FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 30. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić nije se uspjela plasirati u 4. kolo Wimbledona, bolja od nje je u susretu 3. kola bila 21. nositeljica, Talijanka Roberta Vinci sa 7-6 (4), 7-6 (3) nakon sat i 44 minuta igre. Bio je ovo drugi međusobni susret Lučić i Vinci, a Talijanka je uzvratila našoj igračici za poraz u Birminghamu prošle godine. U ravnopravnom susretu ključne su bile dvostruke servis pogreške Lučić u oba "tie-breaka" kojima je naša igračica ponudila veliku prednost Talijanki.

LARGS - Nakon tri dana natjecanja i šest jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić vode na Europskom prvenstvu za klasu 470u škotskom Largsu. U prvom od subotnja dva dva plova Fantela i Marenić su pobijedili, dok su u drugom bili četvrti, što im je bilo dovoljno da preuzmu prvo mjesto u ukupnom redoslijedu. Lovro Ivanov i Marko Carić su i dalje na 22. mjestu. U drugom plovu su kao drugi okrenuli prvu oznaku, ali nisu uspjeli poziciju među vodećima zadržati do kraja.

Ženske posade u subotu su odradile tri plova i nadoknadile zaostatak od prvog dana, kada su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta samo jednom odjedrile regatno polje. Enia Ninčević i Romana Župan ukupno su pete nakon što su dva puta pete i jednom šeste prošle ciljem. Prve su Britanke Weguelin/Ainsworth.

LIEGE - Švicarac Fabian Cancellara (RadioShack) pobjednik je prologa ovogodišnjeg, 99. izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, "Tour de Francea", 6.4 kilometara dugačkog pojedinačnog kronometra u Liegeu. Cancellara je zadanu dionicu prešao za 7:13 minuta, sedam sekundi brže od drugog Britanca Bradleya Wigginsa (Sky) i trećeg Francuza Sylvaina Chavanela (Omega Pharma-Quickstep). Ovo je Cancellari već peti put u karijeri da je bio najbrži prvoga dana "Toura", prvi je put to ostvario također u Liegeu prije osam godina, a isto je ponovio i u Londonu 2007., Monacu 2009., te Rotterdamu 2010.

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana) nije se proslavio u svom prvom nastupu na "Touru", u konkurenciji 198 vozača zauzeo je 152. mjesto sa 42 sekunde slabijim vremenom od Cancellare. Iako je Kišerlovski specijalist za brdske etape, dok mu je vožnja na kronometar slabost, u subotu je u Liegeu ostvario rezultat slabiji od očekivanja.

PARIZ - Ugledni francuski sportski dnevni list "L'Equipe" objavio je kako Laurent Blanc neće produžiti svoju suradnju s Francuskim nogometnim savezom (FFF) koja po ugovoru završava danas, odnosno da od nedjelje više neće biti izbornikom.

"Blanc je odlučio kako više neće biti francuski izbornik", objavio je "L'Equipe" ne navodeći izvor ove informacije.

Blanc je preuzeo dužnost francuskog izbornika nakon katastrofalnog nastupa na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine u Južnoafričkoj Republici pod vodstvom Raymonda Domenecha, te je na EURU uspio odvesti momčad u četvrtfinale u kojemu je izgubila sa 0-2 od Španjolske.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙