FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB- Sindikati su s jučerašnjeg prosvjednog skupa na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića poručili Vladi da hitno promijeni ekonomsku politiku ili neka ode s vlasti. Na vrhuncu prosvjeda pod naslovom "Mijenjajte smjer" okupilo se, po procjeni novinara, 20-ak tisuća sindikalaca iz cijele Hrvatske. Sindikalni čelnici upozorili su Vladu da joj je to posljednja šansa za zaokret u ekonomskoj politici, inače poslije 1. srpnja može početi razmišljati o prijevremenim izborima. Ministar financija Slavko Linić izjavio je u Ronjgima na SDP-ovu skupa u povodu Međunarodnog praznika rada, kako se organizatora sindikalnog prosvjeda u Zagrebu ne boji niti im pridaje važnost. Ocijenio je da hrvatski građani imaju pravo biti razočarani jer loše žive, dodavši da se ne može sve riješiti u nekoliko mjeseci. Trebat će nam možda još deset godina da sve popravimo, ustvrdio je Linić. Predsjednik Ivo Josipović rekao je da su prosvjedi legitimni jer "mnogi imaju razloga za nezadovoljstvo". Nakon dolaska u zagrebački Maksimir na središnju proslavu Međunarodnog praznika rada, Josipović je u izjavi novinarima naglasio kako i ove godine Praznik rada u Hrvatskoj obilježavamo u ozračju krize, kada mnogi nemaju priliku raditi, a dio zaposlenih ne prima plaću. "Najvažniji je zadatak otvoriti nova radna mjesta, pokrenuti novi ciklus i potaknuti investicije", poručio je Josipović.

ZAGREB - Iznenadni masovni odlazak na bolovanje kabinskog osoblja zrakoplova Croatia Airlinesa prouzročio je u srijedu poremećaje u planiranom redu letenja. Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko rekao je da je na bolovanju 25 posto kabinskog osoblja te tvrtke i najavio da će zatražiti provjeru masovnog bolovanja jer su zbog toga otkazali 10 međunarodnih i tri domaća leta. No putnike su prevezli u suradnji s partnerima - preusmjeravanjem na druge zrakoplove ili najmom zrakoplova, a tako će, dodao je, biti i nadalje. U utorak i srijedu 40 djelatnika kabinskog osoblja ili 25 posto zaposlenih u tom sektoru prijavilo je bolovanje što se nikad dosad nije desilo u Croatia Airlinesu, izjavio je Kučko. Na pitanje novinara zašto uprava sumnja u opravdanost bolovanja, Kučko je odgovorio kako su tri od šest strukovnih sindikata potpisala novi kolektivni ugovor, a preostala tri nisu. "Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja te neslaganjima s predloženim kolektivnim ugovorom", dodao je. Do sinoć je bilo otkazano 12 međunarodnih i tri domaća leta, a najavljeno je i otkazivanje letova i u četvrtak ujutro na linijama Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb. Uz ispriku, Croatia Airlines putnicima preporučuje da se za letove obrate njihovom Kontakt centru.

SLAVONSKI BROD - U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 16 sati dogodila u naselju Janiševac u Slavonskom Brodu pri sudaru mopeda i motocikla na mjestu je poginuo sedamnaestogodišnji mladić iz Slavonskog Broda, a njegov teško ozlijeđeni vršnjak zbrinut je na odjelu reanimacije brodske bolnice i životno je ugrožen. Nakon obavljenog očevida zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Stjepan Haramustek rekao je kako o uzrocima nesreće ne može govoriti jer se sve okolnosti još utvrđuju. "Došlo je do kontakta motocikla i mopeda pri čemu je jedna osoba na mjestu smrtno stradala, a druga je s teškim ozljedama prevezena u brodsku bolnicu. Prema informaciji dežurnog liječnika u teškom je stanju i životnoj opasnosti", rekao je Haramustek. Dodao je kako su oba mladića maloljetna, a motocikle su vozili bez stjecanja prava upravljanja tim vozilom te bez zaštitnih kaciga.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙