FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 17. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Na ratnom brodu SR Njemačke, fregati "Sachsen", a koja se nalazi u međunarodnoj vojnoj operaciji Europske unije u Adenskom zaljevu i somalijskim vodama -"EU NAVFOR Somalija - ATALANTA", od ponedjeljka, 16. srpnja, sudjeluje časnik Hrvatske ratne mornarice natporučnik Pave Amulić, trinaesti po redu časnik HRM-a. Natporučnik Amulić ukrcan je na brod u mornaričkoj bazi Wilhemshavenu u Saveznoj Republici Njemačkoj, odakle je brod isplovio u pravcu Adenskoga zaljeva kako bi sudjelovao u borbi protiv pirata i zaštite dostave hrane morskim putem (World Food Programme WFP).

ZAGREB - Novi sustav označavanja ulica trgova i zgrada u Zagrebu predstavljen je danas u Gradskoj upravi, a riječ je o novom obiliku pločica za označavanje imena ulica, trgova i brojeva zgrada u Grdu i ovaj novi sustav bi prema riječima zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića trebao uvesti red u "nered koji vlada zadnjih 30 do 40 godina u označavanju gradskih ulica i trgova". Gradonačelnik Bandić na današnjem predstavljanju novog sustava označavanja rekao je da će ovaj projekt zamjene pločica s imenima trgova i ulica trajati oko 4 do 5 godina te da će Zagreb na tom području biti uređen na europski način.

VARAŽDIN - Zbog visokog vodostaja rijeke Mure zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri – Hotiza, a na snazi su redovne obrane mjere od poplava na području Murskog Središća, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). DUZS navodi da se stanje od jutros normalizira

SPLIT - Županijski centar (ŽC) 112 Split zaprimio je sinoć u 22,30 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Lokve Rogoznica. Požar je pod nadzorom gasitelja, a opožareno je oko 10 ha trave niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovale su mjesne vatrogasne snage s ukupno 119 vatrogasaca i 27 vozila. U jutarnjim satima u pomoć je gasiteljima poslan jedan protupožarni zrakoplov canadair.

DUBROVNIK - ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je noćas u 00,00 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na područu Topola. Požarom je zahvaćeno 5 ha trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Dubrovačko primorje s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 2,00 sati, a u tijeku je sanacija požarišta.

ZADAR - Požar na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, gasio se i tijekom jučerašnjega dana. Gori trava i nisko raslinje, a površina nije procijenjena. U gašenju požara jučer su sudjelovala 2 protupožarna zrakoplova canadair i jedan helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Split, Zadar, JVP Zadar, Gračac, DVD Sukošan, Pridraga i Ražanac s ukupno 31 vatrogascem i 2 vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan.

KRAPINA - Glasnogovornik Policijske uprave krapinsko zagorske Zoran Lončar potvrdio je da je jutros u 5,27 sati u naletu vlaka na relaciji Zabok - Zagreb, na pruzi kod Velikog Trgovišća, poginula muška osoba. Vlak je prometovao na relaciji Zabok - Zagreb, a nesreća se dogodila na otvorenom dijelu pruge 500-tinjak metara prije željezničke postaje Veliko Trgovišće, rekao je Lončar dodavši kako je mrtvozornik u 6,15 sati ustanovio smrt pješaka.

KARLOVAC - Devet se hrvatskih državljana jučer sukobilo u karlovačkom naselju Orlovac, dvojica od njih su uhićena i uz kaznene prijave za više kaznenih djela predani pritvorskom nadzorniku, dok će se protiv ostalih redovnim putem uputiti kaznena prijava karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo 'sudjelovanja u tučnjavi. Dvojica uhićenika će danas pred Općinskim državnim odvjetništvom biti ispitana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sudjelovanja u tučnjavi, dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedopuštenoga posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

BJELOVAR - Županijski cventar (ŽC) 112 Bjelovar primio je sinoć u 21,21 sati dojavu o izlijetanju traktora s prikolicom u jarak, u naselju Mali Pašijan, kod Garešnice, a u nesreći je pogunula jedna osoba, izvijestio je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

RIJEKA - Muškarac koji se sinoć zatvorio u baraku na Škurinjama u Rijeci i navodno prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu jutros je priveden na razgovor u policiju. Iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćeno je da se 47-godišnji muškarac iz za sada nepoznatih razloga zatvorio u baraku, da je Ulica Lipa na Škurinjama bila do jutros blokirana, te da nema ozlijeđenih. Policija za sada nije potvrdila da li je u tom objektu uz 47-godišnjaka bio još netko.

GOSPIĆ - U prometnoj nesreći koja se dogodila večeras poslije 20 sati na državnoj cesti Gospić-Karlobag, u predjelu velebitskih "Takalica", poginuo je motociklist koji je sletio u provaliju, izvijestila je ličko-senjska policija, dodavši da je riječ o stranom državljaninu. Motociklist je od zadobivenih ozljeda umro na putu do gospićke bolnice, prve su informacije iz policije.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙