FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 29. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih vijesti do 12,30 sati.

LONDON

U prvoj utakmici A skupine olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Grčku s 8-6 (1-2, 2-1, 1-1, 3-1).

Utakmica odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Gyorgy Juhasz iz Mađarske.

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barač, Hinić, Obradović, Vićan

Grčka: Deligiannis, Mylonakis, Miralis 1(1), Kokkinakis, Chatzitheodorou, Theodoropoulos, Afroudakis, Delakas 1, Afroudakis, Fountoulis 2(1), Mourikis 2, Voulgarakis, Karampetsos

Petrci: Hrvatska 0, Grčka 2 (2)

Realizacija igrača više: Hrvatska 8/3, Grčka 9/3

Reprezentacija Hrvatske izborila je prvu pobjedu na olimpijskom turniru koji je započela bez izbornika Ratka Rudića koji je zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici protiv Kazahstana u Svjetskoj ligi bio suspendiran pa su umjesto njega susret vodili njegovi pomoćnici Elvis Fatović i Vjekoslav Kobeščak.

Poslije nervoznog prvog dijela u kojem su naši igrači napravili više tehničkih pogrešaka, rezultata je bio izjednačen 4-4, a nitko nije imao prednost ni nakon treće četvrtine susreta. U posljednjih osam minuta naši su ušli promašajem Dobuda, ali su zahvaljujući golovima Dobuda, Boškovića i Sukna stvorili prednost od tri gola i poveli sa 8-5 i rutinirano priveli utakmicu kraju. Naši su dobro igrali u obrani, a sigurnost cijele momčadi davao je odlični vratar Josip Pavić koji je sakupio 14 obrana.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak 31. srpnja u 11,20 sati.

LONDON

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se u nedjelju plasirala u polufinale na 100 m leđno na olimpijskim igrama nakon što je u kvalifikacijama u svojoj skupini bila peta s vremenom 1:08.38.

Najbrža je u kvalifikacijama bila Emily Seebohm iz Australije koja je s vremenom 58.23 sekunde postavila novi olimpijski rekord, a Sanja Jovanović je ukupno zauzela 36. mjesto u kvalifikacijama.

NEW JERSEY

Nogometaši Olympique Lyona pobjednici su francuskog superkupa, rekordni sedmi put, nakon što su jučer pobijedili Montpellier izvođenjem kaznenih udaraca u američkom gradu Harrisonu.

Lyon je dva puta lovio rezultat i utakmica je nakon produžetaka završila rezultatom 2-2, da bi Lyon bio bolji u izvođenju jedanaesteraca 4-2. Ovo je četvrti put zaredom da se finale superkupa igralo izvan Francuske.

Jimmy Briand je izjednačio na 2.2 u 77. minuti, a i zabio je kazneni udarac za Lyon.

Montpellier koji je dva puta vodio poveo je pogotkom Utake u 27. minuti, a Emmanuel Herrera je povećao na 2-1 u 55. minuti. Bafetimbi Gomis je prvi put izjednačio za Lyon u 44. minuti, a Briand na 2-2.

LOS ANGELES

U finalu ATP turnira tenisača u Los Angelesu igrat će Litvanac Ricardas Berankis i Amerikanac Sam Querrey. Berankis je u polufinalu svladao Australca Marnka Matoševića sa 7-5, 6-1, dok je Querrey svladao sunarodnjaka Rajeeva Rama sa 6-3, 7-6 (4).

LONDON

Po završetku posljednje kvalifikacijske skupine gimnastičara na Olimpijskim igrama u Londonu, hrvatski predstavnik Filip Ude zauzeo je 32. mjesto u vježbi na konju s hvataljkama. Ude je napravio pogrešku zbog koje je morao ponavljati vježbu te neće biti u prilici braniti srebro osvojeno prije četiri godine na Igrama u Pekingu.

Ude je na početku vježbe pao sa sprave, u nastavku je vježbu dobro odradio, ali je na kraju dobio ocjenu 13.933 što nije dovoljno za plasman u finale.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Britanac Louis Smith s ocjenom 15.800 ispred Francuza Cyrila Tommasonea sa 15.333 i Mađara Vida Hidvegija sa 15.100, dok je posljednje, osmo mjesto koje vodi u finale zauzeo Britanac Max Whitlock s ocjenom 14.900.

ZAGREB

U utakmici 2. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu u Maksimiru pobijedio Cibaliju sa 2-1 (1-0).

Strijelci: 1-0 Leko (32-11m), 2-0 Čop (62), 2-1 Bartolović (67).

Pred 2.000 gledatelja sudio je Šimčić iz Koprivnice.

REZULTATI UTAKMICA 2. KOLA PRVE HNL:

Dinamo - Cibalia 2-1 (Leko 32-11m, Čop 62 / Bartolović 67)

Igrano u petak:

Rijeka - Zadar 0-0

Inter - Lokomotiva 0-1 (Antolić 67-11m)

U nedjelju -

Osijek - Zagreb

Slaven Belupo - Istra 1961

Hajduk - Split

LONDON

Hrvatska stolnotenisačica Cornelia Molnar okončala je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu ispadanjem u 2. kolu. Bolja od nje bila je Jong Kim iz Sjeverne Koreje sa 4-1 (11-9, 9-11, 11-6, 11-4, 11-8).

Molnar je u 1. kolu svladala Amerikanku Lily Zhang sa 4-0 (11-6, 11-8, 11-7, 11-5), ali Kim je bila previsoka prepreka.

LONDON

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 2. kolo olimpijskog turnira u Londonu, bolji od njega je u dvoboju 1. kola bio osmi nositelj, Argentinac Juan Martin Del Potro sa 6-4, 6-1 nakon sat i osam minuta igre.

Za osvajanje prvog seta Argentincu je dovoljan bio jedan "break" kojega je ostvario odmah u prvom gemu susreta, dok je u drugom setu Del Potro čak tri puta oduzimao servis Dodigu i lagano izborio 2. kolo.

Ispadanjem Dodiga, hrvatski tenis je ostao na samo jednom predstavniku u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu, Marinu Čiliću koji će u 1. kolu u nedjelju igrati protiv Austrijanca Jurgena Melzera.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙