FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatskih laburista uputio je danas obnašatelju dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki zahtjev za provođenje konzultacija klubova zastupnika glede sazivanja izvanredne sjednice Sabora kako bi se, ističu Laburisti, izbjegla nezakonita situacija i opasnost za pravni poredak Republike Hrvatske uzrokovani potezima Vlade oko upravljanja državnom imovinom, koji izravno proturiječe važećim zakonskim propisima. Laburisti u svom zahtjevu podsjećaju kako su otvorenim pismom već upozorili predsjednika Vlade i hrvatsku javnost na nezakonitost nakane prodaje značajnih društava u vlasništvu države, među kojima su u prvom redu Croatia osiguranje i Hrvatska poštanska banka te tzv. monetizaciju, odnosno davanja u koncesiju, Hrvatskih autocesta i Autoceste Zagreb – Rijeka. Zakonom o upravljanju državnom imovinom, ističu Laburisti, propisani su dokumenti koje je potrebno donijeti da bi se moglo legalno upravljati državnom imovinom kao i rokovi u kojima se ti dokumenti moraju donijeti.

VODICE - Potaknuti aktualnim događanjima u Vodicama, prije svega "napadima na gradsku imovinu, slučajevima podmetanja požara, fizičkim obračunima u diskoteci Hacienda i učestalim remećenjem javnog reda i mira", SDP grada Vodica te vijećnici te stranke u Gradskom vijeću, traže hitnu tematsku sjednicu vijeća. U obavijesti koju je predsjednica GO SDP-a grada Vodica Marija Alfirev poslala medijima, obrazlaže se kako socijaldemokrati žele sjednicu Gradskog vijeća na temu aktualne situacije u turizmu Vodica. SDP-ovci smatraju da je krajnje vrijeme da se politički akteri u gradu, predstavnici organizacija i građana Vodica sastanu i razmotre uzroke lošem stanju. Drže kako su neke "odluke Gradskog vijeća, odnosno njegove vladajuće većine, izravno utjecale na razvoj nemilih događaja i da je nužno iznova provesti široku i transparentnu raspravu o svim odlukama koje utječu na smjer razvoja i kvalitetu turizma u Vodicama". SDP-ovce osobito zabrinjava što se u vrlo kratkom vremenu u Vodicama zaredalo nekoliko incidenata kojima je narušen javni red i mir.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas prodaju osnovnoškolskih i srednjoškolskih udžbenika kod Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) kako bi se uvjerio da su prodavačima školskih udžbenika - uglavnom djeci - osigurani logistički uvjeti. Gradonačelnik je u pratnji pročelnika gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića obišao prostor ispred MSU-a gdje je za oko 500 djece i njihovih članova obitelji osiguran prostor za izlaganje knjiga, sanitarni čvor u suterenu muzeja i voda. Bandić je prostor kod MSU-a ocijenio dobrim za prodaju udžbenika te obećao da će se osigurati rezervna lokacija ako prodaju udžbenika ometu vremenske neprilike, ukoliko se utvrdi da je taj prostor premalen ili ako će djeca željeti prodavati knjige na nekoj drugoj lokaciji.

VINKOVCI - Tijekom servisiranja ultra lakoga aviona na aerodromu „Sopot“ kod Vinkovaca, 23-godišnji vlasnik aviona iz Voćina slučajno je pokrenuo motor te se letjelica nekontrolirano počela kretati i završila u odvodnom kanalu, priopćila je jutros Poolicijska uprava vukovarsko-srijemska. Do ove bizarne avio-nesreće došlo je sinoć oko 19,30 sati kada je servisirajući i čisteći avion vlasnik zakrenuo elisu uslijed čega je motor počeo raditi. "Avion se nekontrolirano počeo kretati po pisti, skakutati i odvajati se od tla da bi nakon 300-njak metara sletio u odvodni kanal uz pistu", navodi se u policijskom priopćenju.U nesreći ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 3000 eura.

UDBINA - Četrnaestogodišnji dječak iz Pećana kod Udbine poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila oko jedan sat poslije ponoći na ličkoj magistrali kod čvora Udbina, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska. Zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 1,45 promila, 38 godišnji vozač osobnog automobila iz Pećana prešao je na lijevi kolnički trak udario u metalnu ogradu i sletio u provaliju duboku sedam metara. Dječak, koji je bio suvozač u auto poginuo je na mjestu nesreće.

ZAGREB - Zračne snage koje su gasile požar na području Bratiškovaca kod Skradina, napustile su požarište, no borovu šumu i dalje gase Državna intervencijska postrojba Split, županijske vatrogasne snage te vatrogasne snage iz kontinentalnog dijela Hrvatske i sa zadarskog područja, ukupno oko 160 vatrogasaca sa 45 vozila. Gori trava, nisko raslinje i šuma i na području Lovinca u Ličko– senjskoj županiji, a požar gase lokalne vatrogasne snage i helikopter, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Na požarištu kod mjesta Sitno Donje kod Žrnovnice u Splitsko-dalmatinskoj županiji još je u tijeku sanacija požarišta gdje je požarom bila zahvaćena borova šuma i trava.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙