FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 29. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić, osumnjičen da je od čelnika varaždinske građevinske tvrtke Stanoing primao mito, idućih će mjesec dana ostati u istražnom zatvoru jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ocijenio da postoji opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke. Pomoćnik ministra zadužen za stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja uhićen je jučer u antikorupcijskoj akciji, a nakon sinoćnjeg ispitivanja u sjedištu USKOK-a, jutros nešto prije 10 sati doveden je u lisicama pred suca istrage koji je Mikuliću odredio jednomjesečni istražni zatvor. Sudac je Mikulića zadržao iza rešetaka kako ne bi utjecao na svjedoke koje se treba ispitati u istrazi, no odbio je prijedlog USKOK-a da ga se zadrži i i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Od izvora bliskog istražiteljima doznaje se da će se USKOK na taj dio odluke žaliti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda. Isti izvor kaže da se Mikulić sinoć u USKOK-u branio šutnjom. Mikulićev branitelj Mate Matić je nakon određivanja istražnog zatvora izjavio da njegov branjenik nije iznio obranu pred sucem istrage.

RETKOVCI - Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) ultimativno je danas zatražio od Vlade da do 15. siječnja isplati sva zaostala, a neisplaćena dugovanja prema hrvatskim seljacima, u prvom redu potpore za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, a u suprotnom su mogući novi seljački prosvjedi. Ako Vlada ne ispoštuje taj zahtjev, otvorene su sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljački prosvjedi", rekao je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na konferenciji za novinare. "U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja najviše trpi zbog krize", dodao je. Također je kazao kako je poljoprivreda jedina dohodovna grana u zemlji koja "više daje proračunu nego što iz njega uzima", ocjenivši sramotnim što Hrvatska niti dvadeset godina nakon samostalnosti nema strategiju razvoja poljoprivrede.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros gradilište u Branimirovoj ulici od Zavrtnice do Heinzlove čime će se omogućiti spoj Branimirove s Novom Branimirovom, što će, kako je rekao, skratiti put od Glavnog kolodvora do Sesveta za oko 25 minuta. Bandić je rekao da radovi na Branimirovoj ulici nisu stali i najavio da će do polovice travnja biti puštena u promet tzv "skraćena" ili "sužena verzija", dok će u punom profilu biti do kraja jeseni kada se riješe imovinskopravna pitanja. Bez obzira na novogodišnje blagdane radovi idu svojim tijekom, i ovo je povijesni proboj Branimirove koji su Zagrepčani čekali skoro sto godina, dodao je. Na novinarski upit kako komentira da će njegov protukandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima biti ministar zdravlja Rajko Ostojić iz SDP-a, Bandić je rekao da je za njega bitno "da on radi svoj posao i da je zdrav" te je pozdravio činjenicu "da ima što više kandidata na izborima, pa makar bili iz jedne stranke".

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙