FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 28. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potpisao je danas s predstavnicima sindikata javnih službi Vjerodostojno tumačenje izmjena i dopuna Dodatka sporazumu o osnovici za plaće pa Vlada ove godine neće morati isplatiti 1,5 milijardu kuna na ime usklađivanja plaća u javnim službama s plaćama zaposlenih u javnim poduzećima. Mrsić je objasnio da se danas potpisanim dokumentom objašnjavaju nedoumice vezane uz dodatak Sporazumu te izrazio zadovoljstvo što su Vlada i sindikati vrlo brzo dogovorili Vjerodostojno tumačenje. "Drago mi je što smo se vrlo brzo sporazumjeli i što smo u vremenima koja nisu lagana smogli snage za dogovor", rekao je Mrsić. Dodao je kako se nada da će blagdansko ozračje u kojem je dogovoreno Vjerodostojno tumačenje ostati i kod pregovora o osnovici plaće i granskim kolektivnim ugovorima. "Čeka nas vrlo teška godina, s puno odricanja, ali to je zalog da se u sljedećem razdoblju steknu pretpostavke za rast plaća u javnim službama", naglasio je Mrsić.

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović uputio je danas novogodišnju čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH u mirovnim misijama i operacijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda u kojoj, uz najbolje želje, izražava uvjerenost da će i nadalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće. ''U svečarskom ozračju obilježili smo Božić i božićne blagdane. Pred nama su novogodišnji blagdani i Nova godina. Svima vama i vašim obiteljima želim sve najbolje u Novoj godini", stoji u Predsjednikovoj čestitci. Poslovi, zadaće i obaveze pripadnika Oružanih snaga, svih grana, rodova, službi i struka, izuzetno su zahtjevni, i specifični. Obavljanje vojnih zadaća zahtijeva visoko profesionalne, obučene i educirane pripadnike, istaknuo je Josipović.

ZAGREB - Zagrebačka županija raspisala je natječaj, vrijedan dva milijuna i 50 tisuća kuna, za financijske potpore programima i projektima organizacija civilnog društva u području zdravstvene, socijalne i humanitarne djelatnosti za 2013. godinu. Natječaj je otvoren do 30. siječnja 2013. godine. Mogu se javiti organizacije civilnog društva, registrirane u Hrvatskoj, koje svoje programe i projekte provode u Zagrebačkoj županiji, te djeluju najmanje godinu dana u području za koje prijavljuju projekt, a primarna im je djelatnost iz područja zdravstva, socijalne skrbi te humanitarne djelatnosti. Program ili projekt koji provodi organizacija civilnog društva mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, od osobitog je interesa za opće dobro u županiji, te treba biti usmjeren na stvarne potrebe krajnjih korisnika. Ujedno, organizacija civilnog društva treba imati ljudske i materijalne resurse potrebne za provedbu prijavljenog programa, odnosno projekta.

ZAGREB - Jedan vozač je poginuo, a drugi je teško ozlijeđen u sudaru dvaju osobnih automobila između naselja Vukovje i Petrovina na jastrebarskom području, doznaje se u zagrebačkoj policiji. U nesreći je poginuo stariji muškarac, a drugi vozač je s teškim ozljedama prevezen u zagrebačku bolnicu Sestre milosrdnice. Policija je dojavu o nesreći na županijskoj cesti 3102 dobila u 10,40 sati. U tijeku je očevid, a promet je prekinut.

ZAGREB - Na medijske napise o skupini maloljetnih delikvenata koji zlostavljaju djecu i mještane Gornjeg Kneginca Policijska uprava varaždinska danas je izvijestila da je još u studenome provela kriminalističko istraživanje protiv te skupine koju se, osim zbog nasilja, sumnjiči i za više krađa i provala u protekle dvije godine. U policiji kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom mlađih maloljetnika u dobi od 14 i 15 godina, zbog sumnje da su zajedno s dvoje djece u dobi od 13 godina 7. studenog ispred škole Gornji Kneginec sačekali 14-godišnjaka i izudarali ga rukama i nogama po glavi i tijelu. Napad je mobitelom snimao 21-godišnjak, a snimku su jučer objavili neki mediji. Dva dana nakon tog napada ponovno su sačekali istog 14-godišnjaka i izudarali ga. I ovaj je napad snimljen mobitelom nepoznatog vlasnika.

RIJEKA - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u Dražicama kraj Rijeke poginuo je mladi vozač skutera, javila je PU primorsko-goranska. On je oko 2,15 sati upravljao neregistriranim skuterom i bez položenog vozačkog ispita iz smjera sela Podkilavca prema Ulici dražičkih boraca. Dolaskom u Borovičku ulicu udario je u zadnji dio nepropisno parkiranog teretnog vozila te pao na kolnik. Od zadobivenih ozljeda je preminuo na mjestu nesreće. Nosio je zaštitnu kacigu.

ZAGREB - Na Svačićevom trgu u Zagrebu jutros je oko 33-godišnji vozač osobnog automobila "ford mondeo" pokupio nekoliko metalnih stupića uz cestu, nakon čega se, najvjerojatnije pod utjecajem alkohola, potukao s dvojicom muškaraca, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Pojedinosti nesreće i nasilničkog napada vozača na dvojicu muškaraca u dobi od 38 i 47 godina za sada se ne znaju, no poznato je da su vozač i 47-godišnjak u obračunu ozlijeđeni i da su završili u bolnici. Nakon što mu je u Klinici za traumatologiju pružena liječnička pomoć, vozač je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ne zna se kakve ozljede je zadobio 47-godišnjak. U policiji kažu da istražuju okolnosti prometne nesreće i nasilničkog napada.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙