FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: optimizam uoči objave izvješća o zaposlenosti u SAD-u

Autor: scvi
NEW YORK, 3. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali u očekivanju objave ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u koje će investitorima dati nove smjernice u vezi izgleda američkog gospodarstva.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,30 sati u plusu 27 bodova, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3,1 bod te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Glavni događaj danas bit će objava izvješća američkog Ministarstva rada o zaposlenosti u SAD-u protekloga mjeseca.

Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u siječnju broj zaposlenih Amerikanaca porastao za 150.000, dok je mjesec dana prije skočio za 200.000. Procjenjuje se, također, da je stopa nezaposlenosti u siječnju ostala nepromijenjena na 8,5 posto.

„Podaci o zaposlenosti u SAD-u posljednjih mjeseci najviše su iznenađivali, pri čemu je u pet od ukupno šest objava podatak premašio očekivanja. To je u posljednje vrijeme ojačalo optimizam investitora u vezi izgleda za američko gospodarstvo“, kažu stratezi u investicijskom društvu FxPro.

Danas se očekuje i objava ISM indeksa menadžera nabave u uslužnom sektoru za siječanj.

I na europskim burzama cijene dionica blago jačaju, u očekivanju ključnog izvješća iz SAD-a, ali i pregovora između predstavnika Grčke i njezinih privatnih kreditora oko restrukturiranja grčkog duga, koji bi trebali biti obnovljeni ovoga vikenda.

Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,53 posto, frankfurtski DAX 0,24 posto, a pariški CAC 0,32 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙