FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ne ukazuju na jasan smjer tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 9. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ne upućuju danas na jasan smjer kretanja cijena dionica na Wall Streetu, a za nove smjernice investitori čekaju najnovije podatke s američkog tržišta rada.

Terminski Dow Jones indeks u 12,30 bio je u plusu 0,2 posto, dok su tehnološki Nasdaq i S&P 500 indeksi bili u minusu između 0,2 i 0,3 posto.

Nove smjernice investitorima će danas dati najnoviji podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, te indeks veleprodajnih cijena u siječnju. Od poslovnih izvješća, očekuje se objava rezultata Coca-Cole, Pepsica i Philip Morrisa.

U većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Cisco Systemsa, nakon što je ta kompanija za proizvodnju mrežne opreme jučer nakon zatvaranja Wall Streeta izvijestila o tromjesečnoj dobiti iznad očekivanja analitičara. Cijena te dionice u elektroničkom predtrgovanju porasla je 2,4 posto, na 20,93 dolara.

Očekuje se da će na današnjem zasjedanju Europska središnja banka ostaviti kamatne stope u eurozoni na postojećoj razini. Investitori se nadaju da će na konferenciji za novinare iza zasjedanja dobiti signale o drugoj injekciji novca u financijski sustav od kraja ovoga mjeseca.

Lideri grčkih političkih stranaka, pak, uspjeli su dogovoriti reforme i nove mjere štednje osim jedne, prisilivši tako ministra financija Evangelosa Venizelosa da pred kreditore danas izađe s nepotpunim sporazumom.

No, investitore je ohrabrila sama činjenica da su se grčki političari uspjeli dogovoriti o većini mjera štednje, što je ojačalo optimizam i na europskim burzama.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,15 posto, frankfurtski DAX 0,5 posto, a pariški CAC 0,27 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙