FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 27. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VALENCIA/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u polufinalu ATP turnira u Valenciji od petoga tenisača svijeta Španjolca Davida Ferrera s 6:4, 6:7 (5), 6:1 za dva sata i 41 minutu igre. Dodig je pružio odličan otpor favoriziranom Ferreru, uspio je dobiti maratonski drugi set, u kojem je prvo zaostajao 1:2, neuspješno servirao za set kod 5:3, pa spasio četiri lopte za obrat kod 5:5, da bi napokon uspio izjednačiti na 1:1 u "tie-breaku". Španjolac je u trećem setu napravio "break" za 3:1 i lako okončao njihov prvi međusobni sraz. Dodig je napravio sjajni niz u Valenciji, gdje je prošao kvalifikacije, a u četvrtfinalu je slavio i protiv Marina Čilića. Međugorac ostaje na dva ATP finala u karijeri, slavio je lani u Zagrebu, a izgubio u Hertogenboschu od Rusa Dmitrija Tursunova.Ferrer u finalu čeka boljega iz dvoboja Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u Austrijanca Juergena Melzera.

ZADAR

U utakmici 13. kola Prve hrvatske nogometne lige Zadar je poražen od Rijeke sa 2-4 (0-1). Utakmica je odigrana na stadionu Stanovi pred 500 gledatelja, a sudio je Ante Vučemilović iz Osijeka.STRIJELCI: 0-1 Cesarec (5), 0-2 Benko (65), 0-3 Kreilach (74-11m), 0-4 Čulina (80), 1-4 Banović (81), 2-4 Jerbić (85).

VINKOVCI

U utakmici 13. kola Prve HNL u Vinkovcima su nogometaši zagrebačkog Dinama svladali Cibaliju s 1:0 (0:0). Susret se igrao na stadionu Cibalie, a sudio je pred 3.500 gledatelja Bebek iz Rijeke. Strijelac: 0:1 Krstanović (75).

MAKARSKA

Hrvatska ragbi reprezentacija pobijedila je danas u Makarskoj u kvalifikacijskoj utakmici prvenstva Europe skupine A-2 selekciju Malte sa 20:19 (13:6). U našoj skupini još su Nizozemska, Litva i Švicarska, a samo pobjednik skupine ide u viši razred. U sljedećem kolu, 3. studenoga, naši ragbijaši gostuju u Švicarskoj.

SOELDEN

Slovenska skijašica Tina Maze pobjednica je prve utrke nove sezone Svjetskog kupa, veleslaloma u austrijskom Soeldenu, ona je do svoje treće pobjede u Soeldenu stigla sa 42 stotinke prednosti ispred drugoplasirane Austrijanke, Kathrin Zettel, te 1.71 sekundu ispred trećeplasirane, još jedne domaće predstavnice Stefanie Koehle.Prošlosezonska pobjednica Svjetskog kupa, Amerikanka Lindsey Vonn ostala je bez plasmana nakon što je izletjela sa staze u drugoj vožnji.

ISTANBUL

Ruska tenisačica Marija Šarapova plasirala se u finale završnog WTA masters turnira u Istanbulu nakon što je u polufinalu izbacila prvu igračicu svijeta Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku s 6:4,6:2. Azarenka će unatoč porazu u polufinalu zadržati poziciju broj jedan na WTA ljestvici na kraju ove sezone.Šarapova će se u nedjelju boriti za naslov s Amerikankom Serenom Williams, koja je ranije slavila protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske s 6:2,6:1.

BERLIN

U 9. kolu nogometnog prvenstva Njemačke Wolfsburg je u gostima slavio protiv Fortune Duesseldorf sa 4-1, a hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji je odigrao 82 minute, je u pobjedi "vukova" sudjelovao sa jednim pogotkom i asistencijom. Bio je asistent za vodeći gol Bas Dosta u 50. minuti, a tri minute kasnije i sam se upisao u strijelce. To mu je bio drugi gol ove sezone. Drugi Hrvat u redovima Wolfsburga Srđan Lakić u igru je ušao 86. minuti. Wolfsburgu je to tek druga pobjeda u sezoni. Uoči ovog kola bio je posljednji i zbog toga je otkaz dobio trener Felix Magath.

Drugoplasirani Schalke je kod kuće dobio Nuernberg sa 1-0, pogotkom Jeffersona Farfana u 77. minuti. Branitelj naslova Borussia Dortmund je u gostima svladala Freiburg sa 2-0, a strijelci su bili Neven Subotić (54) i Mario Goetze (83), dok je hrvatski reprezentativac u dresu Borussije Ivan Perišić u igru ušao tek u 89. minuti. Mainz je pobijedio Hoffenheim sa 3-0, a sva tri gola zabio je Adam Szalai (21, 46, 64), dok Ivan Klasnić nije bio niti među pričuvama Mainza.

U nedjelju igraju Stuttgart - Eintracht Frankfurt, Bayern - Bayer Leverkusen, te Hannover - Borussia Monchengladbach.

REZULTATI:

Fortuna Dusseldorf 1 - Jens Langeneke 71-11m

VfL Wolfsburg 4 - Bas Dost 50,64, Ivica Olić 53, Diego 78-11m

- - -

Mainz 3 - Adam Szalai 21,46,64

Hoffenheim 0

- - -

Greuther Fuerth 1 - Edu 8

Werder Bremen 1 - Nils Petersen 44

- - -

Freiburg 0

Borussia Dortmund 2 - Neven Subotić 54, Mario Goetze 83

- - -

Schalke 1 - Jefferson Farfan 77

Nuernberg 0

- - -

U petak -

FC Augsburg 0

Hamburg SV 2 - Son Heung-Min 13, Artjoms Rudnevs 63

LONDON

U susretima 9. kola Engleske lige Arsenal je na svom Emiratesu jedva slavio protiv QPR-a s 1:0, dok su u najatraktivnijoj utakmici Reading i Fulham odigrali 3:3. Arsenal se dugo mučio s Rangersima sve dok u 80. minuti nije isključen igrač gostiju M'bia, a četiri minute kasnije Arteta je zabio pobjedniočki zgoditak. Reading i Fulham su završili sjajnu utakmicu s rezultatom 3:3 u meču punom preokreta, a kod gostiju Mladen Petrić nije ulazio u igru. Wigan je slavio protiv West Hama, Aston Villa i Norwich su podijelili bodove (1:1), kao i Sunderland i Stoke City (0:0).

Kasnije večeras igraju Manchester City i Swansea City.

Arsenal 1 Mikel Arteta 84

Queens Park Rangers 0

CK: Stephane M'Bia (QPR,80)

- - -

Reading 3 Mikele Leigertwood 26, Garath McCleary 85, Hal Robson-Kanu 90

Fulham 3 Bryan Ruiz 61, Chris Baird 77, Dimitar Berbatov 88

- - -

Stoke City 0

Sunderland 0

- - -

Wigan Athletic 2 Ivan Ramis 8, James McArthur 47

West Ham United 1 James Tomkins 90+3

- - -

Aston Villa 1 Christian Benteke 27

Norwich City 1 Michael Turner 79

CK: Joe Bennett (Ast,52)

ZAGREB

Rukometašice Podravke Vegete slavile su u dvoboju 3. kola B skupine Lige prvakinja u gostima kod rumunjskog Jolidon Cluja s 20:19 (10:6).

Koprivničankama je to druga uzastopna pobjeda u Ligi prvakinja i sada s 4 boda dijele prvo mjesto s vodećim Gyoerom, koji u nedjelju dočekuje slovenski Krim. Poredak 1. Gyoer 4 boda (utakmica manje); 2. Podravka 4; 3. Krim Ljubljana 2 (utakmica manje); 4. Jolidon Cluj 0 bodova.

Napomena: Dvije prvoplasirane ekipe idu dalje.

ZAGREB

U 6. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je na domaćem terenu pobijedila Široki sa 69-63, a najefikasniji u redovima "cibosa" bio je Marin Rozić sa 12 koševa, dok su Marko Jagodić Kuridža i Darryle Strawberry ubacili po 11 poena. Kod gostiju najbolji je bio Željko Šakić sa 10 koševa. Cibona ima 3 pobjede i 3 poraza, a Široki omjer 2-4.

NAŠICE

U utakmici 7. kola regionalne SEHA lige u Našicama su rukometaši Nexea i skopskog Vardara odigrali 27:27 (13:13). U petak su rukometaši CO Zagreba pretrpjeli prvi ovosezoni poraz u tom natjecanju, bolji od njih je u Skopju bio domaći Metalurg sa 33:26).Vardar je drugi na ljestvici s 14 bodova, dok CO Zagreb i Nexe imaju po 13 bodova.

KIJEV

Momčad Šahtara nastavlja nizati pobjede u Ukrajinskom prvenstvu u kojem imaju niz od 13 trijumfa iz 13 utakmica. Trinaesto kolo nije bilo nesretno za momčad iz Donjecka, Šahtar je u gostima slavio kod Tavrije s 1:0. Darijo Srna je odigrao cijeli susret i dobio žuti karton, dok Eduardo nije bio u zapisniku utakmice. Šahtar vodi s maksimalnih 39 bodova, Dnipro je drugi s 24, dok Dinamo Kijev ima isti broj bodova i lošiju gol-razliku.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙