FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 14. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

UMAG - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović danas je u Umagu, u razgovoru s novinarima, poručio kako su svi, i ljevica i desnica, svjesni da se Hrvatska nalazi u izazovnu, ali ne i dramatičnu stanju. "Tijekom izbora nismo ništa veliko obećavali, nismo davali nikakva nerealna obećanja, već smo tvrdili da će biti teško. Mandat formalno traje četiri godine, ne možemo stvari riješavati preko noći, to je uostalom i pitanje kulture društva", kazao je Milanović, dodavši kako niti u poslu ni u bilo čemu nema uspjeha ni rezultata preko noći. "Ne za dva, tri mjeseca, ali kroz nekoliko godina, bi se to trebalo jasno vidjeti, a kroz godinu, dvije trebao bi se vidjeti i jasan stav. Vjerujem da ga mi imamo", poručio je premijer Milanović. Kazao je i kako nisu propali pregovori sa sindikatima nego da sindikati nemaju označen stav. "Još jednom pozivam prije svega članove Sindikata, dakle, hrvatske građane koji primaju plaću na tim osnovama, da ako se prihvatimo činjenice da je stanje takvo kakvo je, da smo mi zadnji koji bi, ako gledamo politički, htjeli stezati ta prava i da ćemo ih vratiti onoga trenutka kada Hrvatska ponovno počne zarađivati", naglasio je premijer dodavši kako "moramo biti svjesni stanja u kojem živimo".

ZAGREB - HDZ je danas predstavio temeljna načela za gospodarski rast, ustvrdivši da su sve mjere koja je donijela vlada u prvih sedam mjeseci na štetu gospodarstva i hrvatskog društva i da je na jesen moguć pad kreditnog rejtinga. "Bilo bi bolje da se ništa nije radilo, a sve što je napravljeno je izuzetno loše i bit će teško popraviti", rekao je saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač, dodavši kako nitko ne treba imati iluzija da je u sedam mjeseci lako popraviti stanje ali ga je zato lako pokvariti. Popijač smatra da je potrebno ubrzati restruktiriranje i privatizaciju javnih poduzeća, ali da je jedina aktivnost vlade smjenjivanje stručnih kadrova od vrha do treće razine menadžmenta. Kad je riječ o socijalnom dijalogu, Popijač smatra da ni jedan od zakonskih prijedloga koje je vlada poslala u saborsku proceduru nije dobio suglasnost socijalnih partnera. "U 2012. godini suspendirati socijalni dijalog može samo nesposobna i nekompetentna ekipa koja danas upravlja državom", ustvrdio je Popijač.

SPLIT - Predsjednica HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) i saborska zastupnica Ruža Tomašić danas je u Splitu nazočila potpisivanju pristupnica toj stranci dosadašnja 104 člana HSP-a, a u izjavi novinarima osudila je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO) što ga je jučer prihvati Hrvatski sabor. "Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji je i protiv Boga i protiv čovječnosti i većinom su na izradbi tog zakona angažirani oni koji će se obogatiti na tuđoj nesreći", rekla je Tomašić odgovarajući na novinarske upite. Po njezinim tvrdnjama prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji radili su liječnici koji imaju "svoje privatne bolnice ili privatna lječilišta".

PULA - U pulskom brodogradilištu danas je u more porinut brod "Bartolomeu Dias", a riječ je o samohodnom usisnom jaružaru dužine 147,6 metara i 30 metara širine, a brod i radnu opremu pokretat će dva dizelska motora ukupne snage 14.400 kilovata. Kako se čulo na današnjo svečanosti, ovaj će jaružar moći usisavati materijal s dubine od 50 metara, a u trupu broda transportirati čak 26 tisuća tona materijala. To je ujedno šesti i posljednji jaružar, koji pulski brodograditelji grade za belgijsku kompaniju "Jan de Nuul".

RIJEKA - Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici danas su do podna u Hrvatsku ušle 22.382 osobe, izvijestila je postaja granične policije u Rupi. U istom razdoblju preko ovih dvaju graničnih prijelaza u Primorsko-goranskoj županji Hrvatsku je napustilo 10.917 osoba. Od jutra je znatno pojačan promet na Rupi i Pasjaku te su na ulazu otvorena dva do tri, a povremeno i četiri traka.

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je sinoć oko ponoći u Krešimirovoj ulici u Rijeci pronađen muškarac s više ubodnih rana. Utvrđeno je da je riječ o 33-godišnjem Riječaninu, koji je prevezen na hitni trakt riječkoga KBC-a zbog pružanja liječničke pomoći. Okolnosti njegova ranjavanja utvrđuju policajci 1. policijske postaje u Rijeci. U dosadašnjem tijeku kriminalističkoga istraživanja je priveden muškarac, kojeg se dovodi u vezu s ranjavanjem 33-godišnjaka, javila je policija, navevši da će o svim novim informacijama glede slučaja pravodobno izvijestiti.

RIJEKA - Na autocestu Rijeka-Zagreb kod Vrbovskog preksinoć je istrčao medvjed te je u njega udario "ford focus" i usmrtio ga, javila je danas PU primorsko-goranska. Medvjed je prešao ogradu autoceste te je na njega naletio automobil varaždinskih registracijskih oznaka, koji se kretao u smjeru Zagreba. Tridesetogodišnji vozač automobila nije ozlijeđen, a medvjed je uginuo na mjestu nesreće. Medvjedovo tijelo je preuzeo djelatnik državnog lovišta Hrvatskih šuma, izvijestila je policija.

ZAGREB- Vatrogasno operativno središte (VOS) Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) zaprimilo je danas u 13,13 sati informaciju o požaru otvorenog prostora kod mjesta Biočić u blizini Drniša. DUZS navodi kako gori trava i nisko raslinje te da u gašenju požara sudjeluju mjesne vatrogasne snage, ali da su na požarište upućena i 2 zračna traktora.

ZAGREB - Požar otvorenoga prostora na Bijelom vrhu na područje Otrić-Pribudića, na visini od oko 1500 m i dalje je aktivan, a Vatrogasno operativno središte DUZS-a o požaru je zaprimilo informaciju jučer u 9,26 sati, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). Gori trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu, a na gašenje je upućen 1 helikopter s kruškom za vodu te 15 pripadnika zadarske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i 8 pripadnika DIP-a Zadar.

ZAGREB - Izložba "Galerija Forum - jedna zagrebačka priča", kojom se obilježava 43 godine otkada je prvi put u toj galeriji otvorena izložba te koja donosi multimedijski spoj dokumentacije iz arhiva galerije, snimki iz arhiva HTV-a i umjetničkih radova istaknutih članova galerije - kataloga, plakata i fotografija, otvorena je danas u Galeriji Forum. Član Savjeta Galerije Forum Branko Franceschi rekao je kako je Zagreb zahvaljujući utemeljiteljima Galerije Forum dobio izložbeni prostor koji je ujedno i jedan od fenomena ondašnjeg vremena, zaslužan da Zagreb postane, ostane i utemelji budućnost kulturnog centra u nacionalnim, regionalnim i internacionalnim okvirima.

PULA - Prikazivanjem francusko-španjolske povijesno-ljubavne drame "Zbogom kraljice" ("Les adieux a la reine") redatelja Benoita Jacquota Gillesa Marchanda večeras na pulskom Kaštelu počinje međunarodni program "Europolis" ovogodišnjeg 59. Festivala igranog filma u Puli, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare članova direkcije festivala

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙