FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

SPLIT - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je nakon sinoćnjeg humanitarnog koncerta u splitskom HNK-u, s kojeg će prikupljena sredstva od prodatih ulaznica biti namjenjena opremanju Prihvatilišta za beskućnike u Splitu, izrazio zadovoljstvo koncertom, ocijenivši kako je solidarnost bogatstvo našeg naroda i društva. "Solidarnost je jedna od karakteristika našeg naroda i ovaj koncert nije jedina prilika u kojoj se ta solidarnost pokazuje. Vrlo često se organiziraju dobrotvorne priredbe i akcije u kojima sudjeluju ljudi koji i sami imaju male plaće i mirovine i teško žive, ali znaju da ima onih kojima je još teže i žele im pomoći. To je bogatstvo i ljepota našeg društva", izjavio je Josipović, koji je bio pokrovitelj koncerta. Po njegovim riječima, muzičari, donatori, pokrovitelji i organizatori ovog himanitarnog koncerta pokazali su dobrotu i razumijevanje za ljude koji trebaju našu pomoć. Humanitarni koncert pod nazivom "Koncert s predsjednikom" organizirale su udruga MoSt i udruga Mladih akademskih glazbenika (MAG). Predsjednica udruge MoSt je Đordana Barbarić nakon koncerta rekla kako je ta udruga počašćena večerašnjom nazočnošću predsjednika Josipovića na humanitarnom koncertu i njegovom današnjom posjetom Prebivalištu za beskućnike u Splitu o kojem skrbi ova udruga. "Predsjednik Josipović je apostrofirao populaciju o kojoj mi skrbimo, ukazao je na probleme beskućnika i siromašnih", istaknula je Barbarić. Izrazila je uvjerenje da će se večerašnjim humaniranim koncertom i sljedećim akcijama koje planira udruga MoSt uspjeti napraviti novo i veće prihvatilište za beskućnike u Splitu, koje će, kako je rekla, biti po mjeri čovjeka. Splitsko dogradonačelnik Jure Šundov je istaknuo kako humanitarni koncert pokazuje veliko srce građana Splita i njihovu solidarnost, te je izrazio nadu kako će to zauvijek ostati jedno od obilježja Splićana. "Institucijama se događalo da zakažu, ali Splićanima nikada", istaknuo je Šundov.

ZAGREB - Snijeg je kasno sinoć prestao padati u većini hrvatskih županija u kojima su na većini cesta proglašeni zimski uvjeti, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). U Pitomači u Virovitičko-podravskoj županiji jučer je jedna osoba preminula tijekom čišćenja snijega ispred svoje kuće. Promet je u toj županiji cijeli dan bio otežan zbog veće količine snijega i zapuha, a kraćih prekida u opskrbi električnom energijom bilo je u Pitomači. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je bilo povremenih prekida u opskrbi električnom energijom na području Hercegovca, Garešnice i Grubišnog Polja. Manjih kvarova na dalekovodima bilo je u Brodsko-posavskoj županiji na području općina Oriovac, Okučani, Cernik, Staro Petrovo Selo i Klakar, a na području te županije zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

ZAGREB - Svih 208 ekipa zagrebačke Zimske službe jučer je bez prestanka čistilo gradske prometnice po utvrđenim prioritetima, a sinoć je u Zagrebu na snazi bio treći stupanj pripravnosti. Ekipe Zimske službe radile su cijelu noć kako bi Zagreb jutro dočekao što je moguće više prometno prohodan. Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je sinoć dežurne ekipe u bazi Zimske službe na Žitnjaku, a za danas u 12 sati sazvao je sjednicu stožera Zimske službe u Gradskoj upravi Zagreba.

RIJEKA - Grand Prix ovogodišnje Kvarnerske revije amaterskog filma (KRAF) održane u Rijeci, dobio je film "Sabonis" Igora Jelinovića. Festival KRAF održava se 43. put, a odabranih 13 filmova od 50-tak pristiglih na natječaj prikazano je večeras u Art-kinu Croatia. Filmove za projekciju je odabrao žiri u sastavu Boris Ružić, Maša Drndić i Borislav Božić te odlučio o dobitnicima nagrada. Osim nagrade Grand Prix, dodijeljene su još tri nagrade. Prvu nagradu dobio je film "Disappeared" Tata Okade, drugu "Halubajski zvončari" Marina Tomulića, a trećenagrađeni je film "Amateri" Luke Curčića. Festival KRAF je nastao u organizaciji udruge Liburnija-film Rijeka još 1969. godine, što ga čini jednim od starijih festivala neprofesijskog filma. U konkurenciji su igrani, dokumentarni, animirani filmovi te video spotovi do 15 minuta trajanja.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙