FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZADAR - Policijska uprava zadarska dovršila je dvije kriminalističke istrage vezane uz podmetanje požara na zadarskom području te pritvorila 64-godišnjaka s benkovačkog područja, a kazneno prijavila i pustila 51-godišnjaka osumnjičenog za požar na području Kneževića. Benkovačka policija dovršila je istragu nad 64-godišnjakom s benkovačkog područja kojega se sumnjiči da je u proteklih 10 dana na području Nadina, Biljana i susjednih mjesta u četiri navrata izazvao požare na otvorenom prostoru. U tim požarima su osim trave i niskog raslinja oštećeni maslinici i vinogradi nekoliko vlasnika. Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zatvora u Zadru. Zadarska policija dovršila je kriminalističku istragu i nad 51-godišnjakom iz okolice Zadra kojega se sumnjiči da je u nedjelju u poslijepodnevnim satima na području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru. Riječ je o osobi koju je u nedjelju zamijetio i pilot kanadera koji je sudjelovao u gašenju požara. Sumnjiči ga se i da je tijekom kolovoza izazvao još dva manja požara na istome području, a protiv njega je Državnom odvjetništvu podnesena prijava te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

ZADAR - Zadarski župan Stipe Zrilić proglasio je danas elementarnu nepogodu izazvanu sušom za cijelo područje Zadarske županije. "Vremenska nepogoda uzrokovana sušom dovela je do značajnijih šteta na cijelom području zadarske županije. Zbog dugotrajnog nedostatka oborina, došlo je do velikih šteta na trajnim nasadima, povrtnim kulturama, livadama i pašnjacima te u stočarstvu i pčelinjim zajednicama", stoji u priopćenju zadarskoga župana. Štete se prema prvim procjenama kreću od 70 do 100 posto, ističe se. Prema podacima s terena i izvješća 14 jedinica lokalne samouprave, procjenjuje se da su štete od suše veće od 42 milijuna kuna. Građani štete moraju prijaviti u svojim općinama i gradovima do srijede, 5. rujna 2012. godine.

VINKOVCI - Supružnici iz Ivanić-Grada, 30-godišnja žena i njezin 22-godišnji muž te 27-godišnji Pakistanac pritvoreni su sinoć u PU vukovarsko-srijemskoj uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog prebacivanja ljudi preko državne granice, priopćila je danas PU vukovarsko-srijemska. Kako se navodi u policijskom priopćenju, preksinoć oko 20 sati policijski službenik je kod Tovarnika termovizijom osam osoba kako nezakonito prelaze državnu granicu i potom sjedaju u dva automobila koje je policija ubrzo zaustavila te utvrdila da njima upravlja bračni par iz Ivanić-Grada. "U vozilima je zatečeno četvero državljana Bangladeša i četvero Pakistanaca, a utvrđeno je da je 27-godišnji Pakistanac s bračnim parom prije toga dogovorio prebacivanje preko državne granice s ciljem prebacivanja ilegalaca prema zemljama Europske unije", izjavio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić. Za sedmero državljana Pakistana i Bangladeša koji su nezakonito prešli granicu doneseno je Rješenje o protjerivanju, izrečena mjera zabrane ulaska i boravka u RH i pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

ZAGREB - Ugašen je požar kod Smokovića u blizini zadarske zračne luke, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov air tractor i JVP Zadar s 13 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Lokaliziran je požar kod mjesta Kosinj u Ličko-senjskoj županiji, koji je gorio pet dana. Na gašenje požara otvorenog prostora između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu upućene su i zračne snage. Požar trenutno gase dva kanadera i zemaljske snage. Požarom je zahvaćena veća površina borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja. U gašenju sudjeluju zračne i zemaljske snage, a uključit će se i izvanredne županijske snage. Požar na području Rudina kod Kaštela i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja, a gašenje i sanacija su u tijeku. Požar na Svilaji kod mjesta Donji Baljci i dalje se gasi, a osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasili i jedan canadair.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙