FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak rasta cijena dionica treći dan zaredom?

Autor: scvi
NEW YORK, 19. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na nastavak uzleta cijena dionica na Wall Streetu treći dan zaredom, ponajviše zahvaljujući boljim od očekivanja poslovnim rezultatima niza kompanija za drugo tromjesečje.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 57 bodova, a tehnološki Nasdaq 15 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„Potištenost koja je zasjenjivala aktualnu sezonu objave financijskih izvješća kompanija te potkopavala raspoloženje na svjetskim burzama, malo je popustila sada, a s jučerašnjom poplavom boljih od očekivanja poslovnih rezultata, tržišta s obje strane Atlantika ostvaruju dobitke“, kaže Mike McCudden, čelnik trgovanja derivatima pri investicijskom društvu Interactive Investor.

Uz poslovna izvješća kompanija koja će biti objavljena tijekom dana, nove smjernice investitorima mogli bi dati i podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, o vodećim gospodarskim indikatorima, prodaji postojećih nekretnina te izvješće Feda u Philadelphiji o industrijskoj proizvodnji.

Na europskim burzama cijene dionica danas su dosegnule najvišu razinu u 11 tjedana nakon što su solidna izvješća o poslovanju kompanija povećala apetit ulagača za rizičnom imovinom, no njihov rast je tijekom dana ponešto prigušio oštar skok troškova zaduživanja Španjolske.

Londonski FTSE indeks trenutno je u plusu 0,4 posto, frankfurtski DAX 1,2 posto a pariški CAC 0,74 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙