FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori čekaju nove smjernice iz Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 1. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u plusu, dok investitori s optimizmom iščekuju priopćenje američke središnje banke nakon redovnog zasjedanja i objavu novih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 12,00 sati na dobitku 47 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 4,1 bod, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori danas s nestrpljenjem iščekuju odluke s 2-dnevno zasjedanja američke središnje banke, koje je započelo jučer.

Fed bi kasnije tijekom dana trebao objaviti priopćenje s tog zasjedanja. Procjenjuje se da će izraziti svoju spremnost da poduzme mjere za poticanje gospodarskog oporavka, no zasad još vjerojatno neće uvoditi agresivne mjere monetarne politike.

Nove smjernice investitori će dobiti i s tržišta rada. Nezavisna agencija za zapošljavanje ADP objavit će mjesečno izvješće o zaposlenosti u američkim privatnom sektoru. Ekonomisti u Reutersovoj anketi procjenjuju da je u srpnju bilo kreirano 120.000 novih radnih mjesta, manje nego u lipnju kada ih je bilo otvoreno 176.000.

Također, očekuje se i objava konačnog očitanja Markitova indeksa industrijske aktivnosti u SAD-u u srpnju. Ekonomisti procjenjuju da je dosegnuo 52 boda, nakon prve procjene od 51,8 bodova.

Europski ekvivalent, PMI indeks ukazao je danas na pad aktivnosti u europskoj industriji 11. mjesec zaredom, dok je kineski odgovarajući indeks ukazao na slabašan rast aktivnosti.

Dan bogat makroekonomskim objavama upotpunit će indeks industrijske aktivnosti SAD-a koji izrađuje Institut za upravljanje nabavom (ISM). Ekonomisti procjenjuju da je u srpnju dosegnuo 50,2 boda, nakon lipanjskih 49,7 bodova.

Na europskim burzama danas se također oprezno trguje, uoči objave Fedova priopćenja. Londonski FTSE oko 12,00 sati bio je u plusu 0,64 posto, pariški CAC 0,33 posto, a frankfurtski DAX 0,06 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙