FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 25. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

KITZBUEHEL - Hrvatski tenisač Antonio Veić poražen je u drugom kolu teniskog ATP turnira u Kitzbuehelu od Čeha Lukasa Rosola 6-3, 5-7, 6-3 nakon sat i 49 minuta igre. Čeh je u prvom setu bio bolji od Veića, uzeo mu je servis u dva navrata i došao 6-3 nakon samo 25 minuta igre.

LONDON - Pretposljednja skupina hrvatskih olimpijaca, među kojima vaterpolska reprezentacija i tenisač Ivo Karlović, doputovala je zrakoplovom iz Zagreba preko Rijeke do Londona. Olimpijski London je olimpijce dočekao s neobično toplim vremenom i temperaturom oko 30 stupnjeva, a nakon procedure akreditiranja u samoj zračnoj luci Heathrow, hrvatski sportaši su se uputili prema Olimpijskom selu, gdje se odranije smjestila većina od 107 naših olimpijaca. U zrakoplovu se pojavio i Ivo Karlović, čiji je nastup vrlo upitan zbog ozljede skočnog zgloba, zarađenog u Umagu.

"Nije baš dobro, boli, ali sam tu. Vidjet ćemo kako će biti", kazao je Karlović, koji sigurno neće nastupiti u mješovitom paru jer je otkazala Petra Martić.

Karlović je ipak došao u London, što je sigurno obećavajuća vijest, jer je ipak došao na OI za razliku od Pekinga, gdje je nastup otkazao u zadnji trenutak sms-om.

Prema Olimpijskom selu, ali onom u gradu Weymouthu, uputio se i dvojac iz klase 470, jedriličari Igor Marenić i Šime Fantela, od kojih se na OI očekuje borba za medalje. Fantela i Marenić su posljednji jedriličari koji su došli na poprište Olimpijskih igara, ali su među onima koji more i vjetar ispred Weymoutha poznaju ponajbolje.

"Trenirali smo puno u Weymouthu i tu nas malo što može iznenaditi. Šimi i meni će odgovarati uvjeti, zdravi smo i spremni za borbu za medalje", kazao je Marenić, koji će s obzirom da im je prvi plov tek 2. kolovoza, biti jedni od rijetkih jedriličara koji će nazočiti svečanosti otvaranja i mimohodu.

Uz vaterpoliste, Karlovića i 470-icu, u London su doputovali judaši Marijana Mišković i Tomislav Marijanović, biciklisti Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek, te strijelac Giovanni Cernogoraz.

U posljednjoj turi za odlazak na OI 30. srpnja, putovat će atletičari, hrvačka braća Nenad i Neven Žugaj, te daljinska plivačica Karla Šitić.

CARDIFF - Utakmica ženskih nogometnih reprezentacija Velike Britanije i Novog Zelanda odigrana u Cardiffu bila je prvi sportski događaj na 30. olimpijskim igrama koje će svečano biti otvorene u petak u Londonu. Bolje su bile domaće igračice koje su pobijedile sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigla je Stephanie Houghton u 64. minuti dvoboja.

LONDON - Rezultati utakmica 1. kola natjecanja po skupinama nogometašica na Olimpijskim igrama:

skupina E, Cardiff: Velika Britanija - Novi Zeland 1-0

skupina F, Coventry: Japan - Kanada 2-1

skupina G, Glasgow: SAD - Francuska 4-2

LONDON - Marokanska trkačica na 1,500 metara Mariem Alaoui Selsouli (28) bila je pozitivna na dopinškoj kontroli na zabranjeni diuretik furosemid, te joj je zabranjen nastup na Olimpijskim igrama koje u petak počinju u Londonu, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF). Selsouli je bila pozitivna na dopinškoj kontroli nakon pobjede na mitingu "Dijamantne lige" u Parizu održanom 6. ovog mjeseca. Kako je već ranije u karijeri bila kažnjena dvogodišnjom zabranom nastupa zbog dopinga, Selsouli bi ovoga puta, prema pravilima Svjetske antidopinške agencije (WADA), mogla biti kažnjena doživotnom zabranom nastupa. Selsouli, osvajačica srebrnog odličja na ovogodišnjem Svjetskom dvoranskom prvenstvu, u Parizu je trčala 3:56.15 minuta što je bilo najbolje vrijeme na 1,500 metara u posljednjih šest godina, te poboljšanje njezina osobnog rekorda za više od četiri sekunde. Ispostavilo se kako do tog rezultata nije stigla samo napornim treningom, već i uz pomoć nedopuštenih sredstava.

LONDON - Aktualni europski nogometni prvak Chelsea angažirao je brazilskog veznjaka Oscara (20), dosadašnjeg člana Internacionala iz Porto Alegrea, koji će se svojim novim suigračima pridružiti nakon nastupa na Olimpijskim igrama. Financijski detalji transfera nisu objavljeni, a britanski mediji nagađaju kako je njegova vrijednost 25 milijuna funti. Oscar je nastupao za sve mlađe selekcije Brazila, a ima i šest nastupa za najbolju reprezentaciju.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙