FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 13. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je izmijenio Poslovnik o svom radu, čime je ukinuo institut ispravka netočnog navoda. Uz ukidanje ispravka netočnog navoda nova poslovnička rješenja propisuju proširenje instituta replike, tako da će zastupnik moći replicirati i predstavniku Vlade te kluba zastupnika, a ovaj mu na repliku odgovoriti. Replika zastupnika, odnosno odgovor na repliku, ne bi mogao trajati dulje od dvije minute, a zastupnik bi mogao na repliku odgovoriti samo jednom, i to na osnovno izlaganje.

ZAGREB - Hrvatski sabor donio je danas zakon o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje. Reprezentativnost će utvrđivati neovisno tijelo, odnosno povjerenstvo koje imenuje ministar na prijedlog socijalnih partnera. Reprezentativnim će se u tom smislu smatrati sindikat koji kod poslodavca ili na razini za koju se sklapa kolektivni ugovor ima najmanje 20 posto radnika-članova od ukupnog broja sindikalno organiziranih radnika zaposlenih kod poslodavca koji posluje na razini za koju se sklapa kolektivni ugovor.

ZAGREB - S hrvatskog tržišta povlači se dodatak prehrani Epimed gold, namijenjen liječenju erektilne disfunkcije, jer je utvrđeno da sadrži sildenafil, supstancu koja kod korisnika s rizičnim faktorima može izazvati srčane aritmije te srčani i moždani udar, priopćilo je danas Ministarstvo zdravlja, čija je Uprava za sanitarnu inspekciju donijela naredbu o njegovu povlačenju. Analizom Agencije za lijekove i medicinske proizvode utvrđeno je da Epimed gold sadrži sildenafil, koji se kao djelatna tvar nalazi u lijekovima za erektilne disfunkcije. To je supstanca sintetskog podrijetla, što znači da je u dodatak prehrani mogla dospjeti samo i jedino ako je dodana u proizvod prilikom njegove proizvodnje.

ZAGREB - Četvorica učenika hrvatskih srednjih škola osvojili su dvije srebrne i dvije brončane medalje na 19. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi CEOI 2012. u mađarskome gradu Tati održanoj od 7. do 13. srpnja. Antun Razum, učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije i Tomislav Tunković, učenik 4. razreda zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina osvojili su srebrne medalje, a Marin Tomić, učenik 3. razreda zagrebačke V. gimnazije i Dominik Gleich, učenik 2. razreda XV. gimnazije osvojili su brončane medalje, izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader došao je nešto prije 11,30 sati u sjedište USKOK-a, gdje će ga istražitelji ispitati kao osumnjičenika u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici. Sanader je u USKOK u Gajevoj ulici došao u pratnji branitelja Jadranke Sloković i Čede Prodanovića. Prije ispitivanja nisu dali nikakvu izjavu, a ranije su najavili da će "na adekvatan način iznijeti protuargumente" i odgovoriti na optužbe da je zlorabio položaj, odnosno da je njegova riječ bila presudna kada je vlada, po dvostruko većoj cijeni od realne, preko leasinga zgradu u Planinskoj uzela u desetogodišnji najam za potrebe ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva .

ZAGREB - Od jučer traje potraga za nestalim 68-godišnjim slovenskim turistom koji se uputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića, no nije se vratio do večeri , niti se javlja na mobitel, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja. Njegova supruga alarmirala je sinoć policiju i gorsku službu, koja je cijelu noć pretaživala planinske putove ali i plaže. Trenutno se na planini nalaze tri ekipe HGSS-a i potražni psi, a ako potraga ne bude dala rezultat, za danas je predviđeno i helikoptersko pretraživanje, te uključivanje dodatnih potražnih timova HGSS-a.

KARLOVAC - Požar koji je buknuo u proizvodnom pogonu karlovačke tvrtke za proizvodnju svijeća RIPS jutros u 7 sati je ugašen, a pogon i zalihe gotove robe su uništene, izvijestio je Miroslav Rade, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe. Po njegovim riječima požar se zahvaljujući intervenciji velikog broja vatrogasaca nije proširio na susjednu radionicu Šumarske škole.

VIROVITICA - Pedesetjednogodišnja pješakinja poginula je sinoć oko 21,20 sati u Novoj Jošavi kod Orahovice od udarca automobila čiji je vozač pobjegao s mjesta nesreće, izvijestila je jutros virovitičko-podravska policija. Do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine nepoznatog vozila srebrne ili sive boje. Vozač za kojim policija traga kasno je ispred sebe uočio pješakinju koja je iz neutvrđenih razloga sjedila na kolniku. Od siline udara prednjim dijelom automobila na mjestu događaja je preminula. Vozač je bez zaustavljanja nastavio vožnju u nepoznatom pravcu.

CETINGRAD - U prevrtanju traktora smrtno je jučer na njivi u mjestu Ponor u općini Cetingrad stradao 69-godišnji traktorist, izvijestila je karlovačka policija. Nesreća se dogodila u večernjim satima prilikom košnje trave.

SPLIT - U splitskoj palači Milesi danas prijepodne počela je jednodnevna međunarodna konferencija o utemeljenju međunarodne nagrade "Nikola Tesla" koja će, kako je najavljeno, prvi puta biti dodijeljena u Zagrebu 2013. godine u povodu 70. godišnjice Tesline smrti. Akademik Davorin Rudolf pozdravio je sudionike skupa u ime Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) istaknuvši kako je zamisao da se nagrada nazove "po najvećem hrvatskom znanstveniku velika ideja". Predsjednik Svjetske akademije znanosti i umjetnosti Ivo Šlaus istaknuo je kako je Nikola Tesla bio genijalac zapitavši se "trebamo li danas genijalce i želimo li ih, s obzirom na to da ih strukture često odbijaju jer se oni u njih ne uklapaju", rekao je Šlaus.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙