FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 24. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VALENCIA

Španjolski vozač Fernando Alonso u bolidu Ferrarija pobjednik je Velike nagrade Europe, osme utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 vožene na stazi u Valenciji. Iako je startao tek kao jedanaesti, Alonso je prvi vozač ove sezone koji je uspio doći do dvije pobjede, a 30-godišnji Španjolac je s 29. trijumfom u karijeri sada i vodeći u ukupnom poretku. Drugo mjesto u Valenciji pripalo je Fincu Kimiju Räikkönenu u Lotusu, dok je treći bio veteran Nijemac Michael Schumacher u Mercedesu, što mu je prvo postolje nakon šest godina.

Dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel morao je odustati zbog tehničkog kvara u trenutku kada je vodio u 34. krugu, a krug prije kraja odustao je i do danas vodeći pilot svijeta Lewis Hamilton (McLaren) nakon sudara s Pastorom Maldonadom.

Slondo u ukupnom poretku sada ima 20 bodova više od drugoplasiranoga Australca Marka Webbera, a sljedeća utrka je VN Velike Britanije na Silverstoneu 8. srpnja.

ZAGREB

Marin Čilić je ostao 18. kao najbolje plasirani hrvatski tenisač na ATP listi uoči početka Grand Slam turnira u Wimbledonu u ponedjeljak. Čilić protekli tjedan nije igrao, pa je zadržao svoju poziciju, dok je dva mjesta izgubio Ivo Karlović i sada je 69. tenisač svijeta. Ivan Dodig je i dalje među prvih stotinu, na 99. mjestu, a veliki skok napravio je 18-godišnji Splićanin Mate Pavić, koji je svojom prvom ATP pobjedom u Rosmalenu napredovao za 87 pozicija i sada je 553.

ZAGREB

Hrvatska judašica Brigita Matić osvojila je naslov europske prvakinje u kategoriji 70 kilograma na Europskom kadetskom prvenstvu u crnogorskom Baru.

Matić je danas potvrdila zašto je već godinu dana najbolja kadetkinja Europe, a na putu do zlata je slavila protiv Švicarke Lengweiler, Francuskinje Gahie, Nizozemske Walhout, te u finalu protiv Ruskinje Tokareve. Brigita Matić je prošle godine na kadetskom prvenstvu Europe koje se održalo na Malti osvojila brončano odličje.Njena klupska kolegica Višnja Rajčić ostala je nadomak postolja, osvojivši peto mjesto u kategoriji do 57 kilograma.

GNIEWINO

Fizioterapeut španjolske nogometne reprezentacije Javier Minano kazao je da će dva dana manje za pripremu za polufinale protiv Portugala biti važan čimbenik, te će to sigurno imati utjecaja na igrače "furije". Portugal je četvrtfinale odigrao u četvrtak, a Španjolska u subotu, dok je polufinalni susret Eura Španjolske i Portugala na rasporedu u srijedu. "Dva dana manje za pripremu sigurno će imati utjecaja na naše igrače, ali to nikako ne može biti izgovor", rekao je fizioterapeut Minano. On je napomenuo da svaki igrač ima svoj program oporavka nakon utakmice. "Iza naših igrača je duga i naporna sezona i nemoguće je reći da li su dosegli prag fizičke izdržljivosti. Prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da nogometaš može odigrati 5.000 minuta u jednoj sezoni, a to je slučaj sa većinom naših igrača. Zbog toga svaki igrač ima svoj program rekuperacije, i nastojimo da imaju istu rutinu kao i u klubovoma iz kojih dolaze", dodao je Minano.

ZAGREB

Na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u nizozemskom Stadskanaalu hrvatski atletičari su osvojili zlatno i srebrno odličje.

Miroslav Matić je u disku osvojio zlatno odličje u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja, bacivši spravu na 9.33 metra. Branimir Budetić daljinom od 49,75 metara u koplju osvojio je broncu. Boro Rađenović je u disku zauzeo je šesto mjesto, a u koplju najmlađi naš predstavnik Grgo Bogdanovićm vio je sedmi. U Stadskanaalu su nadmeće se 530 sportaša iz 37 zemalja, a hrvatske boje brane 19 atletičarki i atletičara kojima je ovo izlučno natjecanje za odlazak u London na 14. paraolimpijske igre.

SPLIT

U povodu prve godišnjice smrti hrvatskog nogometnog trenera Tomislava Ivića, koji je umro 24. lipnja 2011. godine, splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara danas je utemeljila nagradu "Trofej Tomislav Ivić", kojom će se ubuduće nagrađivati najboljeg trenera Prve Hrvatske nogometne lige (HNL).Ova je nagrada utemeljena u suradnji sa prvoligaškim nogometnim klubovima Hajdukom i Splitom, te pod pokroviteljstvom splitsko-dalmatinske županije, navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik splitske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara Tomislav Gabelić.

"Pokretanjem akcije želimo sačuvati sjećanje na najtrofejnijeg hrvatskog nogoetnog trenera. Posebni žiri, sastavljen od novinara, predstavnika oba splitska prvoligaša, te bivših izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, odlučivat će o dobitniku Trofejka", pojašnjava se u priopćenju.

Osim postignutih rezultata tijekom sezone, navodi se u prioćenju, važan kriterij za kandidate bit će doprinos napretku nogometne igre i afirmacija mladih igrača, a "Trofej Tomislav Ivić" prvoligaški treneri mogu zaslužiti i više puta tijekom karijere, ovisno o postignutim rezultatima.

Nagrađeni će dobiti skulpturu, koju će osmisliti i izraditi jedan od najistaknutijih hrvatskih kipara Kažimir Hraste, dopisni član HATU-a. Uoči početka prvenstva Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split objavit će sastav žirija, koji će se mijenjati svake sezone, stoji u priopćenju.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙