FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,00 sat

Autor: mkov
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21,00 sat:

RIJEKA - Tri hrvatska pomorca s broda „Katina“ šibenskog Brodarstva d.o.o., koji je prije gotovo godinu dana arestiran u jemenskoj luci Hodeidah, danas su se vratila kući u Rijeku, a na brodu su ostali jedan hrvatski i nekoliko filipinskih pomoraca, koji su preuzeli odgovornost za brod, doznaje se danas iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH). Po podatcima iz SPH, danas su u Zagreb, potom u Rijeku doputovala tri hrvatska pomorca - kapetan Davor Brozičević, prvi časnik Branko Mičetić i mehaničar Vlado Podobnik. Na brodu su proveli godinu dana, a u tom razdoblju primili su samo jednu plaću i živjeli u vrlo teškim uvjetima, bez struje i dovoljno hrane, te su vidno iscrpljeni. Na brodu je na vlastiti zahtjev ostao hrvatski pomorac, mehaničar Giovanni Senčić te nekoliko flipinskih pomoraca, koji su preuzeli odgovornost za brod, naveli su iz SPH. Prvi od petorice hrvatskih pomoraca s "Katine", električar Denis Malnar, vratio se kući potkraj svibnja ove godine..

ZAGREB - Odmah nakon ljetne stanke, EU će u ime Hrvatske početi pregovore sa zemljama CEFTA-e, odnosno sa susjednim državama, o zadržavanju nultih ili najnižih carina na naše proizvode nakon ulaska u europsko članstvo, a potpredsjednik Vlade Neven Mimica, potvrdio je da svi oni, posebice u prehrambenoj industriji, koji su zbog prestanka valjanosti pravila CEFTA-e kada uđemo u EU, najavljivali preseljenje proizvodnje u BiH ili u Srbiju, to neće morati učiniti navodeći kako je s Bruxellesom ispregovaran mandat. Mandat Europske komisije, rekao bih - dosad najjači - je, da kroz trgovinske povlastice to zadrži, rekao je Mimica u razgovoru za Hrvatski radio, navodeći kako trebaju pokušati osigurati Hrvatskoj i više od toga.

ZAGREB - Mladić K.P. za kojim se danas tragalo kod otoka Krka, nakon što je po orkanskoj buri isplovio iz Selca na sivom gumenjaku s prijateljem nije pronađen, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. U potragu, u vrlo otežanim vremenskim uvjetima zbog bure i valova bili su uključeni plovilo Lučke ispostave Novi Vinodolski, a u 9 sati krenuo je tragati i brod „Vid“ Lučke kapetanije Rijeka. Na kopnu su do 15 sati područje Krka pretraživali Gorska služba spašavanja i policija, no bez rezultata, a bili su uključeni i prijatelji nestalog. Brod LI Novi Vinodolski prekinuo je potragu u 11 sati, a brod „Vid“ tragao je do podneva, kada je također prekinuo potragu zbog nemogućih uvjeta na moru i smanjene vidljivosti uslijed morske prašine koja se dizala. U uvali Konjska kod Šila na otoku Krku oko 7.20 sati uočena je gumena brodica na stijenama koja odgovara opisu brodice za kojom se traga, a sličan gumenjak uočen je i u uvali Pasja kod Šila. Ronioci su pretražili područje gumenjaka i izvukli ga iz pećine, no ništa nije uočeno u bližem području.

ZAGREB - Požar na području Radonića ugašen je danas je u 17,00 sati, a izgorjelo je oko 12 ha trave i niskog raslinja, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar su gasili pripadnici DVD-a Drniš, Perković i Šibenik, ukupno 11 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila.Požaru otvorenoga prostora u zaseoku Krnići Donji kod Konjevrata ugašen je u 16,37 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Šibenik i DVD-a Zablaće i Brodarica Krapanj, ukupno 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je večeras u 19,49 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Islama Grčkog. Gori trava i nisko raslinje, a požar gase pripadnici JVP Benkovac i JVP Zadar te dva canadaira. Gašenje je tijeku. Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je u 19,30 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Raštane Donje. Gori trava i nisko raslinje, a požar uz gasitelje iz JVP Biograd gase i 2 canadaira. Gašenje je u tijeku.

ZAGREB- U akciji pojačanoga nadzora pomorskog prometa “Sigurnost na moru 2012”, koju je u subotu, 21. srpnja provela Lučka kapetanija Rijeka zaustavljeno je 46 domaćih i 39 stranih brodova i brodica, pri čemu je naplaćeno 6 tisuća kuna kazni zbog pomorskih prekršaja, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

OSIJEK - U Čepinskim Martincima, na izlazu prema Našicama, večeras je oko 18,45 sati u prometnoj nesreći smrtno stradala 21-godišnja djevojka iz Osijeka, priopćila je PU osječko-baranjska. Djevojka je smrtno stradala u sudaru dvaju osobnih automobila kao vozačica.

ZAGREB - U sudaru dva osobna automobila večeras u Sesvetama, u Zagrebačkoj ulici, tri osobe su ozlijeđene, a promet je obustavljen od Ulice Lj. Posavskog do Ninske, u oba smjera, dozanje se iz zagrebačke policije. Nesreća se dogodila u 19,37 sati, a ozlijeđeni su prevezeni u KB Dubrava.

DUBROVNIK - U Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku danas je zatvorena izložba "Trenutak nezaštićenosti" Stevea McCurrya, jednoga od najzvažnijih suvremenih svjetskih fotografa. Izložba je trebala biti otvorena do 17. lipnja, ali je zbog izuzetnog zanimanja publike produžena do danas, a vidjelo ju je oko 6500 posjetitelja. Bilo je izloženo više od 160 fotografija većega formata, među kojima jedna od najpoznatijih ikad snimljenih fotografija, portret anonimne afganistanske djevojčice iz 1984. godine.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙