FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30

Autor: nles
ZAGREB, 21. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Sindikat nezaposlenih Hrvatske (SNH) podnio je tužbu Upravnom sudu protiv Republike Hrvatske - Ministarstva rada i mirovinskog sustava zbog odbijanja registracije, izvijestila je danas na konferenciji za novinare održanoj ispred sjedišta tog ministarstva predsjednica Sindikata Zlatana Perković. Pojasnila je da je registracija odbijena zbog, kako tvrdi, navodne kontradiktornosti, budući da u nazivu imaju termin nezaposleni, pa u Ministarstvu tvrde da se trebaju registrirati kao udruga, a što sindikatu ne odgovara, jer bi time bio minoriziran. Spremni su se za pomoć obratiti i ustanovama koje djeluju i izvan Republike Hrvatske i štite ljudska prava, kako bi se taj problem riješio na primjeren način, rekla je Perković. Želi li Vlada da Hrvatska pristupi Europskoj uniji trebala bi štititi ljudska prava i omogućiti registraciju sindikata nezaposlenih, jer postoje i djeluju u mnogim državama, ustvrdila je. Perković je upitala Vladu gdje je završio novac iz pretpristupnih fondova EU i zašto njime nije pokrenula gospodarstvo i potaknula rast zaposlenosti.

ZAGREB - Požar na otvorenom prostoru na području Bratiškovaca kod Skradina lokaliziran je i u tijeku je sanacija požarišta. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 500 hektara. Ugašen je požar na području Gačeleza–Grabovca kod Vodica, kojim je opožaren oko jedan hektar trave, makije i niskog raslinja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji lokaliziran je požar na otvorenom prostoru, koji je dojavljen 18. kolovoza, kod mjesta Sitno Donje blizu Žrnovnice. Opožareno je oko 25 hektara trave i borove šume. Na požarištu na području Planog kod Trogira (požar je lokaliziran 18.kolovoza) i dalje je u tijeku saniranje i dežurstvo. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na požarištu kod Komina na području Kule Norinske i dalje je u tijeku sanacija požarišta.

ŠIBENIK - Šibenski Županijski sud odobrio je danas djelomičnu rekonstrukciju u slučaju ubojstva maloljetne Antonije Bilić za koje se tereti 43-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja. Djelomičnu rekonstrukciju odobrila je sutkinja Nives Nikolac na zahtjev odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića. Po odluci suda, uskoro će se pokušati rekonstruirati dio događanja iz 7. lipnja prošle godine, na dan kada je nestala tada 17-godišnja Antonija. Koji dio će biti rekonstruiran sutkinja nije željela otkriti. Podsjetila je da je odlukom suda iz postupka isključena javnost pa stoga nije dozvoljeno ni otkrivanje detalja o rekonstrukciji. Na današnjem ročištu nisu bili izvođeni dokazi, a iduće ročište zakazano je za 31. kolovoza kada bi trebala svjedočiti sudska vještakinja Ana Marija Definis. Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja 2011. na mostu preko rijeke Čikole, kako ulazi u kamion Paravinje.

OSIJEK - U požaru na poljoprivrednoj površini koji je buknuo jučer u blizini baranjskog mjesta Podolja uništeno je nekoliko stotina stabala šljiva, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU). Požar je uništio stabla šljive na površini od oko 1,5 hektara, a gasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podolje. Materijalna šteta pričinjena 65-godišnjem vlasniku, s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije, naknadno će se utvrditi. Uzrok požara za sada još nije poznat.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙