FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: prekid 4-dnevnog negativnog niza?

Autor: scvi
NEW YORK, 11. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, najavljujući prekid 4-dnevnog negativnog niza na Wall Streetu uoči objave zabilješke sa zasjedanja Feda u lipnju.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 53 bodova, a tehnološki Nasdaq 8,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 porastao je 6,4 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S jučerašnjim padom, S&P 500 indeks oslabio je četvrti dan zaredom, što je njegovo najduže negativno razdoblje od svibnja, kada je padao šest dana uzastopno.

Investitori danas iščekuju objavu zabilješke s posljednjeg zasjedanja Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu.

Ponajviše ih zanimaju razlozi produljenja programa „Operacije twist“, kojom Fed produljuje rok dospijeća imovini u svojoj bilanci. Zanimaju ih i razmišljanja monetarnih zakonodavaca o tome što bi se trebalo dogoditi da Fed krene u treći krug kvantitativnog monetarnog popuštanja.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podataka o američkoj vanjskotrgovinskoj razmjeri u svibnju.

Na europskim su burzama cijene dionica danas većinom u padu, a po gubitcima predvode kompanije koje se bave proizvodnjom luksuzne robe nakon što je britanski Burberry izvijestio o usporavanju rasta prodaje zbog otežanih makroekonomskih uvjeta.

Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,06 posto, a pariški CAC 0,26 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,45 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙