiti po sedam kamera iza svakog gola na svim stadionima.

Prošle sezone u Premier ligi dogodila se 31 sportna situacija vezana za pitanje je li lopta prešla liniju gola ili ne, a naknadnom se analizom pokazalo kako su suci samo tri puta donijeli pogrešnu odluku. Novo englesko prvenstvo počinje u subotu 17. kolovoza, a GDS će se koristiti već u nedjelju na Wembleyu na utakmici engleskog Superkupa između prvaka Manchester Uniteda i pobjednika Kupa Wigan Athletica.

LYON - Francuski nogometni prvoligaš Lyon u četvrtrak je objavio kako je njihov dosadašnji napadač, Argentinac Lisandro Lopez (30) napustio klub, te će karijeru nastaviti u katarskom Al-Gharafu.

"Lisandro je danas doputovao u Dohu kako bi obavio liječnički pregled i finalizirao svoj transfer", objavila je Al-Gharafa ne navodeći vrijednost transfera kao niti trajanje ugovora.

Lisandro je u Lyon stigao u ljeto 2009. iz Porta za 24 milijuna eura, te je u 167 nastupa za "lavove" postigao 82 pogotka. No, na početku nove sezone zatražio je odlazak iz kluba navodeći "osobne razloge". Posljednje nastupe za Lyon imao je u 3. pretkolu lige prvaka protiv švicarskog Grasshoppersa (oba dvoboja završila su rezultatom 1-0 za Lyon).

MOSKVA - Međunarodna atletska federacija (IAAF) odobrila je u četvrtak povećanje suspenzija u slučaju korištenja dopinga s dvije na četiri godine od 1. siječnja 2015.

"Novi pravilnik Svjetske antidopinške agencije (WADA) pokazat će našu čvrstu volju da se pojačaju sankcije i IAAF će donositi odluke o suspenziji na četiri godine u težim slučajevima korištenja dopinga", navodi se u priopćenju IAAF-a.

IAAF je prije kažnjavao sportaše koji su koristili doping s četiri godine suspenzije prije nego se uskladio s normama WADA-e 2004, povodom donošenja prvog svjetskog antidopinškog pravilnika koji je tražio dvije godine suspenzije.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙