FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 27. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

NOVI MAROF,VARAŽDIN - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko sinoć je u Novom Marofu opravdao jučerašnje napuštanje sabornice kao, kako je rekao, odgovor na omalovažavanje, podcjenjivanje i vrijeđanje od zastupnika vladajuće koalicije. Karamarko je, komentirajući na traženje novinara, naglasio da je odluka o napuštanju sjednice u potpunosti legitimna, a da Vlada zbog nesposobnosti, neznanja i impotencije u gospodarskom smislu, zauzima bahat stav koji uvelike iritira sve veći broj građana. HDZ-ov predsjednik još je jednom ponovio da će zatražiti prijevremene izbore, ali da to neće učiniti prije 1. srpnja. "Do 1. srpnja nećemo inzistirati, ali ćemo nakon toga tražiti prijevremene izbore. Morat ćemo vidjeti i kakva je percepcija javnosti, odnosno žele li ljudi produženje ove agonije koja može trajati do kraja njihovog mandata, jer zbilja ne znam u kakvoj će situacija do tada biti Hrvatska", rekao je Karamarko poručivši da je vrijeme za stručne ljude. Na upit novinara da komentira plakate u Sisku, Karamarko odgovara da je organizacijama na terenu prepušteno kreiranje kampanje, a da će u konačnici glasači odlučiti je li taj plakat dobar ili nije. Karamarku osobno poruka sa plakata u Sisku je apsolutno jasna i mišljenja je da je u redu.

ZAGREB - Budući da u Europskoj uniji ne postoji jedinstvena politika o položaju i zaštiti nacionalnih manjina, ne treba strahovati da će se ulaskom Hrvatske u EU prava nacionalnih manjina smanjiti, istaknuo je sinoć u povodu Tjedna nacionalnih manjina u Sisku, na predavanju o položaju manjina ulaskom Hrvatske u EU predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer. Hrvatska 1. srpnja u Europsku uniju ulazi s visokom legislativnom razinom zaštite nacionalnih manjina, pa nema razloga da se ona ne zadrži. Jedina promjena, kako je rekao, može se očekivati u modelu financiranja manjinskih udruga, jer se očekuje smanjenje sredstava iz državnog proračuna, a veće korištenje europskih fondova, pojasnio je Tolnauer.

ZAGREB - Politička stranka Lista za Rijeku jučer je na izvanrednoj sjednici predsjedništva donijela odluku o povlačenju podrške kandidaturi Ivi Brozoviću za primorsko-goranskog župana, izvijestila je sinoć ta stranka. Kako je navedeno u priopćenju Liste za Rijeku, "iz korektnosti prema našim biračima, stranka ocjenjuje kako ne može podržati kandidata koji javno nastupa suprotno službenim stavovima i programu stranke, čije prihvaćanje je bio uvjet njegove kandidature". Stranačka tijela će tokom vikenda donijeti odluku o eventualnom novom kandidatu za župana Liste za Rijeku, a o tome, kao i o razlozima povlačenja podrške Ivi Brozoviću će se javnost izvijestiti na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak, priopćila je Lista za Rijeku.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙