FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: trub
ZAGREB, 5. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala je danas u Kraljevici tribinu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, na poziv kraljevičkog HNS-a, te još jednom naglasila da će se objekti moći legalizirati do 30. lipnja ove godine i da se taj rok neće produžavati. "Rokovi za podnošenje zahtjeva se neće podužavati", prenosi ministričine riječi kraljevički HNS u priopćenju. Ministrica Mrak Taritaš rekla je i da će se za nelegalno sagrađene objekte, za koje nije podnesen zahtjev do 30. lipnja, morati izraditi višestruko skuplja dokumentaciju ako za to imaju uvjete, a ako nemaju uvjete bit će srušeni. Poručila je da ne bi bilo pravedno prema onima koji su se ponašali odgovorno, taj rok produžavati.

DUBROVNIK - Glas za Hrvatske laburiste je glas za SDP, poručila je danas potpredsjednica HDZ-a i predsjednica dubrovačke organizacije te stranke Dubravka Šuica u dubrovačkom hotelu Hilton Imperijal, gdje je predstavljena koalicijska lista HDZ-HSLS-HSP AS-HDS za lokalne izbore u gradu i županiji. "HDZ je kada je trebalo uvijek bio prvi, kako u stvaranju Hrvatske, tako i u obrani domovine, a prvi će biti i 19. svibnja", istaknula je Šuica. Naglasila je kako unatoč greškama, kojih je bilo proteklih godina u HDZ-u, stranka ni od čega ne treba bježati, već ide naprijed i računa na uspješan rezultat na predstojećim izborima.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za tu dužnost i u petom mandatu, večeras je kazao da neće imati posebnu kampanju za gradonačelnika odnosno da će osam sati "korektno i pošteno" obavljati svoj gradonačelnički posao, a potom će se osam sati družiti s građanima. "Sa svojim suradnicima ću do zadnjeg dana raditi svoj posao vodeći računa o tome da odvojim kampanju od dnevnog posla. To je poruka mojim jedinim, istinskim i pravim partnerima - Zagrepčankama i Zagrepčanima", rekao je Bandić u izjavi novinarima na početku izborne kampanje pred lokalne izbore 19. svibnja. Na svoj se način "ispričao" građanima što neće moći 365 dana u godini biti 16 sati na dan u funkciji Zagrepčana, kao što je to činio u proteklih 13 godina.

ZAGREB - Ivana Posavec-Krivec, kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSU-HSLS za županicu Zagrebačke županije, obišla je danas više gradova i općina u toj županiji, te poručila kako će nakon lokalnih izbora 19. svibnja promijeniti dosadašnji neučinkovit i loš način rada u županiji. "Cilj nam je obići cijelu Zagrebačku županiju i u direktnom kontaktu s ljudima predstaviti nas, naš program, viziju i ideje. Zagrebačka županija ima ogromne potencijale ali je uspavana, loše vođena i neprepoznatljiva", kazala je Posavec Krivec (SDP), a njezinu poruku u priopćenju prenosi njezin izborni stožer. Naglasila je kako joj građani u svakodnevnim susretima pokazuju svoje nezadovoljstvo stanjem u županiji, žale se na loše ceste, manjak posla i lošu situaciju, na što gleda kao na svoju dodatnu motivaciju da to stanje promijeni.

ZAGREB

Ankete pokazuju pad SDP-a i rast HDZ-a što je znak da su birači razočarani Vladinom politikom, poručio je danas Davor Ivo Stier, HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, na početku službene kampanje u Zagrebu, u gradskoj četvrti Brezovica. "Hrvatskoj je potreban zaokret, promjena smjera, političari trebaju zaslužiti povjerenje svojih birača. Zadnji rezultati anketa pokazuju pad SDP-a i rast HDZ-a što je znak da su birači razočarani politikom aktualne Vlade", prenosi u priopćenju Stierove riječi izborni stožer HDZ-ove kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Margarete Mađerić. Stier je u Odranskom obrežu rekao kako za Hrvatsku i njezine građane nije najgore to što je i Europska komisija potvrdila pad hrvatskog gospodarstva, "već to što je aktualna vlast hrvatskom narodu ukrala nadu".

PULA - Svečanom sjednicom gradskog vijeća danas je u pulskom Istarskom narodnom kazalištu obilježen dan Grada Pule i 68. obljetnica oslobođenja grada. Obraćajući se brojnim gostima i uzvanicima pulski gradonačelnik Boris Miletić tom je prilikom ustvrdio kako Pula živi punim duhom tolerancije, multikuluralnosti i višejezičnosti. "Ova gradska uprava usredotočila se na rješavanje glavnih infrastrukturnih problema grada brinući pritom o povećanju standarda življenja građana", kazao je Miletić. Među najvažnijim gradskim projektima istaknuo je izgradnju obalnog kolektora na rivi, koji će "Puli donijeti novu svježinu i njenu obalu učiniti obalom pravog mediteranskog grada".

ZAGREB - Nezavisni seljaci Hrvatske pozvali su danas ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da sazove hitan sastanak oko najava poskupljenja mlijeka te donese intervencijski plan za spas hrvatskog mljekarstva, koje, upozoravaju, sve više propada pod monopolom prerađivača. "Naša Vlada mora pronaći način da omogući direktan način plasmana mlijeka od proizvođača do potrošača kako bi se razbio monopol prerađivača koji ubiru vrhnje na uništavanju našeg sela i poljoprivrede", ističe u priopćenju Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske. Groteskom naziva situaciju s mlijekom i mliječnom industrijom u Hrvatskoj, koja, kako navodi, govori da ima viška mlijeka i da je mlijeko u proizvodnji jeftino, a istovremeno podiže cijene gotovog mlijeka u trgovinskim lancima.

SPLIT - Splitska Palača Skočibušić na Peristilu uskoro će postati Muzej crkvene umjetnosti, najavila je večeras pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban tijekom otvaranja izložbe "Marjanske crkvice" na kojoj je predstavljeno tridesetak fotografija crkvica i crkvenih spomenika u park šumi Marjan umirovljenog fotografa Živka Bačića. Šaban je, obraćajući se okupljenima na izložbi tog bivšeg fotografa Ministarstva kulture, istaknula kako je nakon desetljeća promišljanja odlučeno da će Palača Skočibušić uskoro postati Muzej crkvene umjetnosti. Govoreći o izložbi "Marjanske crkvice" istaknula je kako u Ministarstvu tu izložbu nazivaju "zlato i srebro Grada Splita", jer je Marjan, naglasila je, od davnina bio mitsko mjesto.

DUBROVNIK - U Dubrovniku je danas završio s radom godišnji kongres njemačke udruge putničkih agencija Schmetterling koji je okupio više od 350 sudionika. Dvodnevni skup, koji je održan pod motom "Prodajna mreža živi", uključivao je, uz ostalo, brojne radionice na kojima je bilo riječi o suvremenim trendovima u turizmu, menadžmentu i marketingu turističkih destinacija. Za sve sudionike prezentaciju o hrvatskom turizmu te ponudi Dubrovačko-neretvanske župnie i Grada Dubrovnika održao je voditelj predstavnika Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu Mato Radić.

DUBROVNIK - Dubrovački pravoslavni vjernici proslavili su danas Uskrs na svečanoj liturgiji u dubrovačkoj pravoslavnoj crkvi svete Blagovijesti. Liturgiju je predvodio dubrovački paroh Goran Spajić koji je u propovijedi, uz ostalo, kazao kako samo u Uskrsu imaju smisla svi kršćanski blagdani, jer on je potvrda da ljudski rod nije stvoren za smrt nego za život, odnosno vječni život. Na svečanom uskrsnom liturgijskom slavlju pročitana je ovogodišnja uskrsna poslanica srpskog patrijarha Irineja u kojoj se poziva na ljubav čovjeka prema čovjeku, praštanje i mir u svijetu i srcima ljudi.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙