FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BERLIN

Njemačko državno odvjetništvo u Nuernbergu razmatra mogućnost pokretanja istrage protiv hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića, zbog sumnje da na utakmici između između Bayerna i Nuernberga u subotu proslavio gol uzdižući ruku na nacistički pozdrav, izvijestio je u srijedu njemački tabloid Bild."Trenutačno ispitujemo mogućnost pokretanja istrage. Proslijedili smo predmet stručnome odjelu za politička kaznena djela. Ondje će se provjeriti je li proslava gola stvarno i pravno kazneno djelo Hitlerova pozdrav", prenio je Bild riječi Antje Gabriels-Gorsolke, glasnogovornice državnog odvjetništva u Nuernbergu.Podizanje desnice u znak Hitlerova (nacističkog) pozdrava u Njemačkoj je kažnjivo.

Mediji su objavili fotografije Mandžukića koji na utakmici Nuernberg-Bayern proslavlja gol najprije salutirajući, a potom pružajući ruku prema publici.

Mandžukić je nakon toga zanijekao da je pozdravom htio proslaviti oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nego je izjavio da je samo pozdravio Hrvatsku i domahnuo publici.

VINKOVCI

U prvom susretu četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Cibalija i Osijek su u Vinkovcima pred 1.800 gledatelja odigrali bez pobjednika, 1:1 (0:0). Domaćin je poveo golom Bartolovića u 63. minuti, a tri minute kasnije izjednačio je Lešković. Uzvratni susret je 28. studenog u Osijeku.Lokomotiva je u Dubrovniku u utorak pobijedila GOŠK 1:0 pogotkom kojeg je u 68. minuti postigao Andrej Kramarić. Pred više od 2.000 gledatelja na Lapadu momčad Lokomotive imala je više loptu u posjedu, stvorila i više prilika, ali i domaćin je mogao do gola iz nekoliko izglednih situacija pred Picakom. Dubrovčani će na uzvrat u Zagreb u utorak 27. studenog.Zadar je također jučer s 1:0 pobijedio Slaven Belupo na Stanovima i pokušati će u uzvratu u Koprivnici sačuvati prednost te, nakon izbacivanja Dinama, doći do povijesnog uspjeha kluba u natjecanju Kupa. Jedini pogodak postigao je Antonio Mršić u 41. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sudac Klaić dosudio nakon prekršaja Gregurine. Zanimljivo, Zadar je istim rezultataom protiv Slaven Belupa slavio i prije desetak dana u prvenstvenom ogledu pa će uzvrat u Koprivnici 28. studenog biti vrlo zanimljiv. U posljednjem četvrtfinalnom paru sastaju se Zelina i Hajduk. Prva utakmica igrat će se 27. studenoga u Zelini, a uzvrat je 12. prosinca u Splitu.

REZULTATI:

Cibalia - Osijek 1:1

U utorak:

Zadar - Slaven Belupo 1:0

GOŠK - Lokomotiva 0:1

Zelina - Hajduk (27.11.)

UZVRATI:

Lokomotiva - GOŠK (27.11.)

Slaven Belupo - Zadar (28.11.)

Osijek - Cibalia (28.11.)

Hajduk - Zelina (12.12.)

SANKT PETERBURG

U dvoboju 5. kola C skupine Lige prvaka nogometaši Zenita i Malage su u Sankt Peterburgu odigrali 2:2, čime su Španjolci osigurali prvo mjesto u skupini. Malaga je već u prvim minutama iskoristila pogreške obrane Zenita, te su pogocima Diega Buonanottea (8) i Sebe (9) poveli s 2:0. U drugom dijelu Zenit je krenuo na sve ili ništa, te uspio izjednačiti preko Dannya (49) i Viktora Fajzulina (86), no do željene pobjede ipak nisu mogli. Zenit s bodom još ima šanse za prolaz u osminu finala, no puno toga će ovisiti o drugom susretu ove skupine u kojem igraju Anderlecht i Milan.

1. Malaga * 5 3 2 0 10:3 11 OSMINA FINALA

2. AC Milan 4 1 2 1 4:4 5

3. RSC Anderlecht 4 1 1 2 1:4 4

4. Zenit St. Petersburg 5 1 1 3 5:9 4

NYON

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenut će postupak protiv napadača Šahtara Luiza Adriana zbog "nesportskog ponašanja", objavila je UEFA na svojim stranicama.Brazilac Adriano je u dvoboju Lige prvaka u utorak u Danskoj protiv Nordsjaellanda (2:5) postigao zgoditak za 1:1 u trenutku kada su igrači Šahtara vraćali loptu danskom prvaku. Sudac je prekinuo akciju Danaca, a nakon toga loptu upućenu daleko u polje domaćina Adriano je prihvatio i postigao zgoditak pored skamenjenih nogometaša Nordsjaellanda. Tom pogotku se radovao samo on, a samo dvije minute kasnije Danci su poveli s 2:1 na vrlo sumnjiv način. Neki igrači Šahtara, među kojima je i naš Darijo Srna, kasnije su neslužbeno priznali da su namjerno pustili zgoditak.

O slučaju Adriano Disciplinska komisija UEFE će se očitovati 27. studenoga.

MADRID

Krilni igrač reprezentacije Walesa i engleskog premierligaša Tottenhama Gareth Bale (23) bit će glavna meta Real Madrida u idućem prijelaznom roku, a prema vijestima koje stižu iz Španjolske "Kraljevski klub" je za prvu zvijezdu Spursa spreman izdvojiti 50 milijuna eura.Veliki interes za Baleove usluge pokazala je i Barcelona, te Manchester City i United, no teško je očekivati kako bi Tottenhamov predsjednik Daniel Levy svog najboljeg igrača prodao izravnim konkurentima u engleskom prvenstvu.Fenomenalni Velšanin je u srpnju ove godine potpisao novi ugovor s Tottenhamom do 2016. godine. Bale je na White Hart Lane stigao 2007. iz Southamptona za pet milijuna eura.

TEL AVIV

UEFA je u srijedu objavila da je odgodila utakmicu Europske lige između izraelskog Kiryat Shmone i španjolskog Athletica iz Bilbaoa, koja se trebala igrati u četvrtak zbog "loše sigurnosne situacije" u Izraelu."UEFA je sazvala hitnu sjednicu i odlučila da se odgodi utakmica Europske lige između izraelskog Kiryat Shmone i španjolskog Athletica iz Bilbaoa zbog napete sigurnosne sitacije u regiji", stoji u priopćenju UEFA-e."Odluka o novom datumu utakmice bit će objavljena od kraja tjedna."

Ova vijest je uslijedila nakon što se dogodio atentat u jednom autobusu u Tel Avivu u kojem je najmanje 17 osoba ranjeno.

ZAGREB

Finalni turnir hrvatskog vaterpolskog Kupa igrat će se 23. i 24. studenoga na bazenu Mladosti uz Savu i na njemu će u ženskoj konkurenciji nastupiti ŽVK "Mladost" iz Zagreba, "Bura" iz Splita, "Primorje EB" iz Rijeke te ŽVK "Jug" iz Dubrovnika, a u muškoj Jug CO, Primoje EB, Jadran iz Splita i Mladost."Bit će to ujedno i prvo službeno natjecanje u sezoni 2012/13. u kojoj je Hrvatska reprezentacija osvojila zlatno olimpijsko odličje pa će to biti i prigoda da se na Noći olimpijskih pobjednika svim zaslužnima dodijeli prigodno priznanje", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić. U petak, u prvom polufinalnom susretu ženskog turnira, u 13 sati igraju ŽVK Mladost i ŽVK Jug, a u 14,30 sati Bura i Primorje EB. Pobjedničke ekipe igrat će u finalu u subotu u 12,30. U prvoj polufinalnoj utakmici muškog turnira u 16,30 sati će igrati Jug i Jadran, a u 18 sati Mladost i Primorje EB.

U subotu u 14,30 sati poraženi će igrati za treće mjesto, dok će finalna utakmica započeti u 16,30 sati.

Po riječima trenera Mladosti Vjekoslava Kobešćaka ovaj turnir bit će idealna prigoda za daljnje uigravanje njegove mlade momčadi koja bi po njegovom mišljenju trebala pružiti ozbiljniji otpor favoriziranim Riječanima, ali objektivno, teško je očekivati da će Mladost obraniti Kup kojeg su osvojili prošle godine. Mišljenje svog trenera dijeli i najbolji vratar na svijetu Josip Pavić. "Da Primorje ove godine nastupa u Ligi prvaka siguran sam da bi oni s Jugom igrali u finalu. Primorje je ove godine bilo bolje u međusobnim susretima, ali uistinu se radi o nijansama, jer obje momčadi imaju vrhunske igrače na svim pozicijama", kazao je Pavić.

Prvi centar Mladosti, rumunjski reprezentativac Cosmin Radu, smatra da je Primorje u susretu sa Mladosti izraziti favorit na papiru, ali to još moraju potvrditi i u bazenu.Bit će to 21. finale hrvatskog vaterpolskog Kupa kojeg su do sada deset puta osvajali igrači Juga, osam puta Mladost, a po jednom Jadran i Primorje.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙