FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 1. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko danas je rekao da je na bolovanju 25 posto kabinskog osoblja te tvrtke i najavio da će zatražiti provjeru masovnog bolovanja jer su zbog toga otkazali 10 međunarodnih i tri domaća leta, no putnike su prevezli u suradnji s partnerima - preusmjeravanjem na druge zrakoplove ili najmom zrakoplova, a tako će, dodao je, biti i nadalje. "Jučer i danas 40 djelatnika kabinskog osoblja ili 25 posto zaposlenih u tom sektoru prijavilo je bolovanje što se nikad dosad nije desilo u Croatia Airlinesu", izjavio je Kučko novinarima na vidikovcu Zračne luke Zagreb. Naveo je da je zatražena službena istraga nadležnih tijela o opravdanosti bolovanja i istraga o liječnicima koji su takva bolovanja odobrili. Na pitanje novinara zašto uprava sumnja u opravdanost bolovanja, Kučko je odgovorio kako su tri od šest strukovnih sindikata potpisala novi kolektivni ugovor, a preostala tri nisu. "Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja te neslaganjima s predloženim kolektivnim ugovorom", dodao je. Do večeras je otkazano 12 međunarodnih i tri domaća leta, a najavljeno je i otkazivanje letova i u četvrtak ujutro na linijama Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb. Uz ispriku, Croatia Airlines putnicima preporučuje da se za sutrašnje letove obrate njihovom Kontakt centru.

ZAGREB - U povodu prvosvibanjskog sindikalnog prosvjeda, saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatskih laburista Branko Vukšić ocijenio je danas kako Vlada ne radi dobro i zato je vrijeme da ode ili već danas prihvati zahtjev sindikata za promjenom smjera, jer će sutra biti kasno. "Za koga radi aktualna hrvatska Vlada? Za radnike sigurno ne radi, ali čak niti svoje poslodavce ne može zadovoljiti. Ova Vlada ne radi dobro nikome, zato je vrijeme da ode ili da prihvati zahtjev sindikata za promjenom smjera", naveo je u priopćenju Vukšić koji je i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Dodao je kako je obilježavanja 1. svibnja prosvjedovanjem ili uz grah pitanje odabira, ali i dobrog ukusa u ovom trenutku te da se on odlučio samo za prosvjed. Vukšić je istaknuo kako se pridružuje, kao i svi laburisti, zahtjevu sindikata za promjenom smjera, ali se boji da to aktualna Vlada neće čuti. "Jednostavno, ne žele mijenjati smjer jer bi to značilo da će prestati raditi za interese onih kojima služe, a služe isključivo neoliberalizmu, bankarima i korporacijama. Ukratko kapitalu. Međutim, Vlada RH razočarala je čak i one za koje radi, a radnike su odavno zaboravili i radi toga sindikati s punim pravom traže promjenu smjera", ustvrdio je Vukšić.

SLAVONSKI BROD - U prometnoj nesreći koja se oko 16 sati dogodila u naselju Janiševac u Slavonskome Brodu smrtno je stradao 17- godišnji mladić iz Slavonskoga Broda, izvijestila je brodsko-posavska policija. Neslužbeno se doznaje da su se u tom brdskom naselju izravno sudarila dvojica motociklista. Drugi je mladić s teškim ozljedama prevezen u brodsku bolnicu.

Očevid na mjestu nesreće još traje.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙