FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 26. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - U tijeku je gašenje požara u tri županije - dvaju požara na području Karlovačke županije, dvaju požara na području Ličko-senjske županije te požara na području Svilaje u Šibensko-kninskoj županiji koje sada gase lokalne vatrogasne snage, izvijestila je sinoć Državna služba za zaštitu i spašavanje (DUZS). Tako se u Karlovačkoj županiji još gasi požar na području između Donje Perjasice i Kestenjka u kojemu je opožarena trava i nisko raslinje te požar otvorenoga prostora uz željezničku prugu na području Ličkih Jesenica koji gasi oko 25 vatrogasaca lokalnih vatrogasnih društva, a opožareno je oko pet hektara. Zračne snage koje su gasile požar otvorenoga prostora na području Kosinja u Ličko-senjskoj županiji napustile su požarište, a požar i dalje gasi oko 70 vatrogasaca državnih intervencijskih postrojba (DIP) iz Zadra, Šibenika i Splita, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Gospić te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Karlobaga, Pazarišta, Otočca, Brinja, Vrhovina, Sinca, Perušića, kao i djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit.

LIPOVLJANI - Ovogodišnje "Lipovljanske susrete", kulturnu i gospodarsku manifestaciju nacionalnih manjina Republike Hrvatske, sinoć je pred nekoliko tisuća posjetitelja otvorila izaslanica predsjednika države, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. Nakon svečanog otvorenja mnogobrojnim posjetiteljima predstavilo se deset kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina iz Hrvatske. Sudionike programa pozdravila je i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ivana Posavec Krivec te Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine. On je najavio da će Lipovljanski susreti od iduće godine postati središnja kulturna manifestacija nacionalnih manjina Hrvatske. Tijekom popodneva održan je i okrugli stol na temu: «Nacionalne manjine u uvjetima ulaska RH u Evropsku uniju», a u dopodnevnim satima na dvadeset izlagačkih mjesta održana je prezentacija tradicijskih obrta i narodnih nošnji nacionalnih manjina.

DUBROVNIK - Spuštanjem festivalske zastave Libertas s Orlandova stupa u ponoć su završile 63. Dubrovačke ljetne igre. Zatvaranju festivala prethodio je koncert pod nazivom "Opera Gala" ispred crkve Sv. Vlaha, uz nastup najvećih opernih zvijezda današnjice Inve Mule i baritona Lea Nuccija te slovenske filharmonije pod ravnanjem Ivana Repušića.

DUBROVNIK - U Dubrovniku će se svečano proglasiti dobitnici i dodijeliti nagrade "Orlando" koju Hrvatska radiotelevizija tradicionalno dodjeljuje za najuspješnije ostvarenje Dubrovačkih ljetnih igara. Na ovogodišnjim 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog Dubrovnika održana su ukupno 84 programa - 41 dramski, 21 glazbeni, osam folklornih, jedan plesni i 13 popratnih, uz sudjelovanje gotovo 2000 umjetnika iz 30 zemalja svijeta. Svečanoj dodjeli 37. Orlanda, uz ostale goste i uzvanike, nazočit će i potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙