FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SPLIT - Kroz splitsku zračnu luku jučer je prošao rekordan broj putnika, njih 24.000, što je najbolji rezultat u povijesti zračne luke Split, ali i Hrvatske, doznaje se od voditelj prometno tehničkog sektora u toj zračnoj luci Mate Melvana. "Samo jučer na našu je pistu sletjelo i odletjelo ukupno 110 zrakoplova. Splitska zračna luka je zasigurno prva u Hrvatskoj i regiji po tom broju", rekao je Hini Melvan. Dodao je da više putnika dolazi nego odlazi te da je zračna luka samo jučer bila povezana s oko 50 destinacija u više od 20 država. Kazao je da je splitska zračna luka često odredište putnika iz Njemačke, Velike Britanije, Skandinavije, Francuske, Rusije i Ukrajine, a novo tržište je otvoreno i za turiste iz Španjolske.

DUBROVNIK - Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije zaključio je da je potrebno preispitati kapacitete koji se mogu koristiti u slučaju dugotrajne suše te dogovorio da će u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo izdati naputke o načinima ponašanja za vrijeme mogućeg dugtrajnog toplotnog vala. Stožer se sastao zbog dugotrajne suše, toplinskog vala te ekstremnih vremenskih uvjeta koji protekla dva mjeseca vladaju Dubrovačko-neretvanskom županijom. Razgovaralo se o mogućim problemima u opskrbi vodom posebno na otocima.

ZAGREB - Županijski centar ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je jučer u 13,49 sati dojavu o požaru otvorenog prostora između Topola i Štedrice, u kojem gori borova šuma, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). U gašenju požara, kako se navodi, sudjeluju lokalne vatrogasne snage, DIP Dubrovnik te 4 canadaira Oružanih snaga RH. Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik zaprimio je jučer u 16,23 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Krnjeuve u Đevrskama. Gori trava i nisko raslinje, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućen je i 1 zračni traktor Oružanih snaga RH.

ZAGREB - U rijeci Korani u istoimenom mjestu kraj Plitvička jezera jučer ujutro u 3 sata utopio se 42-godišnji Zagrepčanin, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava. Muškarcu su pokušali pomoći djelatnici hitne pomoći Doma zdravlja Slunj, no u 3,15 sati utvrdili su da je muškarac umro uslijed zastoja rada srca i disanja.

PULA - Prigodnom svečanošću večeras je u pulskoj Areni otvoren 59. Festival igranog filma, u sklopu kojeg će ove godine u natjecateljskoj glavnoj sekciji Nacionalnoga programa biti prikazano dvanaest hrvatskih dugometražnih igranih filmova. Posebni gosti svečanosti bili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, potpredsjednik Hrvatskog sabora i posebni izaslanik predsjednika sabora Nenad Stazić te ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Ustvrdivši kako je Festival igranog filma u Puli jedinstvena filmska manifestacija od nacionalnog značenja, koja svojim programom kontinuirano njeguje i promiče umjetničke vrijednosti, ministrica Zlatar Violić istaknula je kako je film propitivanje ovoga vremena koje, kako je rekla "postavljaju umjetnici, redatelji, scenaristi i glumci".

DUBROVNIK - Premijerni dramski program 63. Dubrovačkih ljetnih igara otvorio je sinoć autorski rad Saše Božića Skup: Igre koji je ostvaren u suradnji s radionicom Lazareti. Projekt okuplja sjećanja gledatelja kultne predstave "Skup" u režiji Koste Spajića, koja je praizvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama prije 54 godine, a igrala se 14 sezona. Kroz predstavu putuju različiti junaci od Izeta Hajdarhodžića pa do nekih današnjih lokalnih moćnika.

DUBROVNIK - U organizaciji Udruge za očuvanje tradicije Dubrovačkog turizma "Dubrovački izlog", sinoć je u Kongresnoj dvorani samostana Sv. Klare predstavljena monografija "Dubrovačke plaže - nekad", autora Lukše Lucijanovića. U monografiji, uz slike dubrovačkih plaža, pretežno iz razdoblja između dva rata, donose se i brojne zanimljivosti i govori koliko su naši stari brinuli o dubrovačkim plažama.

ZAGREB- Knjiga "Dossier Boričevac", urednika Josipa Pavičića, u kojoj se, kako ističe nakladnik, činjenično progovara o sudbini sela Boričevca, koje je zajedno sa svojom župom Male Gospe, nestalo u ljeto 1941., kada su ga zapalili srpski ustanici, a sve župljane, nedužne i nenaoružane seljane, zauvijek protjerali, a neke i pobili, objavila je zagrebačka Naklada Pavičić.

PULA - U pulsku zračnu luku sinoć je doputovao posebni gost 59. Festivala igranog filma u Puli, proslavljeni britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes. On će se pulskoj publici predstaviti sutra od 23,30 sati u Areni, gdje će biti prikazan njegov redateljski prvijenac, hvaljena ratna drama "Koriolan", snimljena prema literarnom predlošku Williama Shakespearea.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙