FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Košarkaši Cedevite poraženi su u 8. kolu C skupine Eurolige u Zagrebu od turskog sastava 73:81 (35:44), te su izglede za plasman u TOP 16 sveli na minimum. Zagrepčani su u prvoj utakmici pod vodstvom novoga trenera Ace Petrovića dobro odigrali veći dio susreta, ali je kobna bila završnica prvog i početak drugog poluvremena, kada su Turci otišli na velikih 16 razlike. Cedevita je gotovo sustigla tu prednost, minutu i pol prije kraja Ilievski je tricom smanjio na svega 73:77, ali je Efes u sljedećem napadu imao čak tri napadačka skoka nakon kojih je najbolji pojedinac susreta Farmar 25 sekundi prije sirene pogodio za nedostižnih 79:73. Kod Cedevite su najviše koševa dali Wright (24), Gelabale (18) i Andrić (12), dok su goste, koji su se ovom pobjedom plasirali u TOP 16, predvodili Farmar (21) i Vujačič (17). Cedevita sada ima 2 pobjede i 6 poraza, a u 9. kolu 6. prosinca dočekuje prvaka Europe Olimpiakos.Danas je u skupini A ruski Himki s 77:53 svladao talijanski Cantu, a kod domaćina je briljirao Zoran Planinić s 14 koševa, šest asista i četiri skoka, dok je Krešo Lončar postigao četiri poena.

SAO PAULO

Barcelonin dvojac Lionel Messi i Andres Iniesta, te prva zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo finalisti su izbora za najboljeg nogometaša svijet kojeg od 2010. zajednički organiziraju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i France Football.Na listi se prvotno nalazilo 23 imena, a ime pobjednika doznat ćemo na svečanosti 7. siječnja 2013. godine u Zurichu. Pravo glasa su imali izbornici i kapetani 209 reprezentacija širom svijeta, kao i 49 dopisnika France Footballa. Fifa i France Football zajednički dijele nagradu 'FIFA Ballon d'Or' od 2010. godine, a u obje dosadašnje godine pobjednik je bio Messi. Omaleni 'Gaučo' je bio najbolji i 2009. u pojedinačnim izborima i Fife, te France Footballa.Messi je ove godine stigao do brojke od 82 gola i još mu nedostaju tri kako bi dostigao rekord Nijemca Gerda Mullera. U dresu Barcelone je osvojio Kup Kralja, a argentinsku reprezentaciju sigurno vodi prema plasmanu na SP 2014.Iniesta je ove godine sa reprezentacijom Španjolske bio prvak Europe, dok je u dresu Barcelone osvojio Kup Kralja. Ronaldo je predvodio Real Madrid do naslova prvaka Španjolske, dok je s portugalskom reprezentacijom stigao do polufinala europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

MADRID

Španjolski nogometni velikan Real Madrid najefikasniji je domaćin u ligama 'Petice' s prosjekom od 3,3 gola po utakmici.'Kraljevski klub' je ove sezone u šest ligaških ogleda na Santiago Bernabeu upisao pet pobjeda i remi uz razliku pogodaka 20:3. S prosjekom od 3,3 gola po utakmici nalazi se na vrhu ljestvice liga 'Petica'. U Bundesligi je najefikasniji Bayern Munchen s prosjekom od 3,1 gola na Allinaz Areni. U engleskom prvenstvu kod kuće je najefikasniji Manchester United s prosjekom od 2,7 golova po utakmici. U le Championnatu najefikasniji domaći sastav je Lyon s prosjekom 2.6, a u Serie A Fiorentina i Roma s prosjekom o 2,1 gola po utakmici.Hrvatski prvak Dinamo u osam utakmica igranih na stadionu Maksimir zabio je 24 gola što je prosjek od tri gola po susretu. Barcelona, primjerice ove sezone ima prosjek od 2,6 pogotka u domaćim utakmicama u Primeri.Izvan liga 'Petice' najefikasniji domaćin je PSV Eindhoven s prosjekom od 3,7 golova na domaćim utakmicama, a sjajan prosjek od 3,4 gola ima portugalski prvak Porto.

KLUB Broj golova - broj utakmica - prosjek

Real Madrid (Špa) 20 6 3,3

Bayern (Njem) 22 7 3,1

Manchester United (Eng) 19 7 2,7

Lyon (Fra) 18 7 2,6

Fiorentina/Roma (Ita) 15 7 2,1

DINAMO (HRV) 24 8 3,0

PSV Eindhoven (Niz) 30 8 3,7

Porto (Por) 17 5 3,4

BARCELONA

Postigavši dva gola u pobjedi Barcelone protiv Alavesa (3:1) u 16-ini finala Kupa Kralja, španjolski napadač David Villa (31) je došao do brojke od 301 gola u karijeri."Pogled na statistiku me ispunjavao ponosom, ova brojka izgleda zaista impresivno. Nisam mogao ni zamisliti da ću postići više od 300 golova" kazao je Villa koji se nije mogo sjetiti kada je zabio prvi pogodak u karijeri.

"Bilo je to zaista davno. Mislim da sam prvi gol zabio Oviedu," kazao je Villa, no novinari su mu otkrili kako je prvi gol u karijeri ipak zabio Gimnasticu.Villa, poznatiji i kao "El Guaje" (klinac) protiv Alavesa je odigrao svih 90 minuta, prvi put nakon što je u prosincu prošle godine na Svjetskom klupskom prvenstvu slomio fibiju lijeve noge. "To je najbolji dokaz da sam se vratio, zbog toga sam posebno sretan," dodao je.Njegovu igru protiv Alavesa pohvalio je i Barcin trener Tito Vilanova."David je svakog dana sve bolji. Iza njega je teška ozljeda, no ona je stvar prošlosti i zbog toga smo svi sretni," kazao je nasljednik Pepea Guardiole, bivšeg Barcina trenera koji je Villu doveo na Camp Nou u svibnju 2010. iz Valencije za 40 milijuna eura. Villa je po 40 golova zabio za Sporting Gijon i Real Zaragozu, potom je 128 puta tresao suparničke mreže u dresu Valencije, 40 je zabio za Barcelonu, te 53 za španjolsku reprezentaciju.

LOS ANGELES

Bivši engleski nogometni reprezentativac David Beckham (37) otkrio je kako je dobio niz sjajnih ponuda za nastavak karijere, no još uvijek nije donio odluku u koji će klub preseliti.Beckham je posljednjih pet godina bio član Los Angeles Galaxyja, a dres LA-a posljednji će put odjenuti u subotu u finalu američkog prvenstva protiv Houston Dynamo."Imam sreće što i sa 37 godina imam niz zanimljivih i atraktivnih ponuda. Nekoliko je posebno zanimljivo, no još nisam donio odluku," kazao je 'Becks'. No, jedno je gotovo sigurno, neće se vratiti u Englesku."Sigurno se vraćam u Englesku, ali na praznika kako bi obišao obitelj. Igrao sam za najveći klub u Engleskoj, Manchester United i više sam puta ponovio kako se ne vidim u nekom drugom engleskom klubu," otkrio je bivši veznjak Uniteda, Real Madrida i Milana.Nagađalo se kako bi mogao završiti u redovima PSG-a, želi ga i New York Red Bulls, a prema pisanju američkih medija za New York najviše navija njegova supruga Victoria koja u 'Velikoj Jabuci' želi izgraditi karijeru u modi. Interes su pokazali i klubovi iz Australije, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata....

"Neće biti lako donijeti odluku, no spreman sam za novi izazov," zaključio je na kraju.

NEW YORK

Američka tenisačica Serena Williams je u četvrtak proglašena najboljom tenisačicom godine u izboru WTA čime joj je odano priznanje za izvanrednu sezonu u kojoj je osvojila četiri velika naslova. Ovo je četvrti put da je ona dobila ovu nagradu, nakon 2002., 2008. i 2009.

Amerikanka, treća tenisačica svijeta, osvojila je dva grand slam naslova - Wimbledon i US Open - te zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu.

S 31 godinom postala je i najstarija tenisačica koja je osvojila Masters, a i to joj je treći put u karijeri.

Samo su dvije tenisačice uspjele tu nagradu osvojiti više od dva puta otkako je ustanovljena prije 36 godina - Steffi Graf osam puta i Martina Navratilova sedam puta.

KUALA LUMPUR

Japanac Shinji Kagawa prvi je pobjednik izbora za najboljeg azijskog nogometaša koji igra izvan Azije. Nagradu od ove godine dodjeljuje Azijski nogometni savez, a 23-godišnji veznjak Manchester Uniteda postao je prvi dobitnik, ne samo za svoje igre za slavnu englesku momčad, već i za njemačkog prvaka Borussiu Dortmund, čije je boje branio do lipnja ove godine.

Drugo mjesto u izboru pripalo je također Japancu Yutu Nagatomu, članu milanskog Intera, dok je treći australski veteran Mark Schwarzer,koji brani za Fulham. Nagradu za nogometaša koji igra u Aziji dobio je Južnokorejanac Lee Keun-ho, najzaslužniji što je Ulsan Hyundai osvojio azijsku Ligu prvaka.

MADRID

Veznjak Barcelone i španjolske reprezentacije Andres Iniesta upitio je pisani apel za spas Albacetea, klubu u kojem je počeo karijeru, a kojem prijeti gašenje. Negdašnji prvoligaš Albacete sada je u Trećoj ligi, no financijska situacija u klubu je takva da mu prijeti skoro gašenje. Stoga je reagirao Iniesta,koji je jedan od dioničara Albacetea, uputivši javno pismo medijima u kojem traži od navijača, bivših igrača, tvrtki i institucija da ulože novac i spase klub od bankrota.

"Znam da je situacija u Španjolskoj izuzetno teška, ali ne smijemo dopustiti da nestanu bitne stvari, naše uspomene i vrijednosti. Albacete je vrijedan svakog našeg pokušaja da se spasi", piše Iniesta. Albaceteu je jako pala posjećenost na utakmicama, a napustili su ga i gotovo svi sponzori. Za taj klub iz grada koji je situiran 250 kilometara jugoistočno od Madrida igrali su i Juan Antonio Camacho, Fernando Morientes i Ivan Helguera, kao i hrvatski reprezentativci Ivan Jurić i Nenad Bjelica.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙