FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 5. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

MAKARSKA - Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović sinoć je u Makarskoj, gdje je sudjelovao na SDP-ovom predizbornom skupu, pozvao gradske vlasti da se tijekom predturističke sezone suzdrže od građevinskih poslova. "Uklonite bagere i završite velike građevinske poslove do polovice svibnja kako bi i predsezonski turisti imali svoj mir", poručio je Milanović na makarskom Trgu Tina Ujevića, aludirajući na građevinske radove u gradu. SDP je na kratkom predizbornom skupu predstavio kandidate za makarskog gradonačelnika i njegove zamjenike te kandidate za načelnike svih općina Makarskog primorja.

ZAGREB - Projekt uređenja zagrebačkog Trga dr. Franje Tuđmana, koji je prije nekoliko dana dobio lokacijsku dozvolu, a sredinom godine bi prema najavama trebao biti gotov i glavni izvedbeni projekt, predstavljen je večeras javnosti putem video-prezentacije u blizini Tuđmanova trga, kod zgrade Gradskog ureda za strategijsko planiranje. Projekt je prezentirao glavni projektant Nenad Fabijanić, a prezentaciji je, uz zainteresirane građane, nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "To je projekt u čast dr. Franje Tuđmana, čovjeka koji je početkom 90-ih najjasnije izrazio ideju slobodne Hrvatske, ali i u čast i građana Zagreba koji će na tom trgu uživati", kazao je Bandić i dodao kako će se Zagreb time još čvršće pozicionirati na karti europskih metropola i podcrtati svoj urbani identit.

ZAGREB - Kandidat Ladonje za istarskog župana Bruno Nefat objavio je sinoć kako je prikupio više od 3300 potpisa potpore njegovoj kandidaturi iz svih krajeva županije, ističući kako je taj socijalni kapital koji je stvorila Ladonja dobra osnova za bolje sutra. "Svi ovisimo jedni o drugima i svatko mora drugome pomoći. Vjerujemo da je socijalni kapital koji je stvorila Ladonja dobra osnova za bolje sutra, koliko god nas upozoravali da bi nam to sutra moglo biti gore od sadašnjice", poručio je Nefat u priopćenju. Svoj je program za predstojeće lokalne izbore sažeo u pet točaka. U prvoj ističe nakanu Ladonje da zadrži prepoznatljivost autohtonih i održivih projekata u kulturi koji će Istrane predstaviti kao kreativne i samosvojne ljude, pod geslom "Želimo brendirati Istrane".

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙