FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pregovori o grčkom dugu zabrinjavaju investitore

Autor: scvi
NEW YORK, 24. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na negativni početak današnjeg trgovanja na Wall Streetu, jer investitore zabrinjava nesporazum u pregovorima između Grčke i njezinih kreditora.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 12,30 sati u minusu 44 boda, a tehnološki Nasdaq 8,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 6,2 boda te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Raspoloženje investitora kvare novi nesporazumi između grčke i njezinih kreditora oko restrukturiranja grčkog duga. Europski ministri financija odbacili su ponudu privatnih kreditora o restrukturiranju, ocijenivši je nedovoljnom.

Investitori će pratiti i početak 2-dnevnog zasjedanja Fedova Vijeća za otvoreno tržište, u potrazi za signalima dodatnog kvantitativnog popuštanja monetarna politike.

U nešto većem fokusu investira na Wall Streetu danas bi mogla biti dionica Texas Instrumentsa, nakon što je taj proizvođač čipova izvijestio o boljem od očekivanja prihodu od prodaje u zadnjem lanjskom tromjesečju. Dionica Texasa na Frankfurtskoj burzi u plusu je 1,4 posto.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će Fedova podružnica u Richmondu objaviti indeks industrijske i uslužne aktivnosti u siječnju.

Nove smjernice investitorima će dati i brojne objave financijskih rezultata kompanija, među kojima i Applea, AMD-a, DuPonta, McDonaldsa i Yahooa.

I na europskim su burzama cijene dionica danas pale, jer su ulagače pokolebale novi nesporazumi u pregovorima između Grčke i njezinih kreditora, a razočarala su ih i prva financijska izvješća europskih kompanija.

Njemački industrijski div Siemens i nizozemska telekom kompanija KPN objavili su slabije poslovne rezultate za proteklo tromjesečje nego što se očekivalo.

Londonski Ftse, frankfurtski DAX, a pariški CAC trenutno su u minusu oko 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙