FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 26. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati:

DUBROVNIK - Edukativni seminar pod nazivom ECM Summer School koji je okupio osamdesetak turističkih stručnjaka za kongresni segment turističkog poslovanja iz Europe počeo je danas u Dubrovniku. Dubrovnik je nekoliko desetaka godina član prestižne asocijacije europskih gradova u turizmu - European cities marketing, uz niz europskih metropola poput Beča, Stockholma, Osla, Bruxellesa, Torina, Genta, Sankt Peterburga i drugih. Seminar ECM Summer School pruža jedinstveno iskustvo stručnog usavršavanja uz vrhunske predavače i profesionalce u kongresnoj industriji a namijenjen je svima onima koji žele biti u korak s novim zahtjevima tržišta kao i za djelatnike kongresnih ureda, hotela, organizatora kongresa, kongresnih i izložbenih centara. Ovaj seminar drugi je po redu događaj koji je udruga ECM organizira ove godine u Hrvatskoj i nakon što je u Zagrebu održana u lipnju redovna godišnja skupština, Dubrovnik je kao istaknuto kongresno središte domaćin stručnog usavršavanja za kongresne profesionalce. Sudionici kongresa su iz Italije, Francuske, Švicarske, Češke, Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Austrije i Hrvatske.

PULA - Kiša koja je nešto prije podneva počela padati u Istri nije izazvala nikakve veće probleme, ali je zbog udara groma zabilježeno nekoliko manjih požara. Prema riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Dina Kozlevca zbog udara groma zabilježeno je nekoliko manjih požara na Učki, zatim u selu Šverki na Umaštini gdje su se zapalile bale sijena i u Rogovićima na Poreštini gdje je grom udario u stablo. Na potezu od Vodnjana prema Šalveli zbog iskrenja električnog stupa izgorjelo je oko 500 četvornih metara trave. Udar groma izazvao je manji požar u selu Glavica kod Sv. Petra, a u Lindaru je kod nekadašnjeg vojnog kompleksa izgorjelo oko 10 hektara raznog raslinja. Istarski vatrogasci, uz požarište u Lindaru, čuvaju još četiri požarišta na kojima je požar buknuo u subotu. "Problema nema, dapače kiša je dobro došla kako bi se sanirala i jučer opožrena područja", kazao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. U županijskom centru 112 kažu kako nisu imali prijava šteta i nepogoda izazvanih kišom i grmljavinom.

ZAGREB - Ugašen je požar na području mjesta Švica u blizini Otočca u Ličko-senjskoj županiji, kojim je opožareno oko 60 hektara trave, mješovite šume i niskog raslinja, izvijestio je DUSZ koji javlja da i dalje gori na Braču, Svilaji, kod Kosinja i Perjasica. Lokaliziran je požar na području Pučišća-Povlja na otoku Braču i u tijeku je sanacija požarišta. Požar na području Milna – Lučica na Braču stavljen je pod kontrolu, zahvatio je oko 6 hektara borove šume, a gase ga lokalne vatrogasne snage. I dalje se gasi požar otvorenog prostora na području Svilaje (Ružić – Donji Baljci – Vrlika) u Šibensko-kninskoj županiji i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje, a požar, na području obje županije, gase vatrogasne postrojbe i zračne snage. Još nije ugašen ni požar kod Kosinja u Ličko-senjskoj županiji, koji je zahvatio površinu od oko 500 hektara. U gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe iz Splita, Šibenika i Zadra te županijske vatrogasne snage, a iz zraka ga je gasio i Air Tractor. Požar kod Perjasica u Karlovačkoj županiji stavljen je pod kontrolu, a gase ga županijske vatrogasne snage i vatrogasci sa zagrebačkog područja. Helikopter koji je gasio požar, napustio je požarište. Površina požara još uvijek nije procijenjena, izvijestio je DUZS.

OPUZEN - U Opuzenu je završeno drugo izdanje filmskoga festivala koji se održavao od 20. kolovoza i na kojemu je publika imala priliku pogledati široku selekciju igranih, dokumentarnih, kratkometražnih filmova te sudjelovati na radionicama i koncertima koji su organizirani u okviru popratnih programa. U okviru Opuzen Film Festivala održana je likovna radionica u kojoj su sudjelovali studenti i profesori s Likovne akademije iz Širokog Brijega, kao i radionica pod nazivom "Projekt 365" u kojoj su sudionici mogli saznati kako razviti scenarij, pripremiti plan snimanja, snimiti i montirati film. Po riječima direktora festivala Augustina Zonjića, ove je godine na dvije otvorene i jednoj zatvorenoj lokaciji u filmskom programu prikazano sedamdeset filmova, među kojima su "Noćni brodovi" Igora Mirkovića, koji je otvorio festival, "Ćaća" Dalibora Matanića. Veliko zanimanje publike izazvala je projekcija filma "Željezna lady" Phyllidea Lloyda. U popratnom filmskog programu publika je imala priliku pogledati tri filma španjolskih redateljica, selekciju kratkih nizozemskih filmova kao i hrvatsku igrano-dokumentarnu selekciju.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙