FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 20. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U susretu 14. kola regionalne košarkaške ABA lige u Zagrebu je Cedevita pobijedila podgoričku Budućnost s 84:75 (37:40).

Cedevita je do devete pobjede u ligi došla tek u zadnjoj četvrtini, koju su Zagrepčani dobili s 30:18. Kod Cedevite su najučinkovitiji bili Wright (24) i Šuput (22), dok je Crnogorce predvodio Lee (23). Cedevita se s omjerom 9:5 izjednačila s beogradskim klubovima Partizanom i Zvezdom na drugom mjestu.

AARE

Američka skijašica Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma Svjetskog kupa u švedskom Aaereu, a Slovenka Tina Maze je trećim mjestom još povećwla svoje vodstvo u ukupnom poretku. Tek 17-godišnja Schifrin je po prvi puta pobijedila u Svjetskom kupu, a bila je za 29 stotinki sekunde brža od vodeće iz prve vožnje Šveđanke Fride Hansdotter. Maze je zaostala 52 stotinke, ali zato u ukupnom poretku vodi s ogromnih 387 bodova više od Nijemice Marie Höfl-Riesch, koja je danas bila 11. Slovenka je u dosadašnjih 14 utrka sezone skupila nevjerojatnih 919 bodova.

ZAGREB

U Nyonu je danas održan ždrijeb osmine finala nogometne Lige prvaka, a svakako najatraktivniji parovi su Real Madrid - Manchester United, te Milan - Barcelona.

- Real Madrid - Manchester United

Direktor Real Madrida Emilio Butragueno: "Ovo je poslastica za sve ljubitelje nogometa, ali i igrače. Čast je igrati protiv takvog protivnika kao što je Manchester United, koji ima sjajnu momčad i odličnog trenera, koji uvijek uspijeva izvući najbolje od svojih igrača. Nadam se da ćemo biti u dobroj formi i da će svi igrači biti zdravi te na raspolaganju treneru. Što se tiče Cristiana Ronalda, koji je proveo šest godina u Manchesteru, vjerujem da će ovo biti posebne utakmice za njega. No, Ronaldo je profesionalac i uvjeren sam da će dati maksimum kako bi prošli dalje". Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson: "Ovo je odlična prilika da naši navijači ponovno uživo gledaju Cristiana Ronalda. Za mene je to prilika da se ponovno sučelim sa Joseom Mourinhom (trener Reala). Morat ću kupiti bocu dobrog vina". Stoper Uniteda Rio Ferdinand: "Bit će to dvije veličanstvene utakmice. Cristiano, prijatelju, vidimo se uskoro". Tajnik Manchester Uniteda John Alexander: "U osmini finala imamo nekoliko izrazito zanimljivih i jakih parova, ali mislim da je ovo najjači i najneizvjesniji dvoboj".

- Milan - Barcelona

Potredsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu: "Trenutno im ne ide najbolje u domaćem prvenstvu, ali Milan je velikan europskog nogometa. Imaju sjajne igrače i zaslužuju veliki respekt". Kapetan Barcelone Carles Puyol: "Ja sam izuzetno sretan što se ponovno sastajemo sa Milanom, ali ne zato što mislim da će nam biti lako. Naprotiv, bit će to sjajne i neizvjesne utakmice. Milan mi se oduvijek sviđao, a imaju i odličan stadion. Prošle sezone ispali smo iz Lige prvaka i utrke za domaće prvenstvo u istom tjednu, pa se nadam da se to neće ponoviti". Trener AC Milana Massimiliano Allegri: "Ponovno idemo na najbolji klub na svijetu. Prošle sezone smo u skupini odigrali neodlučeno u gostima, dok smo kod kuće izgubili 2-3, ali imali smo puno nesreće, zabili smo si autogol te nepotrebno skrivili penal. Nadam se da ćemo ovaj puta imati više sreće". Direktor Milana Umberto Gandini: "Idemo na momčad koja funkcionira kao savršeni stroj, ovo je najteži mogući protivnik. No, ako ih izbacimo mogli bi otići do kraja".

PARIZ

Sportski direktor PSG-a Leonardo odbacio je u četvrtak medijska nagađanja kako bi se argentinski veznjak Javier Pastore (23) mogao vratiti u Italiju. "Takva nagađanja nisu vrijedna komentara, jer Pastore sigurno ostaje u Paris Saint-Germainu", rekao je Leonardo. Talijanski mediji proteklih su dana objavili kako bi Pastore mogao otići iz PSG-a u zimskom prijelaznom roku, te da su za njega zainteresirani Inter i AC Milan.

Nakon odlaska iz Argentine 2009. godine Pastore je dvije sezone proveo u Palermu, a 2011. je za 40 milijuna eura prešao u Paris Saint-Germain.

NYON

U Nyonu je danas održan ždrijeb 16-ine i osmine finala nogometne Europske lige:

PAROVI 16-INE FINALA:

BATE Borisov (Blr) - Fenerbahče (Tur)

Inter (Ita) - CFR Cluj (Rum)

Levante (Špa) - Olympiakos (Grč)

Zenit St Petersburg (Rus) - Liverpool (Eng)

Dynamo Kijev (Ukr) - Bordeaux (Fra)

Bayer Leverkusen (Njem) - Benfica (Por)

Newcastle United (Eng) - Metalist Harkov (Ukr)

Stuttgart (Njem) - Racing Genk (Bel)

Atletico Madrid (Špa) - Rubin Kazan (Rus)

Ajax (Niz) - Steaua Bukurešt (Rum)

Basel (Švi) - Dnjipro (Ukr)

Anži Mahačkala (Rus) - Hanover (Njem)

Sparta Prag (Češ) - Chelsea (Eng)

Borussia Moenchengladbach (Njem) - Lazio (Ita)

Tottenham (Eng) - Lyon (Fra)

Napoli (Ita) - Viktoria Plzen (Češ)

Prve utakmice su na rasporedu 14. veljače, a uzvrati 21. veljače.

PAROVI OSMINE FINALA

Napoli (Ita) / Viktoria Plzen (Češ) - BATE Borisov (Blr) / Fenerbahče (Tur)

Bayer Leverkusen (Njem) / Benfica (Por) - Dynamo Kijev (Ukr) / Bordeaux (Fra)

Anži Mahačkala (Rus) / Hanover (Njem) - Newcastle United (Eng) / Metalist Harkov (Ukr)

Stuttgart (Njem) / Racing Genk (Bel) - Borussia Moenchengladbach (Njem) / Lazio (Ita)

Tottenham (Eng) / Lyon (Fra) - Inter (Ita) / CFR Cluj (Rum)

Levante (Špa) / Olympiakos (Grč) - Atletico Madrid (Špa) / Rubin Kazan (Rus)

Basel (Švi) / Dnjipro (Ukr) - Zenit St Petersburg (Rus) / Liverpool (Eng)

Ajax (Niz) / Steaua Bukurešt (Rum) - Sparta Prag (Češ) - Chelsea (Eng)

Prve utakmice na rasporedu su 7. i 14. ožujka

BERLIN

Njemački sud danas je zatražio novo suđenje dvojici berlinskih Hrvata koji su okrivljeni za sudjelovanje u namještanju nogometnih utakmica, te podmićivanju nogometnih sudaca, igrača i ostalih nogometnih dužnosnika.Ante Šapina i Marijo Cvrtak su u svibnju prošle godine na sudu u Bochumu osuđeni na po pet i pol godina zatvora, no Savezni sud u Karlsruheu vratio je slučaj nižem sudu. Tužitelj se žalio na presudu u Bochumu smatrajući kako prilikom donošenja presude nije uzeta u obzir težina svih dijela i činjenica kako je Šapina oformio kriminalnu skupinu, dok se njegov odvjetnik žalio jer sudac nije 'honorirao' njegovo priznanje i suradnju s vlastima. Savezni sud je prihvatio žalbu tužitelja i sve ponovo vratio na početak. Šapina je tijekom procesa priznao namještanje u više od 50 nogometnih utakmica od 2008. do 2009. Na popisu namještenih utakmica našli su se i susreti Europske lige kao i susreti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu. Šapina je od namještanja preko kladionica ostvario dobit od 2,3 milijuna eura.

BUENOS AIRES

Najbolji svjetski nogometaš i rekorder sa 90 psotignutih pogodaka u jednoj godini Argentinac Lionel Messi zauzeo je tek treće mjesto u izboru najboljeg sportaša u domovini.Udruga argentinskih sportskih novinara najboljim sportašem Argentine proglasila je svjetskom boksačkom prvaku u srednje-teškoj kategoriji po WBC verziji Sergia Martineza.

Bolji od Messija u Argentini je i teakwando borac Sebastian Eduardo Krismanich, jedini osvajač zlatne medalje za Argentinu na Olimpijskim igrama u Londonu.Messi je međutim proglašen najboljim argentinskim nogometašem u inozemstvu.

MADRID

Prvi put nakon što je u lipnju 2009. prodan Real Madridu za 92 milijuna eura, Portugalac Cristiano Ronaldo se vraća na Old Trafford, ali kao protivnički igrač nakon što je ždrijeb Lige prvaka u osmini finala spojio ManU i Real Madrid.Ronaldo je u dresu Manchester Uniteda proveo šest godina i pritom u 291 nastupa zabio 118 golova. U dresu 'Crvenih vragova' osvojio je devet trofeja pri čemu tri naslova engleskog prvaka, te Ligu prvaka. Uoči ždrijeba Alex Ferguson jedino nije želio Real. Priželjkivao je Porto ili Valenciju, no izvukao je najtežeg suparnika.

Posljednji put 'Crveni vragovi' i 'Kraljevski klub' međusobno su igrali u četvrtfinalu u sezoni 2002/03., a dalje je prošao Real. Bile su to dvije sjajne utakmice, u prvoj je Real u Madridu slavio 3:1, a u uzvratu je Manchester pobijedio s nedovoljnih 4:3.

"Bit će to novi spektakl, dvije vrhunske i neizvjesne utakmice. ManU nije samo vrhunska momčad, već i sjajan klub čija je organizacija poznata u cijelom svijetu," kazao je Realov predstavnik na ždrijebu Emilio Butragueno.

Legendarni napadač smatra kako će to biti dvije posebne utakmice za Cristiana Ronalda, ali i Josea Mourinha. "Ronaldo je veliki profesionalac, no bit će to dvije zaista posebne utakmice za njega. Isto tako i za Mourinh koji ima sjajne odnose s Alexom Fergusonom."

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙