FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: vlar
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti Hrvatska u 4,30 sati:

ČAKOVEC

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ocijenio je jučer, u razgovoru sa špediterima u Čakovcu, da se špediterske tvrtke nisu pripremile za situaciju u kojoj će, s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, za njih biti daleko manje posla i mnogi će zaposleni ostati bez radnih mjesta. Prema prvim procjenama, nakon 1. srpnja čak 75 posto špeditera s područja sjevera države ostat će bez posla, to jest oko 700 ljudi s područja Međimurske i Varaždinske županije.

SPLIT

Predsjednik splitskog HČSP-a Luka Podrug optužio je jučer kandidata za splitsko-dalmatinskog župana Nezavisne liste za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića da ne govori istinu o svojoj imovini te ga pozvao da se očituje o tomu ili da se povuče iz utrke za župana, a don Grubišić mu je uzvratio da će ga tužiti. Podrug je ustvrdio da don Grubišić već više od 10 godina u Splitu prima mirovinu, a tvrdi da ju ne prima, te da prima cijeli iznos plaće u Saboru, a tvrdi da ne prima. Don Ivan Grubišić prima 350.000 kuna godišnje koliko primaju saborski zastupnici, rekao je Podrug na zajedničkoj konferenciji za novinare novouspostavljene koalcije u Splitu i županiji koju osim njegove stranke, čine HDZ, HSP dr. Ante Starčević, BUZ, HSLS, HDS i nezavisna vijećnica Ljubica Vrdoljak. Don Ivan Grubišić odbacio je Podrugove tvrdnje te je najavio tužbu protiv njega.

ZAGREB

U povodu 140. obljetnice rođenja velikog ruskog skladatelja Sergeja Rahmanjinova sinoć je u svečanoj dvorani Muzeja Mimara održan koncert pod nazivom "Sergej Rahmanjinov i ruska vokalna glazba". Mezzosopranistica Elena Zaremba i pijanistica Olga Cinkoburova izvele su u prvom dijelu skladbe Mihaela Glinke i Petra Iliča Čajkovskog, a u drugom dijelu 10 pjesama Sergeja Rahmanjinova. Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske Federacije u RH. Veleposlanik Robert Markaryan izrazio je zadovoljstvo koncertom naglasivši kako je kultura poveznica među zemljama i narodima, a Rahmanjinova obljetnica velik događaj za rusku i svjetsku glazbenu kulturu.

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙