FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 29. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

PAZIN

Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira. Odluku o tome donijeli su danas predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri na sastanku održanom u Pazinu kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri Ada Damjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan. Damjanac je nakon sastanka rekla novinarima kako je odluka o koaliranju bila očekivana nakon posljednjih razmirica između predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i Predsjedništva SDP-a. Jakovčić je, naime, odluku središnjice SDP-a u studenom o raspuštanju ogranaka SDP-a u Puli i Županiji ocijenio kao "prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabiliziranja Istre". "Nakon svega, mi idemo na izbore s našim listama. U Istri ćemo koalirati s HNS-om i HSU-om, kao i na državnoj razini gdje ova koalicija iznimno dobro funkcionira," rekla je Ada Damjanac koja je potvrdila informaciju da su pojedini članovi istarskog SDP-a demonstrativno napustili sastanak. Kako se doznaje, oni su se suprotstavili odluci središnjice stranke da se podrži Kajinova kandidatura za župana umjesto da se kandidata izabere unutarstranačkom demokratskom procedurom.

PULA

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin večeras je izrazio zadovoljstvo potporom koju je danas istarski SDP iskazao njegovoj budućoj kandidaturi za istarskog župana na idućim lokalnim izborima. "Drago mi je da je SDP prepoznao promjene koje će obilježiti iduće desetljeće u Istri. Ovu strahovladu Ivana Jakovčića i njegovih gradonačelnika u Istri, ovu umreženost i ovo poigravanje s egzistencijom malih ljudi valja čim prije zaustaviti," kazao je za Hinu Kajin dodavši kako SDP-ova potpora nije "samo potpora njemu, već svima kojima je stalo da zaustave autokraciju u Istri". Po njegovim riječima, ovo je zapravo prilika svakom građaninu Istre da osobnim naporom promijeni Istru. Ovo je, smatra Kajin, potpora za pravičnu i perspektivnu Istru a ne, kako je kazao, "nekom separatističkom pokretu koji bi u sukobu sa Zagrebom mastio brk". "U izbore idemo sa širokom građanskom koalicijom vladajućih stranaka," poručio je Kajin dodavši kako je mnoge u IDS-u strah od "promjena i otvaranja ladica". No, poručio je kako će "sve izaći na vidjelo" i kako Istra "mora biti prostor bez straha". "Želimo pokrenuti sve one investicije koje Jakovčić nije mogao realizirati sa Sanaderom, od bolnice do sveučilišnog kampusa, od cestogradnje do vodoopskrbe," istaknuo je Kajin.

DUBROVNIK

U Dubrovniku su danas otvorene nove prostorije Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Predsjednica Udruge Katja Mišeta istaknula je kako je Grad Dubrovnik prepoznao potrebe ove udruge koja je osnovana u svibnju 2008. godine te ima 58 članova - i to 25-tero djece do 16 godina, jednu djevojku u dobi od 26 godina, dok su 32 člana roditelji djece. Nove prostorije Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvnaske županije opremljene su sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji pod nazivom "Dajmo ljubav djeci ljubavi" održanoj u travnju ove godine, kada je prikupljeno ukupno 400 tisuća kuna. Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić koji je najavio daljnju pomoć Grada u radu ove udruge. Nove prostorije blagoslovio je i dubrovački biskup monsinjoj Mate Uzinić.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙