FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPRIVNICA

U utakmici 18. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa pobijedili Osijeka s 2:0 (2:0). Pred 800 gledatelja na na Gradskom stadionu sudio je Vučkov iz Rijeke.

Strijelci: 1:0 Čanađija (26), 2:0 Glavica (45)

PULA

U utakmici 18. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 i Zadra igrali 1:1 (1:0).Susret se igrao na stadionu Aldo Drosina, a sudio je pred 1000 gledatelja Vučemilović-Šimunović iz Osijeka.

Strijelci: 1:0 Bačelić-Grgić (1-11m), 1:1 Perica (72)

Crveni kartoni: Blagojević (Istra, 45), Ivančić (Zad, 88)

VINKOVCI

U utakmici 18. kola Prve HNL u Vinkovcima su nogometaši Cibalie i Zagreba odigrali 1:1 (0:0).Susret se igrao na stadionu Cibalie, a sudio je pred 1000 gledatelja Šimčić iz Koprivnice.

Strijelci: 1:0 Mišić (47), 1:1 Medić (84)

PERTH

U prvoj utakmici B skupine na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se od 1. do 9. prosinca održava u australskom Perthu, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Australiju sa 8:6 (1:2, 3:1, 2:2, 2:1). Strijelci za Hrvatsku bili su: Bukić, Goreta i Bašić po 2, te Čagalj i Lozina po 1. To je prvo juniorsko Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste do 18 godina, a odabranici trenera Hrvoja Hrestaka su jedni od glavnih kandidata za pobjedničko postolje jer je upravo ova generacija prošle godine u Rijeci u uzrastu do 17 godina osvojio naslov mlađejuniorskog prvaka Europe.Sljedeću utakmicu naši juniori igraju sutra protiv vršnjaka iz Južne Afrike, a u našoj skupini još su i Novi Zeland i Kolumbija. Prve tri reprezentacije idu dalje s tim da pobjednik skupine "preskače" utakmicu osmine finala i izravno se plasira u četvrtfinale

KRAGUJEVAC/ZAGREB

U dvoboju 11. kola regionalne ABA lige košarkaši Radničkog svladali su u Kragujevcu Zadar s 92:79 (49:42). Kod Zadra je najbolji strijelac bio Travis s 14 koševa, dok su domaćine predvodili Ćapin i White s po 18 ubačaja. Zadru je ovo već osmi poraz u ligi.

SEGEDIN/ZAGREB

Rukometaši CO Zagreba poraženi su u dvoboju 7. kola D skupine Lige prvaka u Mađarskoj od PICK Szegeda s 26:24 (16:10). Zagrebaši nisu uspjeli doći do boda u Segedinu, ali su barem izgubili s manje od tri razlike, budući da su u Zagrebu slavili s 30:27. Hrvatski prvak je mogao i teško stradati jer su Mađari na poluvremenu imali velikih šest razlike. Kod CO Zagreba najučinkovitiji je bio Stepančić s šest zgoditaka, Mihić i Mandalinić su dodali po pet, dok je Mađare predvodio Šulc s 9 golova. Tri kola prije kraja CO Zagreb ima tri boda i nalazi se na petom mjestu koje ne garantira prolaz u daljnje natjecanje.

BERLIN

U derbiju 15. kolu Bundeslige u Muenchenu su Bayern i Borussia Dortmund odigrali neodlučeno 1-1. Bayern je poveo golom Tonija Kroosa u 67. minuti, a poravnao je Mario Goetze u 74. U završnici susreta Bayern je imao tri izgledne prilike za pobjedu, pucali su Mueller, Mario Gomez i Javi Martinez, ali je vratar Borussije Weidenfeller odličnim obranam sačuvao mrežu. Mario Mandžukić igrao je do 86. minute za Bayern, a napadač Borussije Ivan Perišić ušao je u igru u 74. minuti. Nogometaši Bayer Leverkusena upisali su četvrtu pobjedu u nizu, svladavši u 15. kolu Bundeslige Nuernberg sa 1-0, a pobjednički gol zabio je Stefan Kiessling u 37. minuti. Leverkusen se nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova manje od vodećeg Bayerna, koji večeras u derbiju dočekuje Borussiju Dortmund. Schalke je i dalje u negativnoj seriji, u posljednja četiri kola osvojio je samo dva boda. Danas su remizirali sa Borussijom Moenchengladbach, bilo je 1-1. Borussia je povela u 62. minuti golom Igora De Camarga, a bod Schalkeu donio je Julian Draxler pogotkom u završnici utakmice, u 86. minuti.

Mainz je na svom terenu dobio Hanover sa 2-1, a Ivan Klasnić ostao je na klupi za pričuve.

U nedjelju igraju Hoffenheim - Werder, te Wolfsburg - Hamburger.

REZULTATI:

Mainz 2 Nicolai Mueller 10, Adam Szalai 89

Hanover 1 Christian Schulz 28

- - -

FC Augsburg 1 Tobias Werner 9

Freiburg 1 Jonathan Schmid 29

- - -

Bayer Leverkusen 1 Stefan Kiessling 37

Nuernberg 0

- - -

Schalke 04 1 Julian Draxler 86

Borussia Moenchengladbach 1 Igor De Camargo 62

- - -

Greuther Fuerth 0

VfB Stuttgart 1 Shinji Okazaki 45

- - -

U petak -

Fortuna Dusseldorf 4 Stefan Reisinger 38, Oliver Fink 42, Nando Rafael 58, Axel Bellinghausen 85

Eintracht Frankfurt 0

LONDON

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su u 15. kolu Premijer lige u gostima kod Readinga s 4:3, a svi su zgodici pali u prvom poluvremenu.

Reading je pružio sjajan otpor vodećoj momčadi prvenstva, čak su triput vodili, no nakraju su ostali i bez boda. Strijelci su za domaće bili Hal Robson-Kanu (8), Adam Le Fondre (19) i Sean Morrison (23), dok su pobjedu Manchester Unitedu osigurali Anderson (13), Wayne Rooney (16pen,30) i Robin van Persie (34). ManU sada ima tri boda više od gradskog rivala Citya, dok trećeplasirani Chelsea zaostaje velikih deset bodova.

MADRID

Nogometaši Valencije doživjeli su jedan od najtežih poraza sezone. U 14. kolu Primere na Mestali je Real Sociedad slavio s 5:2 i probio se na sedmo mjesto ljestvice.Španjolski predstavnici u Ligi prvaka imali su jako loš dan jer je u drugom susretu Getafe kod kuće pobjedio Malagu s 1:0.

Valencia 2 Roberto Soldado 2,73

Real Sociedad 5 Alberto De la Bella 44, Mikel Gonzalez 57, Diego Ifran 64, Imanol Agirretxe 83, Carlos Vela 90+1pen

CK: Jonas (Val,42)

- - -

Getafe 1 Alberto Lopo 57

Malaga 0

LONDON

Everton je još jednom potvrdio da je ove sezone tvrd orah za najbogatije klubove Premier lige, u gostima kod Manchester Cityja odigrao je neodlučeno 1-1. Everton je ove sezone pobijedio Manchester United, a remizirao je sa Liverpoolom, Arsenalom i sada sa Manchester Cityjem. Everton je poveo u 33. minuti golom Marouanea Fellainija, a deset minuta kasnije poravanao je Carlos Tevez iz penala. Nikica Jelavić, koji je iz igre izašao u 90. minuti, mogao je Evertonu donijeti i pobjedu, ali je njegov šut iz slobodnog udarca u 88. minuti uspio obraniti Joe Hart. Tottenham je došao do treće uzastopne pobjede, u gostima je svladao gradskog rivala Fulham sa 3-0, a strijelci su bili Sandro (55) i Jermain Defoe (72, 77). Mladen Petrić igrao je za Fulham do 79. minute. Arsenal je na svom stadionu poražen od Swanseaja sa 0-2. U posljednjih šest kola "topnici" su osvojili samo pet bodova. Oba pogotka za goste zabio je španjolski napadač Michu, i to završnici utakmice, u 88. i prvoj minuti sudačke nadoknade. Michu je ovog ljeta stigao iz Rayo Vallecana, a sa 9 golova dijeli drugo mjesto najboljih strijelaca Premier lige.

West Ham je nanio prvi poraz novom treneru Chelseaja Rafi Benitezu, koji je u tri utakmice na klupi europskog prvaka još uvijek bez pobjede. West Ham je na svom stadionu slavio sa 3-1. Chelsea je poveo pogotkom Juana Mate (13), da bi West Ham u nastavku došao do velike pobjede preko Carltona Colea (63), Mohameda Diamea (86) i Modibo Maige (90+1).

REZULTATI:

Fulham 0

Tottenham Hotspur 3 Sandro 55, Jermain Defoe 72,77

- - -

Manchester City 1 Carlos Tevez 43-11m

Everton 1 Marouane Fellaini 33

- - -

Arsenal 0

Swansea City 2 Michu 88,90+1

- - -

Queens Park Rangers 1 Jamie Mackie 18

Aston Villa 1 Brett Holman 9

- - -

West Bromwich Albion 0

Stoke City 1 Dean Whitehead 74

- - -

Liverpool 1 Daniel Agger 43

Southampton 0

- - -

West Ham United 3 Carlton Cole 63, Mohamed Diame 86, Modibo Maiga 90+1

Chelsea 1 Juan Mata 13

SAO PAULO

U Sao Paulu je danas održan ždrijeb skupina za Kup Konfederacija koji će se od 15. do 30. lipnja održati u Brazilu.

U skupini A će tako biti Brazil, Japan, Meksiko i Italija, a u skupini B aktualni svjetski prvak Španjolska, Urugvaj, Tahiti i prvak Afrike, koji će biti poznat 10. veljače. Prvenstvo počinje utakmicom Brazila i Japana 15. lipnja u Brasiliji.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙