FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 15. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu, na kojoj je donijela odluka o upućivanju dva helikoptera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) s dvije posade, od ukupno osam pripadnika OSRH u Crnu Goru, radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara, priopćila je služba za Odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske. "U svrhu pružanja humanitarne pomoći, radi gašenja požara na području sjevernog dijela Crne Gore, na lokaciji Crna Poda kod sela Dobrilovina i Kanjon Drage, upućuju se dva helikoptera OSRH tipa MI-8 MTV, s dvije posade od ukupno osam pripadnika OSRH, na razdoblje od tri dana", stoji u Vladinoj odluci. Navodi se kako će odluku o upućivanju pripadnika OSRH u Crnu Goru, radi pružanja humanitarne pomoći, na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske donijeti predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OSRH te se dodaje kako ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

ZAGREB - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević uputila je danas otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske, u kojem predlaže izgradnju uronjenoga tunela Pelješac - kopno, koji bi omogućio nesmetan kontinuitet cestovnog prometovanja isključivo hrvatskim teritorijem, priopćeno je danas iz te stranke. To je, kako se navodi, tunelska cijev ukopana u morsko dno, a primjena ovakva rješenja poznata je u svjetskoj graditeljskoj praksi već više od sto godina. Stranka smatra kako dio stranački opterećene i lobističkim interesima okovane stručne javnosti sustavno priječi medijsku prezentaciju ovog prijedloga, pa se zato, kako navodi, ovim putem obratila Vladi, ali i javnosti, kako bi skrenuli pozornost na cjelovito i rentabilno rješenje, koje mogu izgraditi domaći graditeljski potencijali znatno brže i jeftinije nego most. Tako bi, po mišljenju stranke, bez krnjenja suverenosti ostvarili kontinuitet duž obalnog prometovanja od zapada do istoka, zaključno s crnogorskom granicom, a bez potrebe kompenzacijskoga ustupanja Luke Ploče.

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata ustvrdila je kako nije "vjerska sekta u kojoj za guruom Ribićem bauljaju njegovi sljedbenici", već da je ozbiljna sindikalna središnjica, u kojoj svaki udružen sindikat ima svoju autonomnost u djelovanju. "Odluke o neprihvaćanju prijedloga Vlade RH o izmjenama TKU-a svaki od četiri Sindikata donio je autonomno na svojim tijelima, nakon konzultacije s članovima sindikata", ističe se u današnjem priopćenju te organizacije. "Vlada RH ne može bez teških pravnih posljedica jednostrano ukinuti niti jedno pravo, pa tako ni smanjiti koeficijente za nastavnike osnovnih i srednjih škola za tri, pet, sedam ili devet posto, stoji u priopćenju Matice. Upozoravaju da će, ukoliko Vlada ipak posegne za pravnim nasiljem, posljedice biti veliki broj izgubljenih tužbi, što bi, ističu, moglo imati katastrofalne posljedice za cijelu zemlju. "Naši su zahtjevi pravedni i spremni smo zajednički ustrajati do kraja", zaključuje se u priopćenju

PULA - Preko triju graničnih prijelaza na hrvatsko-slovenskoj granici - Kaštela, Plovanije i Požana, do danas u podne ušlo je u Hrvatsku na područje Istarske županije ukupno 148.190 putnika, od toga 136.460 inozemnih gostiju, izvijestila je danas istarska policija. U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 102.075 putnika, od toga 91.609 inozemnih turista. Kod ulaza u Hrvatsku na spomenutim graničnim prijelazima, od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Nijemci i Slovenci.

ZAGREB - Na autocesti A1 u smjeru Splita, na benzinskoj postaji odmorišta Janjče (Otočac) jučer su, oko 22,35 sati, dvojica maskiranih muškaraca počinila razbojništvo nad zaposlenicima jednog trgovačkog društva iz Gospića te otuđila za sada neutvrđeni novčani iznos, priopćila je ličko-senjska policija. Policija traga za nepoznatim počiniteljima, protiv kojih će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙