FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 25. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić, koja je jučer otkazala nastup na olimpijskim igrama u Londonu zbog ozljede, ipak će u četvrtak otputovati za britansku prijestolnicu, doznaje se iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Glavna tajnica Hrvatskog teniskog saveza i ujedno voditeljica hrvatske teniske priopćila je i da će Ivo Karlović, čiji je nastup na olimpijskim igrama upitan također zbog ozljede desne noge, u Olimpijsko selo stići danas. momčadi na OI London 2012. potvrdila je kako će Petra Martić u četvrtak, 26. srpnja doputovati na Igre. Karlović je zbog ozljede desne noge propustio teniski ATP turnir u Umagu.

Hrvatsku će na olimpijskim igrama na teniskom turniru predstavljati Marin Čilić i Ivan Dodig.

MILANO

Bivši talijanski nogometni reprezentativac 38-godišnji Filippo Inzaghi, koji je igrao u prvoligašu Milanu odlučio je prekinuti igračku karijeru.

Inzaghi je odlučio ipak ostati u Milanu gdje će trenirati mlađu momčad do kraja lipnja 2014.

Karijeru je počeo u Piacenzi, nakon toga je igrao u Leffeu, Veroni, Parmi, Atalanti i Juventusu da bi u Milan došao 2001. U 300 utakmica suparničku je mrežu zatresao 126 puta. S Milanom je osvojio dva naslova prvaka Italije, a dva je puta slavio i u Ligi prvaka. U dresu talijanske reprezentacije Italije, s kojom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., je u 57 nastupa postigao 25 golova.

Filippo Inzaghi je trenutačno drugi najbolji strijelac svih vremena u europskim klupskim natjecanjima sa 70 golova, a više od njega, 77, ima jedino Raul. Također je najbolji strijelac Milana u međunarodnim utakmicama sa 43 zabijena gola. Vlasnik je i rekorda s najviše postignutih hat-trickova u Serie A (10), i u Ligi prvaka (tri - izjednačen je s Michaelom Owenok i Lionelom Messijem).

ZAGREB

U Olimpijskom selu u Londonu u utorak je uz svečanu dobrodošlicu hrvatskoj olimpijskoj delegaciji podignuta na jarbol hrvatska zastava. Svečanost je popraćena glazbenim i plesnim programom Nacionalnog kazališta mladih (National Youth Theater).

Na trgu Olympic Plaza održavaju se sve svečanosti dobrodošlice, a na njemu je postavljen i Zid olimpijskog primirja na kojem će se sportaši i prateće osobe potpisivati za vrijeme svog boravka na Igrama.

BERLIN

Bivši trener Bayera iz Leverkusena Robin Dutt (47) bit će novi sportski direktor Njemačkog nogometnog saveza (DFB), a toj će dužnosti zamijeniti Matthiasa Sammera, koji je nakon EURA u Poljskoj i Ukrajini odlučio preuzeti mjesto sportskog direktora Bayerna iz Muenchena.

Dutt je u utorak dogovorio sve pojedinosti ugovora s predsjednikom DFB-a Wolfgangom Niersbachom, a službeno imenovanje uslijedit će u srijedu.

sammer je na dužnosti sportskog direktora DFB-a proveo šest godina.

TIRASPOL

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba u 3. će pretkolu Lige prvaka, ukoliko u srijedu prođe bugarski Ludogorec u 2. pretkolu, igrati protiv moldavskog prvaka Šerifa iz Tiraspola.

Momčad Šerifa u uzvratnom je dvoboju 2. pretkola na svom terenu svladala armenski Ulisses iz Erevana sa 1-0, a kako je istim rezultatom slavila i prošlog tjedna u Armeniji, s ukupnih se 2-0 plasirala u daljnje natjecanje. Jedini gol za Šerif postigao je Samardžić (66-11m).

Dinamo i Šerif igrali su u 3. pretkolu Lige prvaka prije dvije sezone, a nakon što su obje utakmice završile 1-1 boljim izvođenjem 11-eraca dalje je prošao Šerif.

Dinamo i Ludogorec su u prvoj utakmici u Razgradu igrali 1-1, a uzvrat je u srijedu u Zagrebu s početkom u 20.45 sati.

REZULTATI UZVRATNIH SUSRETA 2. PRETKOLA LIGE PRVAKA (uzagradama su rezultati prvih utakmica):

Ekranas (Lit) - Shamrock Rovers (Irs) 2-1 (0-0)

Zestafoni (Gru) - Neftči (Aze) 2-2 (0-3)

Šerif (Mol) - Ulisses (Arm) 1-0 (1-0)

Hapoel Ironi (Izr) - Žilina (Svk) 2-0 (0-1)

Salzburg (Aut) - F91 Dudelange (Luk) 4-3 (0-1)

Ventspils (Lat) - Molde (Nor) 1-1 (0-3)

Šahtjor (Kaz) - Slovan L. (Češ) 1-1 - produžeci (0-1)

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙