FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 24. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom će boraviti od 26. do 28. srpnja u Londonu, gdje će nazočiti otvaranju XXX. Olimpijskih igara, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH. Prigodom posjeta Londonu, predsjednik Josipović otvorit će prostorije "Hrvatske kuće", a posjetit će i hrvatske sportašice i sportaše u Olimpijskom selu te im zaželjeti puno uspjeha na olimpijskim natjecanjima. Prije ceremonije otvorenja Olimpijskih igara, predsjednik Republike nazočit će primanju, koje za sve šefove država priređuje Nj.V. kraljica Elizabeta II. u Buckinghamskoj palači.

Ured navodi kako će to biti to prigoda i za susret predsjednika Josipovića s mnogobrojnim svjetskim državnicima, koji će biti na ceremoniji otvaranja.

Tijekom posjeta Londonu predsjednik Josipović će u Veleposlanstvu RH posmrtno odlikovati Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za kulturu i njeno promicanje u svijetu Christophera Cviića i Branka Franolića.

LONDON - Jedan od nositelja olimpijske baklje u četvrtak u Londonu bit će glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon, čija će ruta u središtu grada iznositi oko 300 metara, objavio je predsjednik MOO-a Jacques Rogge. Otvaranju Olimpijskih igara u Londonu u petak prisustvovat će državnici iz brojnih zemalja, među njima i ruski premijer Dmitri Medvedev, njemačka kancelarka Angela Merkel, japanski premijer Yoshihiko Noda. Zasad nema najava o dolasku američkog predsjednika Baracka Obame, ali će u Londonu biti prva dama SAD-a Michelle Obama. Također, najavljen je dolazak holivudske zvijezde Angeline Jolie, a britanska kraljica Elizabeta II. službeno će otvoriti Igre.

SALZBURG - Nogometaši luksemburškog prvaka F91 Dudelangea senzacionalno su u 2. pretkolu Lige prvaka izbacili austrijski Red Bull iz Salzburga. nakon pobjede luksemburške momčadi od 1-0 u prvoj utakmici prije tjedan dana, uzvrat u Salzburgu završio je rezultatom 4-3 (2-1) u korist Red Bulla, pa je F91 Dudelange prošao u 3. pretkolo zahvaljujući više postignutih pogodaka u gostima. Gosti iz uksemburga poveli su u uzvratu golom Steinmetza (26), domaći su do poluvremena uspjeli preokrenuti preko Jantschera (28) i Hinteregger (37), no kada se u nastavku očekivalo da Salzburg napokon "slomi" amatere iz Luksemburga, Joachim (48) i Steinmetz (57) svojim drugim golom doveli su F91 Dudelange u vodstvo od 3-2. Cristiano (81-11m) i Zarate (82) ponovno su doveli Salzburg na pogodak od izbjegavanja sramotnog ispadanja, no taj pogodak nije stigao.

Prolazak u 3. pretolo dosada su još osigurali i norveški Molde, te češki Slovan iz Libereca.

PULA - Iskusni Ahmad Sharbini, napadač koji je do jučer bio član Hajduka, potpisao je danas dvogodišnji ugovor s pulskim prvoligašem Istrom 1961, potvrdili su iz pulskoga nogometnog kluba. Time su konačno formalizirane spekulacije oko prelaska starijega brata Sharbini u redove zeleno-žutih, koji je još jučer, nakon što je poslije utakmice Istra 1961 - Hajduk ostao u Puli, trenirao s momčadi Igora Pamića. Potpis na dvogodišnji ugovor pored Sharbinija stavila je glavna izvršna direktorica Istre 1961 Sena Devović, a novi pulski napadač bit će u javnost predstavljen na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

LONDON - Brazilska olimpijska nogometna reprezentacija dva je dana prije početka natjecanja ostala bez svog prvog vratara Rafaela Cabrala koji je morao odustati od nastupa zbog ozljede desnog lakta. Vratar Santosa Cabral ozlijedio je lakat tijekom treninga u ponedjeljak. Umjesto Cabrala vrata Brazila na Igrama čuvat će čuvar mreže Fiorentine Neto. Brazil će u 1. kolu skupine C u četvrtak u Cardiffu igrati protiv Egipta.

NEW YORK - Jedan od najboljih strijlaca u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, NHL, Kanađanin Rick Nash (28) napustio je najslabiju momčad lige, Columbus Blue Jacketse i karijeru će nastaviti u New York Rangersima. Za Nasha, olimpijskog pobjednika iz Vancouvera 2010. koji je u 674 susreta u dosadašnjoj NHL karijeri postigao 289 golova uz 258 asistencija, Rangersi su morali u Columbus poslati napadače Brandona Dubinskyja i Artema Anisimova, te braniča Tima Erixona.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙