FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,00 sat

Autor: mkov
ZAGREB, 21. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21,00 sat:

SPLIT - Kroz splitsku zračnu luku danas je prošao rekordan broj putnika, njih 24.000, što je najbolji rezultat u povijesti zračne luke Split, ali i Hrvatske, doznaje se od voditelj prometno tehničkog sektora u toj zračnoj luci Mate Melvana. "Samo danas na našu je pistu sletjelo i odletjelo ukupno 110 zrakoplova. Splitska zračna luka je zasigurno prva u Hrvatskoj i regiji po tom broju", rekao je Hini Melvan. Dodao je da više putnika dolazi nego dolazi te da je zračna luka samo danas povezana s oko 50 destinacija u više od 20 država. Kazao je da je splitska zračna luka često odredište putnika iz Njemačke, Velike Britanije, Skandinavije, Francuske, Rusije i Ukrajine, a novo tržište je otvoreno i za turiste iz Španjolske.

DUBROVNIK - Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije zaključio je danas da je potrebno preispitati kapacitete koji se mogu koristiti u slučaju dugotrajne suše te dogovorio da će u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo izdat naputke o načinima ponašanja za vrijeme mogućeg dugtrajnog toplotnog vala. Stožer se sastao zbog dugotrajne suše, toplinskog vala te ekstremnih vremenskih uvjeta koji protekla dva mjeseca vladaju Dubrovačko-neretvanskom županijom. Razgovaralo se o mogućim problemima u opskrbi vodom posebno na otocima.

ZAGREB - Županijski centar ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je danas u 13,49 sati dojavu o požaru otvorenog prostora između Topola i Štedrice, u kojem gori borova šuma, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). U gašenju požara, kako se navodi, sudjeluju lokalne vatrogasne snage, DIP Dubrovnik te 4 canadaira Oružanih snaga RH. Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik zaprimio je danas u 16,23 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Krnjeuve u Đevrskama. Gori trava i nisko raslinje, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućen je i 1 zračni traktor Oružanih snaga RH.

ZAGREB - U rijeci Korani u istoimenom mjestu kraj Plitvička jezera jutros u 3 sata utopio se 42-godišnji Zagrepčanin, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava. Muškarcu su pokušali pomoći djelatnici hitne pomoći Doma zdravlja Slunj, no u 3,15 sati utvrdili su da je muškarac umro uslijed zastoja rada srca i disanja.

ZAGREB - "Sirene na Griču", samostalna izložba akademske slikarice i grafičarke Karine Sladović, otvorena je danas u Galeriji osmijeha na zagrebačkom Gornjem gradu. "Rijetkost je da se jedinstvena izložba grafika, akvarela i slika fantastičnih bića iz nepreglednog mora koje okružuje cijeli svijet i svakog od nas ponaosob predstavlja kao bogato i raznovrsno slikovno nastojanje kako bi se u raspršenim trenucima svakodnevice makar pogledom oslonili na u ovo moderno vrijeme zanemarenu i zatomljenu bajkovitost", rekao je novinar Marijan Grakalić, otvarajući izložbu.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙