FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

ZAGREB - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga (OS RH) general pukovnik Drago Lovrić bit će sutra uvršten u International Fellows Hall of Fame (Dvorana slavnih međunarodnih polaznika), Sveučilišta nacionalne obrane SAD-a (National Defense University - NDU) u Washingtonu. Riječ je o priznanju međunarodnim studentima, polaznicima sveučilišta koji su po završetku školovanja na NDU, a temeljem svojih postignuća preuzeli najodgovornije dužnosti u svojim oružanim snagama, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane. General Lovrić pohađao je National Defense University 2004. godine, gdje je završio Industrial College of Armed Forces, te magistrirao iz područja strategije nacionalnih resursa. Svečanost će se održati na NDU sutra, a na svečanosti će uz general pukovnika Lovrića nazočiti savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić, zamjenik Veleposlanika Republike Hrvatske u SAD-u Vice Skračić, te vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u brigadni general Mate Pađen.

RIJEKA - Nevrijeme s kišom i jakim vjetrom, koje je jučer navečer zahvatilo riječko područje nije uzrokovalo veće štete ili intervencije komunalnih i drugih služba. Po podacima iz primorsko-goranske Policijske uprave, nešto prije 20 sati došlo je do požara električnog stupa na Jelenju, koji je uskoro zatim ugašen, a to je područje neko vrijeme bilo bez električne energije. U naselju Pećine kiša je izbacila šaht iz ležišta, pa je u njega udarilo nekoliko automobila, naveli su iz policije. Iz Županijskog centra 112 potvrdili su da nije bilo većih intervencija, odnosno da je nevrijeme na području županije srušilo nekoliko stabala i da su neka područja kratko bila bez električne energije. Prva veća kiša nakon duljeg razdoblja pala je na riječkom području jučer popodne, a obilna kiša i jak vjetar, osim nekoliko manjih intevencija dežurnih služba, nisu prouzročile veće štete i posljedice.

ZAGREB/VARAŽDIN - U pokušaju bijega 53-godišnji lopov je nakon provale u obiteljsku kuću u Varaždinu odvijačem u trbuh lakše ranio policajca, nakon čega je svladan i uhićen, izvijestila je danas varaždinska policija. Napad na policajca dogodio se u petak navečer. Policiji je oko 21,40 sati građanka javila da je u tijeku provala u obiteljsku kuću u Ulici Zinke Kunc. Desetak minuta kasnije policajci su primjetili nepoznatog muškarca kako bježi iz kuće prema susjednom dvorištu. Sustigli su ga, a on je odvijačem u ruci napao jednog od njih, odnosno prislonio mu oštricu odvijača na vrat i zaprijetio ubojstvom. Osim napadnutog policajca, prilikom uhićenja lakše su ozlijeđeni njegov kolega i sam napadač. Svima je liječnička pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Napadač je "zaradio" čak četiri kaznene prijave, za tešku krađu, prijetnju, napad na policajca te pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Nakon kriminalističkog istraživanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio je njegovo zadržavanje u pritvoru.

ZAGREB - Požar koji je buknuo kod brane Peruča gase tri kanadera, a i dalje je u tijeku gašenje požara na području Svilaje kod mjesta Donji Baljci, dok je požar kod Milne na Braču ugašen, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Na području Splitsko-dalmatinske županije u tijeku je gašenje požara trave i visokog raslinja pokraj brane Peruča koji uz vatrogasce gase i tri kanadera. Ugašen je požar na otoku Braču kod Milne na predjelu Lučica u kojemu je izgorjelo 6 hektara borove šume. Na području Šibensko-kninske županije i dalje se gasi požar na području Svilaje kod mjesta Donji Baljci. Na području Ličko-senjske županije lokaliziran je požar kod mjesta Kosinj.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙