FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

UMAG - Naš najbolji tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu sa Amerikancem Wayneom Odesnikom. Odesnik je u drugom kolu izbacio Slovenca Blaža Kavčiča, iako je u trećem setu gubio s 1:5.

MOSKVA - Branič hrvatske nogometne reprezentacije Gordon Schildenfeld (27) kompletirao je svoj prelazak u ruskog prvoligaša Dinamo iz Moskve s kojim je potpisao ugovor na tri godine. Schildenfeld je u Dinamo prešao iz njemačkog Eintrachta iz Frankfurta za koji je prošle sezone odigrao 33 utakmice u drugoj Bundesligi, te mu pomogao izboriti povratak u prvu njemačku ligu.

Schildenfeld je karijeru započeo u Šibeniku iz kojega je 2007. godine prešao u Dinamo iz Zagreba, a 2008. je postao članom turskog Besiktasa u kojemu se nije uspio nametnuti, pa su uslijedile posudbe u njemački Duisburg i austrijski Sturm. U ljeto 2010. Schildenfeld je i definitivno napustio Besiktas i postao članom Sturma s kojim je 2011. osvojio naslov prvaka Austrije, te potom prešao u Eintracht.

Za reprezentaciju Hrvatske Schildenfeld je dosada odigrao 15 utakmica uključujući i sve tri na nedavnom EURU u Poljskoj i Ukrajini.

SOFIJA - Dinamov protivnik u pretkolu Lige prvaka Ludogorec osvojio je u srijedu Bugarski superkup pobjedom u Burgasu nad Lokomotivom Plovdiv s 3:1. Ludogorecu su prvi Superkup u povijesti osigurali Brazilac Junior Caicara (10), Gargorov (43) i Marcelinho (90+1), dok je strijelac za Lokomotiv bio Dakson (13). Ludogorec je prošle sezone osvojio i prvenstvo i Kup, a prvi susret pretkola Lige prvaka s Dinamom je u Razgradu 18. srpnja.

BARCELONA - Hrvatski atletičar Mateo Ružić nije se uspio plasirati u finale discipline 400 metara Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Barceloni. Ružić je u polufinalu utrke na 400 m osvojio 18. mjesto s rezultatom 47.46 sekundi, te je bi daleko od finala.

NEW YORK - Organizatori posljednjeg teniskog "Grand Slam" turnira, US Opena, koji će se održati u New Yorku od 27. kolovoza do 9. rujna, objavili su kako će ove godine podići ukupni nagradni fond na rekordnih 25.5 milijuna dolara, što je za dva milijuna dolara više no lani. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će po 1.9 milijuna dolara, što je povećanje od 11 posto u odnosnu na prošlu godinu, a taj iznos bi mogao biti i veći od dva milijuna dolara ovisno o različitim bonusima koji su na raspolaganju tenisačima i tenisačicama na turnirima koji prethode US Openu. Zahvaljujući bonusinam, Kim Clijsters je 2010. zaradila 2.2 milijuna, a Roger Federer 2007. 2.4 milijuna dolara. Zadovoljni će biti i igrači i igračice koji će se brzo oprostiti od nastupa na turniru u New Yorku, jer je iznos za ispadanje u 1. kolu povećan za 21 posto, a za ispadanje u 2. kolu 19 posto.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙