FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Treba prosvjedovati i ukazivati na probleme, posebno u gospodarstvu, izjavio je jučer potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ocijenivši apsolutno legitimnim sindikalni prosvjed najavljen za 1. svibnja. "Prosvjed koji se najavljuje za 1. svibnja apsolutno je legitiman prosvjed - prosvjedovati treba, te ukazivati na probleme u društvu i državi, posebno u gospodarstvu", kazao je Grčić gostujući u središnjem dnevniku HTV-a. Istaknuo je, ipak, kako taj prosvjed ne shvaća kao prosvjed usmjeren samo protiv sadašnje vlade, već protiv svih onih koji su Hrvatsku doveli u postojeću tešku situaciju. Upitan za komentar sindikalnih tvrdnji da se sve pokušava prevaliti preko leđa radnika, Grčić je kazao kako je smanjenje plaća u javnom sektoru od 3 posto "jednostavno bila nužnost" u usklađivanju plaća u ovoj godini, kako bi se deficit zadržao u okvirima iz 2012. bez novih rezova.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić jučer je još jednim pokušajem njegova i diskreditiranja onih koji ga podržavaju nazvao postupak koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer se oglušio na zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni imovinsku karticu. "To je još jedan pokušaj mojeg diskreditiranja na staru temu Sv. Jurja, na mene osobno i sve one koji me podržavaju. Evidentno je da je i ovo Povjerenstvo ušlo u izbornu kampanju na najgori način, a nedopustivo je korištenje institucije sustava na takav način", istaknuo je Jakovčić u priopćenju. Smiješnim je ocijenio da se istarsko selo Sv. Juraj ponovno koristi kao argument u predizbornoj borbi, ističući kako je potpuno jasno da je na vrijeme i kako treba ispunio sve svoje obveze. "Očito je da se ponovno želi afera oko Sv. Jurja, jer ne postoje argumenti protiv mene. Na taj način razgolićuje se sustav koji želi dovesti u pitanje sve oko sebe, a pogotovo moje političko djelovanje posljednjih 20. godina", poručio je Jakovčić.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas sjednicu nastavlja raspravom o Strategiji razvoja turzima Republike Hrvatske do 2020. kojom se želi postići da Hrvatska uđe u društvo 20 vodećih turističkih destinacija po svojoj konkurentnosti. U ovome trenutku Hrvatska se nalazi na 34. mjestu po kriteriju turističke konkurentnosti u svijetu. Kroz provedbu Strategije želi se povećati trenutni udio hotelskog smještaja u ukupnim kapacitetima s 13 na 18 posto, podići kvaliteta obiteljskog i smještaja u kampovima, stvoriti nove proizvode, povećati ukupnu turističku potrošnju sa 7,3 milijarde (koliko ona danas iznosi) na 14,3 milijarde eura do 2020. Također, želi se otvoriti 20.000 novih radnih mjesta, a u ovome trenutku u turističkom sektoru zaposleno je preko 95.500 osoba (gotovo 7 posto svih zaposlenih u Hrvatskoj).

ZAGREB - Križevačka policija dovršila je istragu te privela 54-godišnjaka kojega sumnjiči da je u svojoj kući u mjestu Selanec hicem u glavu iz puške domaće izrade ubio 41-godišnjeg sumještanina. PU križevačka priopćila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 54–godišnjakom, zbog sumnje da je u utorak ujutro, nakon svađe, iz puške domaće izrade ispalio jedan hitac u glavu 41-godišnjeg Željka C., koji je s ustrijelnom ozljedom glave prevezen u koprivničku bolnicu, gdje je u večernjim satima preminuo. Policija je kod osumnjičenoga pronašla i oduzela dvije puške domaće izrade i malokalibarsko streljivo, koje je posjedovao bez dozvole. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv njega je podnesena kaznena prijava varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu, te je pritvoren.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙