FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nogometaši zagrebačkog Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv prvaka Bugarske - Ludogoreca. Prvu utakmicu 'modri' će igrati u Bugarskoj 17. ili 18. srpnja, a uzvrat je u Zagrebu 24. ili 25. srpnja."Sigurno je to protivnik koji zaslužuje respekt i našu punu mobilizaciju," kazao je trener Dinama Ante Čačić, te dodao: "Radi se o klubu koji je u punom ekspanziji. Dolaskom novog vlasnika klub je doveo praktički cijelu novu momčad, odmah su ušli u društvo najboljih klubova i uzeli dvostruku krunu, a to je svakako uspjeh vrijedan poštovanja."

Trener hrvatskog prvaka smatra kako je Dinamo moga proći bolje u ždrijebu, ali je i dodao: "Koliko god smo možda očekivali lakšeg protivnika, oni su se ipak namjerili na najtežeg. Mi smo Dinamo, klub koji ima europsku konstantu i jasno je kako u dvoboj ulazimo kao favoriti."Sportski direktor 'modrih' Zoran Mamimć tvrdi kako se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi, premda je Ludogorec klub nepoznat našoj javnosti."Dolaskom bogatog vlasnika klub se potpuno preporodio, uloženo je puno novca i odmah su došle titule kao uvjerljivo najveći uspjesi u povijesti kluba. Unatoč njihovoj neospornoj kvaliteti, mi smo favoriti, naš cilj i plan je jasan tako da razmišljamo samo i isključivo o prolazu," javio se iz Nyona Zoran Mamić.Čačić i Mamić se slažu kako je činjenica što se prva utakmica igra u Bugarskoj velika prednost za Dinamo. "Do prve utakmice koja se 17./18. srpnja igra u Bugarskoj ima još dosta vremena. Bit ćemo sigurno spremni za te utakmice, a mislim da je dobro što je prva utakmica u Bugarskoj kako bi se konačna odluka ipak donijela u Zagrebu. Naravno, mi ćemo već tamo tražiti svoju šansu za pobjedu kako bi nam u uzvratu bilo što lakše," rekao je trener.

LONDON

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u prvom kolu grand slam turnira u Wimbledonu nakon što je u ponedjeljak Nijemica Sabine Lisicki bila bolja od nje u dva seta 6-4, 6-2 nakon gotovo sat i pol igre. Iako je Martić dobro počela meč, povela 3-1 u prvom setu, Nijemica, 24. na WTA ljestvici, nakon toga je preuzela kontrolu nad mečom i prvi set dobila 6-4. Dominacija Lisicki nastavila se i u drugom setu kojeg je lako dobila 6-2.Petra Martić je imala šest dvostrukih pogrešaka, 19 neprisiljenih pogrešaka, i samo je jednom uzela protivnici servis.

Ovo je bio njihov treći međusobni ogled i treća pobjeda njemačke tenisačice.

ZAGREB

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi Osijek, Hajduk i Slaven Belupo doznali su imena svojih predstavnika u najmasovnijem europskom kupu.

Osijek kao finalist Kupa kreće s natjecanjem već u prvom pretkolu protiv andorskog kluba Santa Coloma, prva utakmica je u Andori 5. srpnja, a uzvrat u Osijeku sedam dana kasnije. Ako prođe, Osiječani će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz okršaja švedskog Kalmara i sjevernoirskog Cliftonvillea.

Hajduk i Slaven su kao nositelji izravno u 2. pretkolu, a Splićani će igrati s latvijskim Skontom iz Rige, dok će Slaven Belupo na pobjednika dvoboja makedonske Škendije 79 i sjevernoirskog Portadowna. Hajduk je za prvoga protivnika dobio ono što je najmanje želio, ne zbog kvalitete Latvijaca, već zbog dalekog i skupog putovanja u Latviju. Skonto je daleko najjači latvijski klub koji je nacionalno prvenstvo osvajao čak 14 puta zaredom, što je i europski rekord. Momčad prema Transfermarktu vrijede samo četiri milijuna eura, najveće ime je vratar Germans Malins, a imaju i Panamca i Japanca u sastavu. Klub je osnovan tek 1991., a igra na stadionu kapaciteta 9500 gledatelja.

"Dobili smo višestrukog prvaka Latvije koji nije bezazlena momčad, a dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće. Nadam se da ćemo svojim navijačima u Splitu pružiti užitak i pobijediti gol razlikom koja će nam omogućiti mirno putovanje u Latviju", kazao je na službenoj Hajdukovoj stranici trener Mišo Krstičević. Splićani prvu utakmicu igraju na Poljudu 19. srpnja, a uzvrat je u Rigi 26. srpnja.

Koprivnički Slaven Belupo ide na na pobjednika neizvjesnoga dvoboja makedonske Škendije 79 i sjevernoirskog Portadowna. Škendija je klub makedonskih Albanaca iz Tetova. koji u svom sastavu ima i jednog hrvatskog državljanina - Pellumba Jusufija, dok je Portadown poluamaterski klub, koji već 26 godina ima istog trenera. U 3. pretkolu, dođu li hrvatski predstavnici do tog stadija, neće biti nositelji i mogu se sudariti s vrhunskim klubovima poput Intera, Liverpoola, Marseillea, Athletic Bilbaoa, Hannovera ili Dinamo Moskve.

ANKARA

Hrvatske košarkašice pobijedile su danas Mozambik s 84:62 (42:25) u prvoj utakmici kvalifikacijskoj turnira za OI koji se održava u Ankari od ponedjeljka do nedjelje.Hrvatske košarkašice su imale samo jači trening u dvoboju s petom afričkom momčadi, pogotovu u prvom dijelu kada je Mozambik postigao samo 24 koša. Kod hrvatskih igračica najviše su koševa dale Lelas (20), Mandir (16), Ivezić (14) i Salopek (9), a trener Bralić je koristio sve svoje igračice. Hrvatska drugu utakmicu igra u srijedu u 13.30 sati protiv Južne Koreje, a taj će dvoboj odrediti pobjednika skupine. Naša skupina se u četvrtfinalu križa sa grupom u kojoj su Francuska, Kanada i Mali.

Na ovom turniru sudjeluje 12 reprezentacija s pet kontinenata, a samo pet ekipa priključit će se onima koji su se već plasirali na Igre - Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Brazilu, Kini i Rusiji.Dvanaest reprezentacija sudionica kvalifikacija podijeljene su u četiri skupine po četiri ekipe, od kojih se prve dvije plasiraju u četvrtfinale. Pobjednice tih četvrtfinala ostvarit će plasman na Igre, a ekipe koje izgube idu u razigravanje za peto mjesto koje također vodi u London.

SOFIJA

Trener bugarskog nogometnog prvaka Ludogoreca Ivailo Petev nije bio oduševljen ždrijebom drugog pretkola Lige prvaka, no uvjeren je kako njegova momčad može pobijediti zagrebački Dinamo."Izvukli smo najgoreg mogućeg protivnika. Jako dobro znamo tko je Dinamo, no vjerujem kako su nam izgledi podjednaki," kazao je Petev za bugarske medije, te dodao: "Pokušat ćemo pronaći način da eliminiramo hrvatskog prvaka. Moramo se taktički pripremiti, dobro ćemo proučiti njihove igre i vjerujem u prolaz", rekao je Petev.Ivajlo Petev je preuzeo momčad iz Razgrad 2010. godine i pod njegovim vodstvom ušli su u prvu ligu i odmah osvojili naslov i Kup.

SPLIT

Trener splitskog Hajduka Mišo Krstičević je izjavio kako će njegova momčad biti spremna za prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv ekipe Skonto Riga iz Latvije koja će se igrati na Poljudu 19. srpnja ove godine, te da se nada i igračkim pojačanjima za svoju momčad.

"Izuzetno mi je drago da ćemo sezonu otvoriti međunarodnom utakmicom i nadam se da ćemo biti spremni i da će momčad biti osnažena sa još kojim igračem", rekao je Krstičević u izjavi čiju je video snimku objavila službena Hajdukova web stranica.

Po Krstičevićevim riječima Hajduk će nastojati u prvoj utakmici na Poljudu pružiti užitak publici i pobjediti gol-razlikom koja će njegovoj momčadi omogućiti "mirno putovanje" na uzvratnu utakmicu u Latviju. Krstičević je također upozorio kako je momčad Skonto Riga nije bezazlena i da je višestruki prvak Latvije.

"Važno je reći kako je prvenstvo Latvije u tijeku, a nakon 16 dosadašnjih kola momčad Skonto Riga je na prvom mjestu tablice i nalazi se u optimalnoj formi", rekao je Krstičević.Na upit je li zadovoljan što je Hajduk za protivnika dobio momčad Skonto Riga, Krstičević je kazao kako je "teško reći jesmo li zadovoljni".

ZAGREB

Drugog dana natjecanja u nizozemskom Stadskanaalu na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom hrvatski atletičari su sovojili srebro i dvije bronce.

Riječanin Miroslav Matić je u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja u bacanju čunja osvojio srebro s daljinom od 20,72 metra, te tako sada ima dvije medalje nakon jučerašnjeg zlata iz diska. Bjelovarčanin Slaven Hudina, u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja, bacio je čunj na daljinu od 24,80 metara i osvojio bronco. Brončana je bila i Puljanka Mikela Ristoski u skoku u dalj sa skokom od 5,29 metara.

VARŠAVA

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu.

Istraga UEFE je utvrdila da je skupina njemačkih pristalica na tribinama stadiona u Lavovu imala zastavu s nacističkim simbolom, uzvikivala neprikladne parole i palila baklje.Nijemci su dosad na EURU kažnjeni s ukupno 40.000 eura.

LONDON

Rezultati susreta prvoga dana Wimbledona:

TENISAČI:

Novak Đoković (SRB/1) - Juan Carlos Ferrero (ŠPA) 6-3, 6-3, 6-1

Ryan Sweeting (USA) - Potito Starace (ITA) 6-2, 2-0 (predaja)

Richard Gasquet (FRA/18) - Tobias Kamke (NJEM) 6-2, 6-2, 6-2

Julien Benneteau (FRA/29) - Gilles Muller (LUKS) 6-2, 7-5, 7-6 (7/4)

Michael Russell (USA) - Adrian Menendez (ŠPA) 6-3, 6-1, 7-6 (9/7)

Mihail Južni (RUS/26) - Donald Young (USA) 4-6, 6-3, 6-2, 6-3

Fernando Verdasco (ŠPA/17) - Yeu-Tzuoo Wang (TAJV) 7-6 (7/3), 6-4, 7-5

Ruben Bemelmans (BEL) - Carlos Berlocq (ARG) 7-5, 6-7 (4/7), 6-3, 7-6 (7/2)

Grega Žemlja (SLO) - Joshua Goodall (VB) 6-4, 3-6, 7-6 (7/3), 6-4

Janko Tipsarević (SRB/8) - David Nalbandian (ARG) 6-4, 7-6 (7/4), 6-2

Benjamin Becker (NJEM) - James Blake (USA) 6-7 (4/7), 7-5, 6-0, 6-4

Fabio Fognini (ITA) - Michael Llodra (FRA) 3-6, 6-3, 6-4, 7-5

Gilles Simon (FRA/13) - Paul-Henri Mathieu (FRA) 6-3, 5-4 predaja

Radek Stepanek (ČEŠ/28) - Sergiy Stakhovsky (UKR) 6-1, 1-0 predaja

Philipp Petzschner (NJEM) - Blaz Kavcic (SLO) 6-4, 6-4, 6-2

Inigo Cervantes-Huegun (ŠPA) - Flavio Cipolla (ITA) 2-6, 6-7 (4/7), 6-3, 6-2, 6-1

Viktor Troicki (SRB) - Marcel Granollers (ŠPA/24) 7-5, 7-6 (7/5), 3-6, 2-6, 8-6

Jérémy Chardy (FRA) - Filippo Volandri (ITA) 6-0, 6-1, 1-0 predaja

Roger Federer (ŠVI/3) - Albert Ramos (ŠPA) 6-1, 6-1, 6-1

TENISAČICE:

Anna Tatišvili (GRU) - Tamarine Tanasugarn (TAJL) 6-4, 6-2

Camila Giorgi (ITA) - Flavia Pennetta (ITA/16) 6-4, 6-3

Li Na (KINA/11) - Ksenia Pervak (KAZ) 6-3, 6-1

Samantha Stosur (AUS/5) - Carla Suárez (ŠPA) 6-1, 6-3

Sorana Cirstea (RUM) - Pauline Parmentier (FRA) 6-4, 6-1

Ayumi Morita (JAP) - Jarmila Gajdosova (AUS) 6-4, 6-3

Agnieszka Radwanska (POL/3) - Magdalena Rybarikova (SLK) 6-3, 6-3

Sabine Lisicki (NJEM/15) - Petra Martić (CRO) 6-4, 6-2

Su-Wei Hsieh (TAJV) - Virginie Razzano (FRA) 6-2, 6-4

Elena Vesnina (RUS) - Venus Williams (USA) 6-1, 6-3

Andrea Hlavackova (ČEŠ) - Kai-Chen Chang (TAJV) 6-1, 6-2

Arantxa Rus (NIZ) - Misaki Doi (JAP) 7-5, 6-3

Bojana Jovanovski (SRB) - Eleni Daniilidou (GRČ) 5-7, 6-3, 2-0 predaja

Tsvetana Pironkova (BUG) - Vesna Manasieva (SRB) 5-7, 6-0, 7-5

Stéphanie Foretz (FRA) - Monica Niculescu (RUM/29) 6-4, 3-6, 6-3

Maria Šarapova (RUS/1) - Anastasia Rodionova (AUS) 6-2, 6-3

Timea Babos (MAĐ) - Melanie Oudin (USA) 6-4, 4-6, 6-3

Sloane Stephens (USA) - Karolina Pliskova (ČEŠ) 6-2, 6-2

Angelique Kerber (NJEM/8) - Lucie Hradecka (ĆEŠ) 6-4, 6-1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙